Merhaba.
8 yıldır paraplejiyim. İlk zamanlarda lioresel veya üropan kullanmadım. 6 yıl tuvaleti normal yollardan yapmanın mutluluğunu büyük bir şükürle yaşadım. Fazla basınç uyguladığımı doktorum hep söyledi, ama çok kulak asmadım, çünkü ara sonda kullanmaktan kötü bişey olacağını düşünmüyordum. 1 yıl önce ultrasonda böbreğimde (ektazik) yazısını gördüğümde panikledim, ivp ve retru sonucunda böbreğe idrar kaçtığı tespit edilirse daimi sondaya geçme riskiyle karşı karşıya kaldım ve o an ara sondadan daha kötü birşey olduğunu fark ettim. Retru temiz çıktı şimdi ara sonda kullanıyorum, hemde daha büyük bir şükürle. Heran daha kötüsü olabilir, en mantıklı olanı doktorları dinlemek ve kendi kendinin doktoru olmak. Hemşire titizliğiyle sonda kullanmak gerekiyor yoksa üreden kurtulmak mümkün olmuyor. Oturanboğa bu arada sonda kullanımı konusunda ki önerilerin için teşekkür ederim, purunolu denemedim ama batikom bu konuda harika.
Üropanın işe yaradığı çok doğru, ama vücutta müthiş bir kuruluk yapıyor, piskolojimide bozdu, bu yüzden bıraktım onun yerine spasmex e geçtik, 1 ay sonra kontrole gel demişti ama gitmedim.
Kasılmalardan dolayı lioresel kullanıyorum 2*1 e düşürdüm, yinede çok fazla kasılmam var. Ayak parmağımda minicik bir su toplaması yapada bacağımda bir sivilce olsa hemen kasılmadan anlıyorum, sizleride etkiliyormu bu tür şeyler.
Bir defasındada lioreselim bitti 2 gün alamadım bir gece aniden uyandım çok şiddetli kalp çarpıntısıyla, sabaha kadar bir titreme devam etti. Aniden bırakmaya gelmiyor bu ilacı.