Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatların kullandığı araçlarda bulunması zorunlu DAMGALI PLAKALAR iptal edildi!

bizim sorunumuz aslında ehliyetin h sınıfı olup olmaması degil aparatlı araçların bizden başkasının kullanaması bu bir çözüm arıyalım b olsa ne fark edecek yakınımız kullanmadıktan sonra bir anlamı yok arkadslar

bülent abi bu konuda yapılacak bir şey varmı ilerde olur insalllah

Bunun da yer aldığı geniş içerikli bir talepler listesi belirleyip, içişleri bakanlığı'na gönderirirz yakın zamanda...

engelli kartı alan varmı bir resmini siteye koyabilirmi alan bir arkadaş ayrıca nasıl alındıgına yazarsa çok memnun olurum teşekürler

bu konuya en fazla engelliler üzerinden rant elde edenler sevinir .. şimdiden park yeri bulamıyoruz... kim engelli kim değil belli olmuyor.. buradan plakalardaki işaretin kalkmasını isteyenleri destekleyen engelli arkadaşlar inşallah birgün şikayetçi olmazlar bu durumdan...

ruhsatımda özürlü araç ve engelli plaka olmasına rağmen
,[FONT=Tahoma]PLlaka No-------
Marka
RENAULTModel2009
Sahiplik Belge Tarihi12/11/2008
Tescil BirimiMALTEPE
Renk 1KAHVERENGİ (Bej)
Renk 2BİLİNMİYORCinsiOTOMOBİL
Çalıntı mı?HAYIRHak
MahrumiyetiYOK[/FONT]

Sebeb gösterilerek normal plaka çevirmek için işlem yapmadılar..(memur arkadaşın belirtiğine göre burada özürlü plakası olması nedeniyle 5 yıllık bir şerhin olması gerekliliği varmış?
böyle bir şey varmı arkadaşlar?

sende camın önüne bak özürlü kartı yoksa trafiki çağır. varsa zaten yapabileceğin bir şey yok

sende plakamı düşürdüm diye git yeni plakanı alırsın bence

Ve bugün itibari ile engelli damgalı plakamı değiştirerek normal plaka aldım
Aldığım yer İZMİR
Plakayı kaybettim gibi yalanlar söylemenize gerek yok, yıpranmadan dolayı plakanızı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.
Zaten ne amaçla değiştirdiğinizi polis amcalar anlayacaktır, sorun yaşamazsınız.
Değişim ücreti: 30 TL

master hayırlı olsun. birde bu satış süresini 5 yıldan 3-4 yıla düşürseler süper olur var ya...

Ve bugün itibari ile engelli damgalı plakamı değiştirerek normal plaka aldım
Aldığım yer İZMİR
Plakayı kaybettim gibi yalanlar söylemenize gerek yok, yıpranmadan dolayı plakanızı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.
Zaten ne amaçla değiştirdiğinizi polis amcalar anlayacaktır, sorun yaşamazsınız.
Değişim ücreti: 30 TL
bende normal plakalı aracımın plakası eskidiği için degiştirttim istanbul da şöförler odasına 27,5 tl ödedim tescildeki komser tanıdık bu park kartını konuştuk o özürlü parkkartı yazısını kaldırmış engelliler olarak değiştirtmiş pazartesi basımdan gelicekmiş pazartesi ugra sana yakışıklısında verelim dedi bende neden olmasın dedim pazartesi alırsam siteye resmini koyarım arkadaşlar.;)

şu özürlü kelimesinden neden rahatsız olurlar bi türlü anlamam. soruyorum kimse cevap veremiyor

dostum rahatsız olan yok ama derimki arasındaki farkı bir arastır ozaman kimin özürlü kimin engelli oldugunu anlarsın:confused:

araştırdığım için sordum zaten. biraz düşündüğün zaman özürlünün değil engelli kelimesinin aşağılayıcı bir ifade olduğunu anlarsın

Benim için farkeden birey olmamış özürlüyüm ama buzamanakadar hiç özürlü plakalı araç kullanmadım bundansonrada kullanmıcaz anlaşılan bukonu inek bizler değil beni yakalayamıyan trafik ekipleri inek olmuş oluyor ama genede gerçekten güzel bir haberdi vatana millete hayırlı olsun peki arkadaşlar bu yasa yürürlüğe nezeman geçiçek miş bilgisi olan varmı saygılar.

