Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS Tercihlerini Yaparken Dikkat etmeniz Gereken Yerler ve Tercih nasıl yapılır?

Askin_Keskin;

Evet arkadaşlar bu sorundan bende muzdaribim tercihlerin başaldığı günden buyana aynı sorun bende yaşıyorum tercihimi ösym ye bidiremiyorum bu durumda neyapmamız gerekiyo bu sorunla karşılaşıp çözen varmı yoksa enyakın bir ösym başvuru merkezine gidip 3 tl bayılıp gelmemizmi gerekiyor acilen cevap yazarsanız sevinirim..

consiglier;

Tercih yapıp yerleşirse işe başlamazsa 2 yıl tercih yapamayacaktır.

ömss tercih klavuzunda yer alan bir kadro için belirtilen tüm nitelikleri taşımak gerekiyor mu yoksa herhangi birini taşımak kafi mi ??? bu konu hakkında fikri olanların yorumlarını bekliyorum.
nitelikte istenilen eğitimler farklıysa birini taşıyor olman yeterli. fakat istenilen belge vs. ise bunu taşıyor olman gerekli

Tüm nitelikler..
hayır tüm nitelikler diye bişey söz konusu değil. eğitim ile alakalıysa birini taşımak yeterli

Maral:

Şimdi Tercih yaptım o zaman tercihi iptal edeyim bu 2 yıl içinde geçerli olurmu mezun olursam ? tercih olursa yapabilecekmiyim o zaman ? bana bir fikir verirsen çok memnum kalırım teşekkürler.
eğer mezun değilsen yerleştirilirsen hakkın ölüyor. tercihi nasıl iptal etmeyi düşünüyorsun?? iptal edilemez ki.... :(

rabbim hepinizin yardımcısı olsun ve kolaylıklar versin...

lakin ilk okul mezunları yani biz gibiler cok nadir memur olacak sanırım :S
amin inşallah. lakin arkadaşım kılavuza baktıysan zaten ilkokul mezunları masa başı memur olarak değil hizmetli olarak alınıyor çoğunlukla...

sevgili arkadaşlar öncelikle herkese kolaylıklar dilerim ben ömss de lise mezunu elimde herhaangibir sertifikam ve görme engelli olarak girdim ben nasıl tercih yapabilirim buna cevap verecek arkada<şlara şimdiden teşekkürler
cümle ne yazık ki eksik olmuş :( sertifikan varmı yokmu? sana uygun olan yerleri yazmalısın. fakat tercihlerini yaparken birilerinden yardım almanı tavsiye ederim zorlanmaman için

selmn aleykm kusura bakmayın ama bir kurum ayrı ayrı 3 nitelik istiyor bunların ikisi bnde bulunuyor 1 isi bulunmuyor orayı tercih edersem yanlış mı yapmıiş olurum şimdiden bilgileriniz için teşer ederim
kılavuzda yeni yapılan düzenlemede bu açıkca anlatılmış;

2) Adayların öncelikle tercih edecekleri kadronun karşısında yer alan öğrenim koşuluna sahip olmaları,
ilaveten bu kadro için aranılan diğer özel niteliklerin tümüne sahip olmaları gerekmektedir.
3) Adayların tercih edecekleri kadroların karşısındaki başvuru şartları bölümünde birden fazla öğrenim alanı
veya programı belirtilmiş ise, bunların sadece birinden mezun olmuş bulunmaları yeterlidir

sistem hata veriyuo ben tercih yapamıyorum ..

ne yapmam lazim
tercihlerinizi girmek istiyorsanız gece deneyin çünkü gündüzleri yoğun olduğu için sistem hata verebiliyor

tercihimi biras önce yaptım ama yazıcım yok cıktı alamadım almak zorundamıyız bilen varmı ?
ösym bi çıktısını almanızı öneriyor. bu süre zarfında alabilirsiniz çıktısını illa ki o zaman almanıza gerek yok

maral şimdi hangilerini tercih edebilirim düz lise mezunuyum ,bilgisayar sertifikam var,aldığım puan 89,69 türkiye sıralamam 771 ,lise mezunu olarak girdim bu konularda en ufak bir bilgim yok şimdiden tşk ler maral unutmadan genel özürlüyüm...

maral ösym den bakıyorum bakıyorum tercihleri nereye yazacam bulamiyorum yardımcı olursaevinirim... yani tercihi nereye yazacam ? valla kaç gündür bakiyorum yokk...
2001 ve 6225 kodlarının olduğu bir çok yeri yazabilirsin tabi başka bir şart daha aramıyorsa bazıları erkek bazıları kadın arıyor onlara çok dikkat et. eğitim ve sertifika şartların tutuyorsa tercih edebilirsin. tercihi nasıl yapacağına gelince ilk sayfada anlatmıştım ordan bakarak yapabilirsin

bende yapamadım:( yardım lütfen:(nasıl yapıcaz tercihleri
elçincim ilk sayfada anlattım canım onları denediğin halde olmadımı? :( yada sorun ne onu açıkca yaz yardımcı olmaya çalışayım

Bursa gibi bir büyükşehirde 14 tane ön lisans mezunu için yer var. ön lisanstan sınava girenlerin sayısı ise yaklaşık 6500 dü .

diyanet ve sağlığı çıkartırsan ve 3001 e bakarsan 4 yer var.

