Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakat statüsünde alınan araç için ödenen KDV'nin geri alınması işlemleri ve süreç

Arkadaşlar..

Bende geçen sene Mart ayında aldım arabamı ama ötv den muaf olamadım aracı aldığım yere bıraktım raporumu ama red cevabı aldım % 41 raporumu yeterli bulmamışlar bende mecburen ötv kdv herşeyini ödemek zorunda kaldım araba bana çok pahalıya geldi sınırım 25 ken ben 45.000 TL lik arabayı aldım aslında biraz zorunda kaldım ...
Bana özürlüler idaresindeki Sadi bey en azından yıllık vergilerinden muaf olmak için başvur bende engelli plakası olmasını artık o saatden sonra istemediğim için hiç bir yere başvurmadım ama başvurmamamın başka nedenleride vardı rapor Ankara'ya gidence düşüyomuş muhabeti vs şuan yapabileceğim bişey varmıdır en azından yıllık vergileri için ?

sayın dersimlim

rap
orunuz neye göre yapıldı kabul edilmemesinin sebebi ne engeliniz %90 üzerimi yoksa ortabedik engellimisiniz ortabedik engellide oran aranmıyor ret edilmesinin sebebi ne.

Kürekçi ;

Benim engelim ortopedik miyobati hastalığı %41 derecesi sebep bildirmediler bayi bana red cevabı aldınız dedi o kadar :(

arkadaslar;
danıstay engellılerın arac alımında kdv odemesını kaldıran adanadakı mahkemenın kararını bozdu maalesef,
ama dava anayasa mahkemesıne tasındı su anda arac alımında kdv odemelerı yapılacak.anayasa mahkemesının kararı netıceyı
belırleyecek yanı anayasa mahkemesınden cıkacak sonuçla kdv netlıge kavusacak..takıpteyız

dersimlim

Hayret hastalığınız kalıtsalsa ortabedikse bacaklarınızdağsa oran aranmıyor Bülent bey bu hususta size daha iyi bilgi verebilir.reddi hakkında geçmiş ​olsun.

Tşk ederim ama birömür malesef geçmicek bunu artık biliyorum da daha fazla ilerlemesini diliyorum Allah dan

Bülent Bey kim ???

Aldığım araçla ilgili Hatay 1. Vergi mahkemesine açtığım davada en son benden tebliğ tarihini gösteren tebliğ zarfını 10 gün içinde mahkemeye sunmam istenmişti. Süresi içinde sundum aradan yaklaşık 3 haftalık süre geçmesine rağmen henüz bir cevap gelmedi... Bu arada Av. Ömer bey Danıştayın alayhimize bir karar verdiğini ve avrupa insan hakları mahkemesine başvuracağımızı söylüyor bizim davalarda bu dava gibi aynı sürece uğrayacağı varsayılarak direk avrupa insan hakları mahkemesine toplu olarak başvurulamazmı?

aramiise;

bunu avukat arkadaşlarımız ancak cevaplayabilir. Ben yeni açtığım davanın sonucunu bekliyorum. Bu davadan çıkacak maaliyete göre mahkeme süreçlerini bir üst kademeye hatta avrupa insan hakları mahkemesine kadar götürmeyi düşünüyorum. Avukat arkadaşlarımız şunu cevaplayabilirler mi lütfen. Vergi dairesi mahkemesine açtığımız kdv iadesini kaybedersek bize ne kadara maal olur? Bu maliyetler üst mahkemelere taşındığında daha da artar mı?.. Şu şartlarda ben paramızı iade alabileceğimizi düşünmüyorum fakat dava da açmaz isek hepten hakkımız gitmeyecek mi? Olur da meclisteki tasarı geçerse ve o sırada bizim mahkememiz devam ediyorsa bu para geri alabiliriz. ama tabii dava maliyetlerini hesaplamamız gerek. Kürekçi arkadaşımız da aynı konudan bahsetmiş. Meclisteki tasarının lehimizde bir an önce sonuçlandırılması gerek. Bunun için ulaşabildiğimiz tüm devlet büyüklerimize ulaşalım ve derdimizi anlatalım. Bu işin yurt içinde davalarla kazanılamayacağı kesinleşti artık. İşte size bir örnek aşağıda AKP istanbul milletvekili olan facebook yazışmam. Kendisinden gelen yazıyı size ve mail adresini aşağıda aktarıyorum. lütfen sizde mail atın. Bu meseleyi kazanmak istiyorsak savaşmamız gerek. Oturduğumuz yerden yakınmalarla bir yere varamayız. Sizlerinde varsa bildiğiniz mail adresleri verin bizde yazalım.
Saygılar.

