Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'e atananlar buraya..?

Arkadaşlar atanana kadar canımız çıktı ,birde sınavı geçemezsek kötü olur,bu zamana kadar sınavlardan geçemeyen olmuşmudur.yada bırakıyor lar mı bilen var mı.

Kasma okadar kravatmis sacmis birsey olmaz gomlek pantol giy gel yeterli bence kravat al tak derlerse takariz

QuitsatzHADERAH

Eğitim hafta sonları oluyor. Katılmama gibi bir durumun söz konusu olamaz. Eğitimin %70'ine katılman zorunlu. Benim arkadaşım ilk eğitime ameliyat olduğu için katılamadı. Son hafta rapor getirsin sınava alırız dediler ama ben arkadaşımı arayıp mesaj attığım halde ulaşamadım ve sınava giremediği için ikinci eğitime almadılar. Şimdi bir yıl bekleyecek ve önümüzdeki yıl yapılacak eğitimlere girecek.

kobra3452

Onlar bırakmaz sedat kardeşim. Sen kalırsan kalırsın.. :) :)
Bu zamana kadar kalan geçemeyen mutlaka olmuştur. Normal şartlarda kalmazsın ama benim arkadaşımın durumu gibi bir durum olursa orasını bilemem..
Bu arada şu kıyafet konusuna bu kadar takılmayın. Hele hele okula gidecekler takım elbise giymek gibi bir gaflet ve delalet ve hatta hıyanet :) içine girmesinler..:D neredeyse hepiniz hizmetli olarak atandınız. Takım elbise kravat ile paspas çekecek haliniz yok. Öğretmenler bile günlük kıyafetleri ile geliyorlar okula. Zaten sendikaların aldığı karar var. Okula serbest kıyafet ile gidiliyor.. siz bakmayın onların resmi gelin dediklerine.. :) :)

ankiloz

hocam ben okula gidiyorumda, hafta sonları oluyor. akşam 5 e kadar eğitim görüyorum.

bu eğitimler hangi aylarda yapılıyor ve sınavı ne zaman oluyor?
hafta içi eğitim alma hakkım yokmu?

Son düzenleme:
ankiloz

hocam ben okula gidiyorumda, hafta sonları oluyor. akşam 5 e kadar eğitim görüyorum.

bu eğitimler hangi aylarda yapılıyor ve sınavı ne zaman oluyor?
hafta içi eğitim alma hakkım yokmu?

Haftaiçi eğitim alma gibi bir şansın yok kardeşim. Biz mayıs'ta atandık, temmuzda başladık ilk eğitim olan temel eğitim kursunun yazısı ekim'de geldi. Sizin yazı da 5-6 ay içinde gelecek olsa mayıs haziran gibi gelir diye tahmin ediyorum. Tabi haziran'da okullar kapanacak, okullar kapandı diye ertelerlerse o zaman eylül ayında da olabilir..

Ama ben eylül'e kalacağını sanmıyorum. Çünkü, o zamana kalırsa hazırlayıcı eğitim ve uygulamalı eğitim için zaman kalmaz. Sonuçta bir yıl içinde bu eğitimleri almanız lazım ki adaylığınız kalksın..

Haftaiçi eğitim alma gibi bir şansın yok kardeşim. Biz mayıs'ta atandık, temmuzda başladık ilk eğitim olan temel eğitim kursunun yazısı ekim'de geldi. Sizin yazı da 5-6 ay içinde gelecek olsa mayıs haziran gibi gelir diye tahmin ediyorum. Tabi haziran'da okullar kapanacak, okullar kapandı diye ertelerlerse o zaman eylül ayında da olabilir..

Ama ben eylül'e kalacağını sanmıyorum. Çünkü, o zamana kalırsa hazırlayıcı eğitim ve uygulamalı eğitim için zaman kalmaz. Sonuçta bir yıl içinde bu eğitimleri almanız lazım ki adaylığınız kalksın..

inş hazirandan sonra yaparlar
(ben daha göreve başlamadım bu arada)

Son düzenleme:
Anayasa
İnkılap tarihi
Dosyalama usulleri
Teşkilat yapısı gibi konular.. Bazıları aklıma gelmiyor şuan.. Temel eğitimde 4 hafta eğitim veriyorlar son hafta sınav yapıyorlar.. hazırlayıcı eğitim 10 hafta sürüyor son hafta sınav yapacaklar.. biz şuan hazırlayıcı eğitimin 3. haftasındayız..

arkadaşlar meraba
meb'te hizmetli olarak bir ilk okulda işe başladım. atandığım okul çok eski okulun öğretmenler odası bile yok. müdür odası, müdür yrd. odası bir de mutfak gibi herkesin ortak olanı olan minik bi oda var. benim engelim genel fakat yüzde 50 olan raporumurun %30u omurga kırığından ötürü ortopedik, ilk gün müdüre engelimi anlattım senin engeline göre burda sana verebileceğimiz iş yok dedi bizim temizlikçiye ihtiyacımız var. temizlik yapcan dedi. okulda bir tane maaşı okul aile birliği tarafından karşılanan hizmetli var. ve okul da 18 sınıf var. benim uzun süre temizlik yapmam, sürekli eğilip kalkmam imkansız normal halimle bile sırt ağrımdan duramıyorum. bu durumda ne yapabilirim. binbir hevesle bu günü bekledik fakat şuan ne yapıcam bilemiyorum.

mehcel,
Hiç bir şey yapmana gerek yok sakin olun okulun temizliği müdürden sorumludur. Sana bir dilekçe yollayayım raporunu ekle müdürün e ver.

