fullmoongokturk;
arkadaşım önce 155 e telefon ettiğimde plaka değişimi ahkkında bana raporu %90 ve üzeri olanlar değişiyor demişlerdi bende emniyete resmi mail yolu le başvurdum aracımın plakasının değişeceğini yazı ile belirttiler
Evet Arkadaşlar Son Yazımdan Heralde 3 - 4 Saat Geçmiştir
Yapılması Gerekenler...
Aracınızın Bağlı Olduğu Trafik Şubeye Gidiyorsunuz...
Aracın Plakalarını Sökmeyi Unutmayım
Şubede Danışma Bölümüne Sorun
'Engelli Logosu Kaldırmak İçin Müracaat Edecektim' gibi
Onlar Size Bir Dilekçe Verecek
Eğer Araç Sizin Değil İste Yanınızada Vekalet Götürmeyi Unutmayın
Dilekçede Belli Yerleri Doldurarak Size Plaka ve dilekçeyi Teslik Edecek Yeri/Gişeyi Gösteriyorlar
Plakayı ve Dilekçeyi verin
Eğer Araç Sizin Üzerineyse Ruhsat ve Ehliyeti "H Sınıfı"
Araç Üzerinize Değilse Ruhsat ve Vekaleti Verin
Plakaları Zaten Oracıkda çöpe Atıyorlar...
Sonra Size Bir Belge verecekler Bu Belgeyle Şöförler Cemiyeti "Bursada Böyle Adı" Açılaması Plakanızı Yeniden Bastırmak İçin Gerekli Yere Gideceksiniz
Eğer Yolda Plakasız Olduğu İçin Aracı Çevirirlerse Size Verilen Evrakı Verin Durumu Anlatın Sizi Bırakacaklardır
"BAŞIMA GELDİ DEEE

"
Plakanızı Yeniden Bastırdıktan Sonra Hemen Aracınıza Takın
Not : 5 TL Fark İle Plaka 5 Dakikada Elinize Geçiyor Aksi Halde Sırada Beklemek Zorundasınız Ben Hızlı Yaptırdım"
Plaka İşlemi Bitti....
Engelli Araç Sahibinin Engelli Araç Kartı Sahiplenmesi
İşlem İçin Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne
Resim 2 Adet
Araç Ruhsat Fotokopisi
H Sınıfı Ehliyet Fotokopisi (Araç Sahibi Değilse Muhtemelen Vekaletnamedir)
Engelli Raporu Fotokopisi
Nufuf Kağıdı Fotokopisi
Bu Evraklarla Beraber Müracat Ederek Kart İçin Talepde Bulunun Yine bir Dilkçe Dolduracaksınız ve Gerekli Bölüme Teslim Edeceksiniz
Not Dilekçede
Adres ve Telefon Bilgisini Kesinlikle BUlundurun
Daha Sonra Evrakları Teslim Ederek Çıkabilirsiniz
Müdürlük Kart Hazır Olduğunda Sizi Tekrar Arayacak ve Gidip Kartınızı Teslim Alacaksınız
Evet 4 Saat İçinde Bu İşlemler Sonunda Arabamı Engelli Logosundan Normal Araç Plakasını Çevirtebildim
Yapılması Gerekenler Sadece Bu Kadar
Ben Tüm Evraklarımı Teslim Ettim Şuan Kartımı Bekliyorum
Dip Not : ARACIN ENGELLİ APARATININ OLMASI OLMAMASI RAPORUN ORANININ % 90 OLMASI OLMAMASI BİR ŞEY DEĞİŞTİRMİYOR HER HARÜKARDA PLAKANIZDAKİ ENGELLİ LOGOSUNDAN MUAF OLABİLİRSİNİZ BENİM ARACIM APARATLI H SINIFI EHLİYET SAHİBİYİM SORUNSUZCA HALLETTİM
Kolay Gelsin Herkese İyi Forumlar...