mail adresi : ahmetbaha@ahmetbahaogutken.com.tr

[FONT=lucida grande]Sn. Abay,[/FONT]

[FONT=lucida grande]Öncelikle ilginize teşekkürler. Mesajınızda bahsettiğiniz konuyu takip [/FONT]
[FONT=lucida grande]etmesi ve ilgilenmesi için yardımcıma ilettim. Herhangi bir gelişme ya [/FONT]
[FONT=lucida grande]da dikkatinize değer bir husus olduğunda yardımcım size ulaşacaktır.[/FONT]

[FONT=lucida grande]Saygılarımla,[/FONT]
[FONT=lucida grande]Ahmet Baha ÖĞÜTKEN[/FONT]
[FONT=lucida grande]İstanbul Milletvekili[/FONT][FONT=lucida grande]Gizli Metni Göster[/FONT]

[FONT=arial] [/FONT]Arkadaşlar herkes tbmm sitesinden milletvekili listesine girsin ve kendi milletvekillerine mail atsın ben il milletvekillerimin hepsine aşağıdaki maili attım, inşallah ilgilenirler en azından birçaba sarf edelim milletvekillerini bilgilendirelim.

Sayın milletvekilimiz , kendim özürlü olduğumdan türkiyeden özürlü statüsünde özel donanımlı araç aldım ve yasalar gereği Kdv yi ödemek zorunda kaldım. Eğer arabayı yurt dışında alsaydım gümrüksüz getireceğimden araca KDV de ödemeyecektim. Bu durumda daha fazla paramız yurt dışına gitmekle beraber, alınan araçlar aynı statüde olmasına rağmen uygulanan yasalar gereğiyle Yurt içinde alınan özürlü araçlardan KDV nin alınıp Yurt dışından Alınan araçlarda alınmaması döviz kaybıyla beraber aynı zamanda anayasamızın eşitlik ilkesinede aykırılık teşkil etmetedir.

Yukarda değindiğimiz nedenlerden ötürü şu anda meclis komüsyonlarında görüşülmekte olan ( TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ) dönem yasama yılı 24/2 esas nosu 2/283 olan kanun teklifine yönelik yardımlarınızı istemekteyiz. Saygılarımla

Nusret DOĞAN

Arkadaşlar... Bizim Vergi Mahkemesine açtığımız dava sonuçlanmış ve davayı kabul etmişler. Sonuç kısmında "...kdv 'nden istisna olması gerektiğinden, tesis edilen dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamıştır. Açıklanan nedenlerle, davanın kabulüne 42.4-TL yargılama giderlerinin davacıya ödenmesine .... 30 gün içinde İdare Mahk. itiraz yolu açık olmak üzere karar verildi" diyor.....

dava sonuç metnini bizimle paylaşırsan daha iyi olur RACUN

Hatay 1. Vergi Mahkemesi Başkanlığından bugün (07.02.2012) itibariyle karar geldi. Bu kararda Danıştayın verdiği kararda zikredilmekte avukat arakadaşlara sormak isterim Danıştayda zaten böyle bir karar varken tekrar dava açmaya gerek varmı direk Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine dava açalım...