Park kartı için Trafiğe gittim ve memur şu şekilde konuştu: Kart için acele etmeyelim. Kanun maddeleri yeni değişti. Muallakta kalan kısımlar var. Örneğin buraya sadece sizin adınız mı yazılacak yoksa 2-3 kişinin adıda yazılabilir mi şu an için bir şey diyemiyoruz dedi. Bende dedim sizin büro tarafından cevaplanacak bir evrakım vardı "aracı kimlerin kullanıp kullanamayacağı" şeklinde dedim. Bugün postaya verilmiş bakalım orada ne demişsiniz okuyup göreceğiz dedim. Lafa, söze gelince böyle diyorsunuz, aracı başkalarına kullandırıyoruz, sonra yakalanınca ceza yiyoruz. Umarım dilekçede "araç sahibinden başkası kullanamaz" diye bir ibare görmem inşallah. Görürsem sizin beni oyaladığınızı düşüncem dedim. Memur bir şey diyemedi, afalladı... Ve ayrıca park kartı için dilekçem bu kayıtta ettirdim bunu almak zorundasınız. ve aldı haftaya gelip alırım dedi. Bıraktım çıktım.. Bakalım gidip göreceğiz neler olacak...

Kunta;

Park kartı talep dilekçesi;

09/09/2011 tarihli ve 28049 sayılı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53. Maddesi gereğince dilekçe ekinde ilgili evraklar sunulmuş olup, şahsım adına Park Kartının düzenlenip verilmesini arz ederim.

EKLER:
1- Kimlik Fotokopisi (1 adet)
2- Araç Ruhsat Fotokopisi (1 adet)
3- Sağlık Raporu Fotokopisi (1 adet)
4- Fotoğraf (1 adet)

Adres:.......................
................................
Tel:...........................

Tarih-İmza
Adı Soyadı

Master;

Yıpranmadan dolayı değiştirmek istiyorum gibi bir cümle niçin kurduğunu anlamış değilim. Yeni bir yönetmelik var artık ve pazartesi günü bende değiştirdim.

Dilekçe örneği şu:
09/09/2011 tarihli ve 28049 sayılı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53. Maddesi gereğince şahsım adına kayıtlı ................. özürlü plakalı aracımın, plakada bulunan özürlü amleminin kaldırılarak tekrar düzenlenmesi hususunda;

Gereğini bilgilerinize arz ederim... yazmak yeterli (30 TL)

bizden başaksıda kullansa iyi olacak bülent abi yazı yazıp yolluyacaktı yakında paylasır sanırım

dostum senin taktıgın şeye bak engelli deseler ne özürlü deseler ne yani benim bildigim özürlü kelimesi spastik olan kişilere denir fiziki olarak sorunlu olan kişilerede engelli denir senin işine hangisi geliyorsa:eek:

arkadaşlar şu baskası kullanması konusunda biraz baskı yapalımmmm

fullmoongokturk;

Selam cevap olumlu geldi 155 deki memur sanırım bilğisi yokdu

Merhabalar...

Benimde Bir Engelli Plaka Aracım Var Bu Yönetmeliğe Göre Bugün Gitsem Plakamı Değiştirebilirmiyim
Bursada İkamet Ediyorum Plaot bölge Ankara idi Sorun Çıkarmı
En son Kim Değiştirdi ve hangi ildendi cevaplarsanız sevinirim arkadaşlar kolay gelsin

Aparatlı engelli araçlarını yakınlarının kullanması konsunda birlikte hareket etmeye hazırım

fullmoongokturk;
arkadaşım önce 155 e telefon ettiğimde plaka değişimi ahkkında bana raporu %90 ve üzeri olanlar değişiyor demişlerdi bende emniyete resmi mail yolu le başvurdum aracımın plakasının değişeceğini yazı ile belirttiler

fullmoongokturk;
arkadaşım önce 155 e telefon ettiğimde plaka değişimi ahkkında bana raporu %90 ve üzeri olanlar değişiyor demişlerdi bende emniyete resmi mail yolu le başvurdum aracımın plakasının değişeceğini yazı ile belirttiler

Evet Arkadaşlar Son Yazımdan Heralde 3 - 4 Saat Geçmiştir
Yapılması Gerekenler...