3001 de bu 4 yerden alınacak sayı 6 :)

bu 6 kadro için ben en az 400 müracat bekliyorum.

benim puanım 81 ve yüksek okullar içinde 600. cü sıradayım yani %10 luk dilimdeyim ben bütün hepsini yazcam ama bakalım cok zor ama denicem

herkez çok dikat etmeli herhalde bu tercihler kaç sene geceri ve alımlar devam edermi?
yaptığınız tercih atanana kadar geçerli,atanamadıysanız bir daha ki tercihlerde yine hakkınız olacak ama eğer atandınız diyelim ve aranılan şartları taşımıyorsunuz o zaman bir daha tercih yapamıyorsunuz. o yüzden aranılan şartlara dikkatlice göz atın

Ya arkadaşlar bu öms özellilke ilkokulular için tamamen fiyasko olduğuna şüpem kalmadı kayıt yapmadan önce hiç bir yerde MEB den sertifika olacak diye söz edilmiyordu şimdi zaman bitince sertifikalılar yerleştirilecek diyor demekki el altından kendi adamlarına haber verdiler bizleri uyuttular zaten türkiyede hangi dönemde hangi iş adaletli olmuşki bu olsun tercih yapmicam verdiğim 10 tl ve emeğim zehir zıkkım olsun...
ilköğretim kadrolarının verildiği yerde hiç bilgisayar sertifikası kodu yok onu nerden çıkardınız? sadece 7225 güvenlik tahkikatı kodu var. bilgisayar sertifikası istemiyor ki

ben şimdi tercih gireceğimde ...

Şindi merkez olsun istıyorum...

örneğin..
hizmetli gaziantep tüm ilçeler
hizmetli gaziantep merkez

yazıyor ben bunu sısteme gırınce

kitapçıkta yazan tüm ilçeler sıstemde GAZİANTEP / TÜM İLÇELER - Merkez)
yüne kitapçıkta yazan merkez sistemde GAZİANTEP / MERKEZ - Taşra)

ben şimdi merkeztercih etmek istersen hangısını işartretleyeceğim...

işlçelerı ıstemıyorum m

ferdi5519;

ösym'ye bildirmene gerek yoktu ki başvuru esnasında,şimdi tercihler sırasında o belgeye sahipsen 6225 kodlu yerleri de tercih edebiliyorsun.

yararlı bilgiler çok teşekkürler :)) ben sabah yapmıştm :)
rica ederim :)

Selamlar;

Kusura Bakmayın ama benim tek takıldığım konu aslında bütün tercihlerimi yaptım ama
Derece:11
Derece:12
Derece:13

bunlar ne anlama geliyor onu bir türlü anlamdım...
Yardımlarınızı bekliyorum....
derecelerin bi önemi yok zaten yazımda onu anlatmıştım detaylıca tekrar okursanız göreceksiniz

kalorıfer ateşleme ve meb onaylı bılgısayar sertifikam var ilkögretım mezunuyum bu nitelıklerı taşıyan tercıhlerı yapabılır mıyım

2 657 sayılı Kanunun 36 nci maddesine göre 11 inci dereceli kadrolar için İlkokul mezunları kura ile
yerleştirme tercihinde bulunamayacak, tercihte bulunsalar dahi bu tercihleri dikkate alınmayacaktır.

ilköğretimler bu 11 dereceye tercih yapabılecek mi
eğer aranılan niteliklerde o belgeden söz ediyorsa tercih edebilirsiniz yok eğer söz edilmiyorsa hizmetli kadrosunu tercih edip işe başladığınızda kurumunuza sunarsınız belki o zaman size ona yönelik bi iş verebilirler. ama kesin değil onu söyleyeyim. birde 11 dereceyi zaten kendin söylemişsin ilkokul mezunları tercih edemeyecek diye yani sen ilköğretimsin tercih edebilirsin :)

arkadaşlar ben ilkokul mezunuyum şimdi tercih yapmayalımmı.
neden yapmıyorsun tercihi?

ekremm kardeş ilköğretim mezunuysan ancak ilköğretim kadrolarına başvuru yapabilirsin ilköğretim tercih kadrolarının içerisinde kalorifer veya bilgisayar işletmenliği alımı varsa tercih yapabilirsin ben gözucuyla biraz baktım ama bu söylemiş olduğun kadrolardan göremedim daha çok hizmetli kadrolarını gördüm bi yanlışlık yapıpta tercih hakkını öldürme tercih klavuzundaki size ait olan ilkokul - ortaokul ve ilköğretim kadrolarının bulunduğu sayfalardaki kadroları iyice incele ve ona göre tercihini yap bol şanslar...kardeş.