Arkadaşlar... Bizim Vergi Mahkemesine açtığımız dava sonuçlanmış ve davayı kabul etmişler. Sonuç kısmında "...kdv 'nden istisna olması gerektiğinden, tesis edilen dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamıştır. Açıklanan nedenlerle, davanın kabulüne 42.4-TL yargılama giderlerinin davacıya ödenmesine .... 30 gün içinde İdare Mahk. itiraz yolu açık olmak üzere karar verildi" diyor.....

Yerel mahkeme lehte karar vermesi enteresan. Danıştay kararı vergi dairesinin savunmasında geçmemiş mi acaba?

Danıştay kararından bahsedilmemiş vergi mahkemesi kararında... Bu durumda ne yapmam gerek bilemiyorum... Vergi Dairesi İdare Mahkemesine mi gidecek acaba? Ya da başka birşey mi??? Ben vazgeçtim kdv'den de başka masrafım olmasa bari...

Ankara 6. vergi mahkemesinin KDV'nin bana geri verilmesini belirten kararı:

Ankara_6.vergi.mahkemesi1.JPG

Ankara_6.vergi.mahkemesi2.JPG

Öncelikle tüm kader arkadaşlarıma merhabalar. Henüz yeni üye olmama rağmen çoktandır rahatsızlığım fırsat verdiği ölçüde, kdv ile ilgili konuları buradan takip ediyorum.

Ben de 2011 yılı şubat ayında ötv muafiyetli bir araç aldım. Büyük mükellefler vergi dairesinin olumsuz cevabının ardından Ankara Gelirler İdaresi Başkanlığına 08.12.2011 tarihli müracaat etmiş cevabını bekliyordum. 60 günlük cevap süresi dolduğu için GİB'nı telefonla aradım. Müraccat tarih ve numaramı bildirdim. Benimle görüşen görevli idarenin cevap verme ve vermeme hakkının olduğunu. Kendilerine binlerce başvurunun olduğunu, Danıştayın bozma kararından sonra, idare olarak cevap vermeme haklarını kullanacaklarını, GİB'na müraccat edenlerin 60 günlük sürelerinin dolmasının ardından mahkemeye gidebileceklerini belirti.
Aldığım bu cevabın ardından en geç 05.03.2012 Pazartesi günü mahkemeye başvurmayı düşünüyorum.

Hem GİB ile olan görüşmemi sizlerle paylaşmak istedim hem de burada hukukcu arkadaşlımızdan bundan sonraki izleğeceğimiz yol hakkında fikirlerinden yararlanmak istedim.

Valla, ben olsam yeni dava için uğraşmam. Beklerim. Olmaz ya, olumlu bir şeyler olursa başka davalarda, o zaman açarım davamı.

Maliye savunma yapmıyor artık anlaşılan. Danıştay nasılsa onların lehine karar veriyor...

GİB cevabını tebliğ ettiğimiz günden itibaren yada GİB'na müracaat etmiş olduğumuz günden itibaren 60. günden itibaren olumsuz cevap kabul edilerek 30 gün içerisinde eğer dava açmamış isek dava haklarımızı kaybetmiş olduğumuzu biliyorum. Asında bu konudada buradaki hukukcu arkadaşlarımız bizi aydınlatırlarsa çok memnun olurum.

Bir kaybınız olmayacak... Maliye'den görüş isteyeceksiniz ilerde, onlardan gelecek cevap 60 günde gelecek ya da gelmeyecek. Sonra dava açacaksınız...

GİB elinde bizim müracaat etmiş olduğumuz belgeler var. 60. gün itibari cevap vermedikleri dilekçelerimiz için 30 gün içerisinde mahkemeye gidip gitmediğimizide takip edeceklerini düşünüyorum. Eğer 30 günlük süre bitiminden itibaren mahkemeye gidecek olursak, bu kez dava süresini geçirmiş olduğumuzu ileri sürerek savunma yapacaklarını düşünüyorum.
Davalarda süre kon usu çok önemlidir.

arkadaşlar işin kısası bu kdv geri iadesi hayal gibi yanlışmıyım.bizde bi araç aldık tertibat falan yok kdv alma ihtimalimiz varmı???