Aracınızın Bağlı Olduğu Trafik Şubeye Gidiyorsunuz...
Aracın Plakalarını Sökmeyi Unutmayım
Şubede Danışma Bölümüne Sorun
'Engelli Logosu Kaldırmak İçin Müracaat Edecektim' gibi
Onlar Size Bir Dilekçe Verecek
Eğer Araç Sizin Değil İste Yanınızada Vekalet Götürmeyi Unutmayın
Dilekçede Belli Yerleri Doldurarak Size Plaka ve dilekçeyi Teslik Edecek Yeri/Gişeyi Gösteriyorlar
Plakayı ve Dilekçeyi verin
Eğer Araç Sizin Üzerineyse Ruhsat ve Ehliyeti "H Sınıfı"
Araç Üzerinize Değilse Ruhsat ve Vekaleti Verin
Plakaları Zaten Oracıkda çöpe Atıyorlar...
Sonra Size Bir Belge verecekler Bu Belgeyle Şöförler Cemiyeti "Bursada Böyle Adı" Açılaması Plakanızı Yeniden Bastırmak İçin Gerekli Yere Gideceksiniz
Eğer Yolda Plakasız Olduğu İçin Aracı Çevirirlerse Size Verilen Evrakı Verin Durumu Anlatın Sizi Bırakacaklardır
"BAŞIMA GELDİ DEEE :) "
Plakanızı Yeniden Bastırdıktan Sonra Hemen Aracınıza Takın
Not : 5 TL Fark İle Plaka 5 Dakikada Elinize Geçiyor Aksi Halde Sırada Beklemek Zorundasınız Ben Hızlı Yaptırdım"
Plaka İşlemi Bitti....

Engelli Araç Sahibinin Engelli Araç Kartı Sahiplenmesi

İşlem İçin Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne

Resim 2 Adet
Araç Ruhsat Fotokopisi
H Sınıfı Ehliyet Fotokopisi (Araç Sahibi Değilse Muhtemelen Vekaletnamedir)
Engelli Raporu Fotokopisi
Nufuf Kağıdı Fotokopisi

Bu Evraklarla Beraber Müracat Ederek Kart İçin Talepde Bulunun Yine bir Dilkçe Dolduracaksınız ve Gerekli Bölüme Teslim Edeceksiniz
Not Dilekçede
Adres ve Telefon Bilgisini Kesinlikle BUlundurun

Daha Sonra Evrakları Teslim Ederek Çıkabilirsiniz
Müdürlük Kart Hazır Olduğunda Sizi Tekrar Arayacak ve Gidip Kartınızı Teslim Alacaksınız

Evet 4 Saat İçinde Bu İşlemler Sonunda Arabamı Engelli Logosundan Normal Araç Plakasını Çevirtebildim
Yapılması Gerekenler Sadece Bu Kadar
Ben Tüm Evraklarımı Teslim Ettim Şuan Kartımı Bekliyorum

Dip Not : ARACIN ENGELLİ APARATININ OLMASI OLMAMASI RAPORUN ORANININ % 90 OLMASI OLMAMASI BİR ŞEY DEĞİŞTİRMİYOR HER HARÜKARDA PLAKANIZDAKİ ENGELLİ LOGOSUNDAN MUAF OLABİLİRSİNİZ BENİM ARACIM APARATLI H SINIFI EHLİYET SAHİBİYİM SORUNSUZCA HALLETTİM

Kolay Gelsin Herkese İyi Forumlar...

merhaba arkadaşlar, ben de bugün değiştirdim plakamı, hiç sorun yaşamadım.ancak aracı kimin kullanıp kullanmayacağını sorduğumda(%90 üzeri aracım)genelge yayınlandığını aracı sadece 2. ve 3. derece kan bağı olan kişilerin kullanacağını söyledi.

arkadaşlar, şu 5 yıllık satış süresini 3 yıla düşürmeyle ilgili bir yazı hazırlayıp yine topluca ilgili yerlere göndersek nasıl olur acaba ?

merhaba plakayı değiştirdiğiniz zaman ruhsatta bir değişiklik yapılmadımı

Üst Alt