Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özkıyım düşüncesi ile nasıl başediyorsunuz?

anonymous

Aktif Üye
Konular
309
Reaksiyonlar
334
Bipolar bozukluk hastasıyım. 13-14 yıldır tedavi görüyorum. Bazen özkıyım düşüncesi oluyor. 31 yaşındayım, bir baltaya sahip olamadım. Bu yaşta halen lisans öğrencisiyim. Çevremdeki herkes bana acayip şekilde bakıyor. Kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Siz nasıl başediyorsunuz?

Her yerde elektirikli testereler mazotlu hızarlar.
Bu zamanda balta mı kaldı ki sapı olacaksın.

Al bir kum torbası, yapıştır üzerine fotoğrafını, kır ağzını burnunu rahatla 😁
Şaka bir yana her zorlukla beraber bir kolaylık da vardır. Bize düşen gayret edip, sabır etmek. Allah kolaylıkları tez eylesin.

Merhabalar. Kardeşim öncelikle ilaç alıyorsan onları aksatma illaç konusunda birşey diyemeyiz. Ama diger intihar düşüncelrinden kurtulman için sana tavsiyem sakın içine kapanma. Hergün yürüyüş yap mutlaka spor yap. spor mutluluk hormonlarını arttırıyor. Maddi durumun iyi degilse bile bir çadır , tulum al doga yürüyüşlerine katıl.

Öz kıyım düşüncesi kendine yöneltme ego savunması ile alakalı. Öfkeni kendine yönelttiğinde oluşan birşey. Dışa vurma alakalı şeyler tavsiye etmiş arkadaşlar. Böyle bir terapi çeşidi vardı. Söyleyemediğin , içinde kalmış yarım duyguları bir makete haykırıyorsun. Onu ölmüş baban ya da ulaşamayacağın bir kimse yerine koyuyorsun , ona bağırıyorsun vs.

Baş edemiyorum. Bi bakmışsın kendimi asmışım :LOL:

@eclipsar,

O kadar basit değil. Saçlarını yolarsın canlı canlı, kurtulmak için.

İntihar etmeyi hiç düşünmedim. Ölüm yaşamaktan ne kadar güzel olabilir ki

Baş edemiyorum, aksine sürekli aklımda 2 kez denedim olmadı. Kafamda planlar kuruyorum

İntihar düşüncesi yokta ölmek mi yaşamak mı seç birini deseler ölmek derim çok büyük bir derdim de yok benimkisi tamamen keyfi .

@Tyler D. Çektiğin ızdıraptan kurtuluyorsun. Kurtulmasan bile onunla olan bağlantıyı kesiyorsun. (Söylediğim intihara teşvik değildir. İntihar edince bu acıdan kurtuluyorsun ama öldükten sonra başka bir ızdıraba yakalanıp yakalanmayacağın belirsiz. Sonuçta kimse ölüp dünyaya geri gelmedi.)

Seçme şansım olsa 2 dk. Düşünmezdim, nallari dikerdim.simdi uzatmaları oynuyorum,okeye dönüyorum.az kaldı azz...

@berke26,
Aynen bende 1 dk .bile düşünmem bu hayatın nesi seviliyor onu anlamıyorum adam sürünüyor yaşamayı seviyor ölmek istemiyor .

@sokr@t,

Sürünerek yaşamayı sevmiyor güzel günler görmüş o günlere tekrar kavuşmak ümidiyle ölmek istemiyor

Mutsuzluğu veren Allah mutluluğu veren de Allah

@Tyler D., Güzel günler görmüş mü ? Görme ümidi de var mı ?

Güzel günler göremeyen görme ümidi de olmayanları kastettim zaten ben ama hastalıktan ama yoksulluktan sefaletten .

Sana göre Allah bana göre değil .

Son düzenleme:
Plan yaptım program ve kendi kendine geçti bu düşünce

"Ölsem de kurtulsam" diyorum ama uzun süredir intihar girişimim olmadı. Zaten sayılıdır, 2-3 kez oldu bu tarz bir girişimim. Artık bilinçlendim, bir süre sonra depresyonum ortadan kalkıyor, hayat yine eskisi gibi, sevdiğim işlerle meşgul oluyorum, bir nebze keyif alıyorum hayattan. Hayatım boyunca bu döngüyü yaşayacağımı biliyorum. Yine de mezarda olup çürümek, bu hayattan daha iyi değil.

Bende de bıkmışlık var. Normalde efendi, kibar, sakin biriyim ama sinirlenince "ben böyle hayatın (ömür boyu çile çekeceğimi biliyorum)" diyip gözü kara oluyorum. Çoluk çocuğa da karıştım, iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum.

@Kobra_ Her zaman sayısız kez başarısız olup sonunda bir şekilde başarılı olan azınlıktan bahsediliyor. Ama hiçbir zaman sayısız kez başarısız ömrü boyunca başarıya ulaşamayan çoğunluktan kimse bahsetmiyor. Çünkü insanlar kendilerine güzel yalanlarla kandırmak istiyor. Ya da bundan vazgeçip gerçekleri kaldıramayıp bizim gibi intiharı düşünüyor.

İntihar etmek herkesin yapabileceği bir şey değil zaten intiharı düşünüyorum demek ölme isteği aslında sadece o kadar o bende de var
2-3 kez 5 kez intihar girişimim oldu da kurtuldum falan diyenler aslında intihar falan etmemiştir intihar etse kurtulamazdı büyük ihtimal !!!

Benim arkadaşım intihar etti! Kız arkadaşı tecavuze uğradı ve artı onu sanki suçluymuş gibi terk edip habersiz bıraktı! Madde kullanıyordu o dönem ! İzlerini hala vücudunda taşıyo! Ölmeye 5 dakika kala kurtuldı ve bu bi mucize

Zira kronik. Yapamıyoruz bu semptomlarla be arkadaş. Klozapin kullanıyorum, Ledason kullanıyoruz (bu yeni bir antipsikotik) lakin tamamen iyileşemiyorum. Yani kendi içimde hastalığın devam ettiği anlıyourum. Artık dayanamıyorum, intihar etmek bu soruna kökten en etkili ve hızlı yol değil miidir?

Bu aralar aklıma sürekli intihar takılıyor ; çok bunaldım nasıl kurtulurum bundan ; hayata dair ümidim yok

bende de var bu durum sesler duyuyorum Allah senin yaşamanı istemiyor git intihar et diye

Yaşamak anlamsız geliyor her hangi bi neden bulamıyorum varoluş sancısı çekiyorum

Üst Alt