ÖMSS "Tercih Bildir" sekmesinin süekli hata vermesi Arkadaşlar merhaba,

Tercih süresinin başlamasından bu yana Ösym'nin aday işlemlerine girip "Tercih Bildir" sekmesine tıkladığımda "Ösym Aday İşlemleri Sisteminde bir hata oluştu. Lütfen işleminizi bir süre sonra tekrar deneyiniz" yazısı çıkıyor..Aynı sorundan muzdarıp arkadaşlarımız var mı ? Evet arkadaşlar bu sorundan bende muzdaribim tercihlerin başaldığı günden buyana aynı sorun bende yaşıyorum tercihimi ösym ye bidiremiyorum bu durumda neyapmamız gerekiyo bu sorunla karşılaşıp çözen varmı yoksa enyakın bir ösym başvuru merkezine gidip 3 tl bayılıp gelmemizmi gerekiyor acilen cevap yazarsanız sevinirim..
mesai saatleri içerisinde tercih yapmaya çalışırsanız yoğunluktan dolayı hata verebilir. en iyisimi akşamları denemelisin

Ben farklı birşey soracağım, engelli bir aday tercih yapıp yerleştikten sonra gitmekten vazgeçerse, herhangi bir hak kaybına uğraf mı yoksa kpss deki mantık gibi işliyor...
ne yazık ki gitmek zorundasın eğer atandığın halde gitmezsen 2 yıl içerisinde ki hakkın ölüyor bir daha tercih yapamıyorsun

ben şimdi tercih gireceğimde ...

Şindi merkez olsun istıyorum...

örneğin..
hizmetli gaziantep tüm ilçeler
hizmetli gaziantep merkez

yazıyor ben bunu sısteme gırınce

kitapçıkta yazan tüm ilçeler sıstemde GAZİANTEP / TÜM İLÇELER - Merkez)
yüne kitapçıkta yazan merkez sistemde GAZİANTEP / MERKEZ - Taşra)

ben şimdi merkeztercih etmek istersen hangısını işartretleyeceğim...

işlçelerı ıstemıyorum m
merkezi istiyorsan karşısında merkez yazan yerleri yazacaksın.

maaşla ilgili derken ;) halen anlamadım kusura bakmayın kafam basmadı bir türlü ;)
ben memur arkadaşlarıma sordum sadece emekli olurken 50 lira falan farkediyor dediler.

arkadaşlar atanıp gitmezsek puanımız seneye geçersiz mi oluyo yoksa 2 yıl bu puanla tercih mi yapamıyoruz? Demek istediğim ben bu seneki puanımla atanıp işe başlamazsam seneye olan ömss'ye girebilir miyim seneye aldığım puan geçerli olur mu onunla tercih yapabilir miyim? Devamlı 2 yıl tercih yapamazsın deniliyor ama seneye tekrar sınava girip neden tercih yapamayayım?

6.2 657 sayılı Kanunun 36 nci maddesine göre 11 inci dereceli kadrolar için İlkokul mezunları kura ile
yerleştirme tercihinde bulunamayacak, tercihte bulunsalar dahi bu tercihleri dikkate alınmayacaktı

11 dereceli kadroya açıkilkögretim mezunu olarak tercıhte bulunacağım ilginiz için teşekkurler

rabbim herkese gönlunden geçeni nasib etsin

tercih numarası tercihte yazılcak . peki isimlerde yazıkcak mı ilce il
yarın tercih yapıcamda

ogn;
şimdi girmiş olduğun bu sınavın sonucu 2 yıl için geçerli diyelim ki atandın ama gitmedin bir sonra ki sınava kadar aldığın bu puanla tercih yapamıyorsun 2 yıl sonra yeniden sınava girip iyi bir puan alman gerekiyor anlamına geliyo

ekremm;
rica ederim. inşallah hepimiz için hayırlısı olur

Tnzfsl;
tercih edeceğin kadro kodu doğru yazdığın zaman kurumun adı çıkıyor

Maral;

2 yıl sonra mı girmem gerekiyo yoksa seneye tekrar girip aldığım puanı kullanabilir miyim? Bildiğim kadarıyla her sene olacak sınav. Son olarak da engelli öğretmen alımı olur mu herhangi bir bilginiz var mı?

ogn;

kpss gibi bu sınavda 2 yıl sonra yapılacak çünkü alım olacak 20bin kişi bu 2 yıl süre içerisinde alınacak.engelli öğretmenler için kadro açılacak mı onu bilmiyorum.