Engelli insanların avrupada davalarına bakan veya bu konuda tecrübeli heyecan dolu Hukukçu arkadaşlar ile temasa geçebilirsek hem Kdv iadesi için hemde diğer konular (özellikle engellilerin emekli maaşları) için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuralım derim. Ancak bunun için ne kadarlık bir bütçe ayırmamız lazım onu bilmekte fayda var... Hayal gibi görünen şeyler bir mahkeme kararıyla değişebilir en azından olumlu mesafe kat edebiliriz.

Vergi Mahkemesinin kararını yüklemek istedim fakat olmadı bir türlü.. Gerçi buna benzer çok karar var ancak yinede paylaşmam istenirse nasıl yapılacağını bildirirse site yöneticmiz hemen yüklerim

sanırım göle maya çalıcaz ama üstümüze düşen görevi yapıp öyle bekleyelim bence arkadaşlar 19 gün önce aldığım arabanın kdv iadesi için bugün gerekli evraklarla dilekçemi bağlı vergi dairasine verdim bana red cevapları için acele etmememi nasılsa onların verdiği cevaptan sonra 30 günlük vergi mahkemelerine itaraz süresinin başladığını belirttiler ne derece doğru bilen arkadaşlar yardımcı olabilirmi....

Bu haktan kimler yararlanır?
İki görüş var. Yaptığım görüşmelerden edindiğim izlenim, ikinci görüşün doğru olduğu yönünde...

1- Otuz gün içinde ÖTV istisnası ile araç alan herkes bu istisnadan yararlanır. Her ne sebeple olursa olsun 30 günlük süre aşılmamalı. Vergi dairesinden red yazısı beklemek bu sürenin durmasını sağlamaz! (Ben bu kategorideyim. Yaşadıklarımı aşağıya yazacağım)

2- Beş yıl içinde ÖTV istisnası ile araç alan herkes bu istisnadan yararlanır (Vergi konusunda zaman aşım süresi 5 yıl. 5 yıl içinde ÖTV'siz araç almış olan kişiler önce Gelirler İdaresi Başkanlığı'na benim aşağıdaki dilekçeme benzer bir dilekçe ile başvurup ödediği KDV'nin geri verilmesini talep edecek. Oradan gelecek cevabın ardından 60 gün içinde de konuyu -yanlış hatırlamıyorsam- İdare Mahkemesi'ne taşıyacak. Eğer orası olumsuz bir karar verirse, bu sefer son karar için Danıştay süreci işleyecek.)

merhaba bülent bey;
özürlü statüsünde ÖTV indirimli alınan araçlardan KDV iadesi için son durum nedir şu an acaba? yani alınan aracın kdv iadesi için kişilerin mahkemeye başvurarak alacaklarını okumuştum forumda bu uygulama hala geçerlimi ödenen kdv yi geri alınabiliyor mu yoksa artık bu yolları kapandı mı? Bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim. şimdi den teşekkür ederim.

Yazmayacaktım ama artık her gün girip, birilerinin " ne oldu " alına biliyor mu " cümlelerini okumaktan konunun amacından bilgi paylaşımından çıktığı aşikar. Çok mu zor birinci sayfayı okuma Allah aşkına ? bu kadar tembel olunursa inanın hiç bir şey başarılmaz. Buna KDV iadesi de dahil. Hadi eyvallah.

Styric ;
Yazmayacaktım diyorsun ya evet bence de keşke yazmasaydın çünkü yazdığının bir faydası olmalı, faydası olmadığı gibi sinir bozmuşsun mesela benim...
hani derler ya " GÖLGE ETME BAŞKA İHSAN İSTEMEM" diye işte o söz tam senin gibiler için sarf edilmiş.