Günaydın arkadaşlar.
Ben evrağımı aldım şimdi ilçe MEB e gidiyorum.
Hayırlısıyla başlıyoz bugün.

@furkankuzu
Benim ki kolay geçti furkan kardeşim.. çok zor değil zaten konular, 4 haftalık eğitimin sonunda anlatılan konulardan sınav olduğun için zorlanacağınızı düşünmüyorum..

@mehcel
Maalesef böyle insanlarla karşılaşılabiliyor kardeşim. @officer abimin dediği panik yapma, sakin ol..
ENGELLİ KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI*VE ENGELLİLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMALARI HAKKINDAKİ YÖNETMELİĞİN 16. Maddesi aynen şöyledir;
MADDE 16-*(1) Kamu kurum ve kuruluşları çalışma yerlerini ve eklentilerini, engellilerin erişebilirliğine uygun duruma getirmek, engellilerin çalışmalarını kolaylaştıracak gerekli tedbirleri almak ve engellilerin görev yaptıkları kadronun gereği olan işleri yapabilmeleri için engel durumlarına göre gerek duyulan yardımcı ve destekleyici araç ve gereçleri temin etmek zorundadır.

(2) Engelliler, engelliliklerini artırıcı ve ek engel getirici işlerde çalıştırılamaz.

Dilekçende bunları belirt. Engel durumunu ve yapamayacağın işleri belirt. Ondan sonra o müdür sana yapamayacağın bir iş yaptırsın bakalım..
Bu arada izmir'in hangi ilçesindesin..

allah razı olsun. mail adresim. mehcel85@hotmail.com. çok teşekkür ederim.

konak ilçesinde. izmiri bilirmisin bilmiyorum, çimentepe semtinde bir ilk okul.

mehcel

Doğma büyüme izmir'liyim kardeşim.. 25 sene kadifekale de yaşadım.

Ankiloz her şey için saol.
İşe başladım fakat insan.k 1.800 tl maaş alırsn dedi ?
1derece engelliyim eşim calismiyor biri 3 diğeri 8 yaşında çocuğum var genede 1.800 mü alcam??
Maaşı hesaplayabileceğimiz yer varmi?

memurlar nette maaş hesaplama robotu var, neredeyse aynı hesaplıyor

Hizmetli kadrosu lise düzeyi en düşük 2086 net maaş vergi indirimi için başvurman gerek yansıması 56 tl olur aylık sana neden 1800 demişler anlamadım bir maaş bordrosu iste o zaman ne kadar alacağın netleşir

sputnik

vergi indirimim var 1 derece 2 çocugum eşim çalışmıyor bunlarda var genede az değilmi ?
2,086 tl

Onları işe girerken söyledinmi bakmakla yükümlü olduklarını ? Ona göre biraz artar vergi indirimi belgenide verdiysen onuda hesaplarlar. Tek kişinin net maaşı öyle görünüyor maaş robotu nun hesaplaması yani

ben bekarım hizmetli 2085 maaş aldım ilk maaşım yeni atandım sputnik vergi indiriminden nasıl yaralanıyoruz acaba biraz bahs edermisin

lakoste 1. derece vergi indiriminiz de varsa 2600 civarı alırsınız

RigeL Kurumunuza vergi indirimi için müracaat edeceğinizi ve iş yerinde çalışma belgesi istediklerini söyleyin, kurumunuz şu tc kimlik numaralı şu kişi şu tarihten beri kurumumuzda kadrolu olarak çalışmaktadır şeklinde bir yazı yazıp size verecek siz o yazı ile vergi dairesine gidin ve vergi indirimi almak istediğinizi belirtin yazıyı verin sizi hastaneye sevk edecekler sonrasında engel oranınızın tespiti için heyete gireceksiniz raporunuz Ankara merkez sağlık kuruluna gönderilecek onaylanıp tekrar başvuru yaptığınız vergi dairesine gelecek, vergi dairesi kurumunuza yazı yazacak şu oranda faydalandırılması diye belirtecek sonra vergi indiriminiz başlamış olacak.

lakoste

Kardeşim benimde 1. Derece vergi indirimim var. Eşim çalışmıyor, çocuk yok kadrom 12/2 aldığım para 2360 tl. Sende çocuk var, çocuklara ne kadar veriyorlar bilmiyorum. Hadi 100 lira da öyle aldın diyelim, alacağın para 2450-2500 arası bir rakam olur..

Arkadaşlar eğer raporun sürekliyse vergi indirimiyle ilgili yararlanmak istediğine dair dilekçe yazıyorsun (bu tür dilekçelerin yazılmışı var) internette aratın çıkar. Yaşadığınız ilin il vergi dairesine dilekçeniz ile gidersiniz raporunuzun aslını yanınıza alın mümkünse aslı gibidir onaylıyıda alın fotokopide olur gerçi. Ben henüz başvurmadım ancak nasıl yapılacağına dair yardımcı oluyorum sizlere.bu forumda ki izlenimlerim üzerine Çok abartıyor olduğunuzu görüyorum bazı herşeyi. Neyse dilekçeyi doğru doldurun orası önemli il vergi dairesinde raporun aslını isterler (görmek için) sonra size geri verirler evrakları alır işleme koyarlar sonuçta Ankaraya gidecek ordanda çalıştığınız kuruma şu %de vergi indiriminden yararlanabilir yazısı yollanacak ve kurumda bunu işleme koyacak. Hepsi bu arkadaşlar detaylıca anlattım sizlere sıkıntı yapmayın herşeyi

Maaşlar ayın kaçında yatıyor bilen varmı

Üst Alt