merhaba. ben orta okul mezunuyum. sadece tablo 1 den tercih yapabiliyorum. şu sınıf, derece sütunlarını anladım ama aranan nitelik kodlarının açıklamasını bir türlü bulamadım. karıştırmadığım yer kalmadı. tercih klavuzunda zaten doğru düzgün birşey yazmıyor. kodların açıklaması da yok haliyle.
999, 1000, 1001, 7225 kodlarının açıklamasını yazarmısınız lütfen.
yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü hiç bir yerde bulamadım :(

Nitelik kodlarının tamamına nerden ulaşabiliriz ??
Bu tercih klavuzunda çoğunu bilmediğim nitelik kodları var bu kodların ne içerdiği veya hangi şartları içerdiğini
nerden ögrenebilirim??

devrim1907;

kodlarda 1000 yazan heryeri yazabiliyorsunuz.
999 İlkokul
1000 Ortaokul
1001 İlköğretim
1101 Cinsiyeti erkek olmak.
1103 Cinsiyeti kadın olmak.
7225 - Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması(sabıka kaydının olmaması)
Tercih yapan adayın yerleşmesi durumunda, adayın kuruma teslim ettiği atama evrakları doğrultusunda güvenlik birimleri tarafından güvenlik soruşturması ( güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması) yapılarak ilgili kuruma gönderilmektedir. Bu kod için adayların ne tercih ne de atama döneminde yapmaları gereken bir husus ve almaları gereken herhangi bir belge, rapor vb. yoktur.

Fail-i Mechul;

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60590/h/2012-omss-tercih-kilavuzu-14-7-2012.pdf
bu linke tıklayın sonlarına doğru vardığınızda kodları göreceksiniz ordan eğitim durumunuz ve aranan diğer niteliklerle ilgili kodları ve açıklamalarını bulabilirsiniz

maral;
çok teşekkür ederim gerçekten çok sağol. mutlu oldum :)

rica ederim :) yardımcı olabildiysem ne mutlu :) hadi hakkında hayırlısı olsun inşallah :)

bimlemle belediyesi

........ belediyesi memur diyor

cöpçülük filan deil degil mi . ona göre yazıcagım

Fail-i Mechul;
işte en büyük hatamız bakmadan yok demek değilmi zaten :)

Tnzfsl;
yh diyorsa yardımcı hizmet kadrosu için arıyordur. ama gih ise memurdur fakat hangi işi verirler bilemem o birazda sizin donanımınıza bağlıdır

Lütfen yardım edin bana..!!

Arkadaşlar ben kura ile katıldım ilköğretim mezunuyum..bugün yapacam tercihleri aslında ilk gün yapacaktım mezuniyet tarihi sorun çıkardı aradım buldum tarihi..bu akşam yapacam fakat girdiğinde çok karışık geldi bana site .. soracaklarım şunlar

-girişimi yaptığımda baştaki satırda hangisini seçmem gerek ben ÖMKUY seçiyorum kura usülü diye benimki ama tercih alanı yok..sonra ÖMSS / 1 seçtim oldu tercih alanı geldi hangisi ilköğreetim için..

bide aranan nitelikler falan var onlar benim ne yapmam gerekir..

nıt 1 , nıt2 2 gibi şeyler neler lütfen yardım edin.. allah rızası için

YANLIŞ BİRŞEY YAPMAK İsTEMİYORUM..

arkadaşlar 59 puanla, şimdi sayacağım şehirleri yukarıdan aşağıya nasıl sıralamalıyım sizce ki yerleştirilme şansım en yüksek olsun. kafam çok karıştı, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. puanıma göre büyük illeri başa mı yazmalıyım sizce, sonlara mı? iller karışık olarak şöyle: konya,aydın, manisa, istanbul, izmir, bursa, malatya, kırklareli, eskişehir. acil yardımınızı bekliyorum :(

ÖMSS Lise Mezunuyum ve 70 puan aldım tercihimi nasıl yapmalıyım ?

Ayrıca bilgisayar işletmenlik ve bilgisayarlı muhasebe sertifikalarım var.

kardeşim hizmetli, yaz
il fark etmez eğer bekarsan. 1-2 yıl dişini sık sonra memeleketine tayin istersin.

yeni kanuna göre 5 yıldan eksik kesinlikle bakanlık izin vermiyor bu bilgiyi göz ardı etmeyin

efekt;

1 iki yıl artık yok die biliyorum,en az 4 yıl çalışacaksın atandıgın ilde sonra atanma hakkın varsa atanacaksın..die biliyorum yanlış biliyorsam düzeltin:confused:

arkadaşlar il farketmez benim için . hizmetli de olabilir de... peki ben bu puanla atanabilirmiyim ?

Üst Alt