şunu bilmiş olki benim KDV le ilgili sormuş olduğum sorunun nedeni tembellik yapıpda okumaktan üşendiğimden değil, ben son derece inceleyen araştıran bir çok zorlukla mücadele eden biriyim hazıra konanlardan değilim baştan aşağı her konuda bu forumu okur inceler paylaşır yorumlar yapar bilgi edinirim. yeri geldiğinde insanların dertlerine ortak olurum her neyse, gelelim senin çok bilmiş tavrına. KDV ile ilgili forumda okudum paylaşımları yorumları amma velakin netice
sonuçlandı - sonuçlanmadı konusunu ben tam anlayamadım muamma geldi bana ve burada bunu paylaştım bana bilgisi olanlardan fikir vermeleri konusunda ricada bulundum. bu gayet normal bir durum senin gibiler çıkıpta böyle anlamsız ukalalıklar yapmaya devam ederlerse korkarım ki bu forumda paylaşmaktan vaz gegeçecek insan sayısı artacaktır. sana tavsiyem bi daha böyle bir şey yapma ne burada nede normal hayatın da olur mu???

Vergi mahkemeleri kararlarında danıştay kararını zikrettikten sonra idare mahkemesine yada danıştaya dava açmanın mantığı kalmıyorki, sadece sonucu tarafımızca bilinen bir kararın tebliği oluyor. Bu durumda mevcut yasanın iptali için dava açılabilirmi ona bakmak daha mantıklı gibi

umudum25;

Sizin ve sizin gibilerin sürekli ne oldu alan var mı diye kirlilik yapmasından iyidir emin olabilir siniz. Tembellik ettiğiniz ap açık ortada gir ilk sayfaya göz probleminiz yoksa eğer KDV iadesinin artık mümkünatının olmadığını çok net bir şekilde görürdünüz. Bir de özellikle bülent beye sormuşsunuz. Bülent bey olum olumsuz önemli gelişmeleri sizler gibiler sürekli " alan var mı " gibi mesajlar ile fazlalık kirlilik yaratmaması için güncelliyor. Halada okumadığınıza eminim. Ayrıca bende buraya gelişmeleri takip etmek için giriyorum. Burası davaların ve bu süreçte yaşananları aktarma başlığı. Ne oldu diye sorma yeri değil. Belki de benim bu 35 sayfada işime yarayacak bir şeyler var ama emin ol çok büyük bir bölümü sizin gibi ne oldu diye soranlardan ibaret ve insan okuyup bilgi edinmeye üşeniyor. Paylaşır arkadaş paylaşır sorulur ama birinci sayfada 35 sayfanın özeti var aç oku her şey orada.. Yapma etme. Ayrıca ne hayatım da ne burada tavırlarıma kimsenin karışmaya hakkı yok. Ben tamamen saygı ve terbiye sınırları içerisinde düşüncelerimi söylüyorum. Sizde öyle. Her atışmayı kavgaya çevirip hakarete çevirmeyin mümkünse. Ve adını bile bilmediğiniz bireyler için sen, ukala gibi bir samimi tavırlar edinmeyin.

styric ;
Bu forum eğer bilgi alış veriş yeri, insanların birbirlerine yorumları ve fikirleriyle yardımcı olmaları ile oluşturulmuş bir site ise bilmediğim veya anlayamadığım bir konuyu site yöneticisine (Bülent bey) e , veya diğer üye arkadaşlara sormam gayet normaldir anormal olan seninBbülent beyin avukatlığına soyunman ve eleştirmen bu tavrının adı saygısızlık ve ukalalaıktır bu yalnış davranışını ben ilk mesajımda dile getirdim eğer yardımcı ollmuyorsan bırkada olabilecekler yazsın sen hala eleştirilerine devam ediyorsun sana tavsiyem avukatlığa özenmekten, üzerine düşmeyen işlere müdahale etmekten ve eleşetirmekten vazgeçmen. bir daha bu konuda seninle muhatap olmak istemiyorum haddini bil burayı kavga alanına dönüştürüp insanların huzurunu kaçırma.

Üst Alt