Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koah ve işitme engelliyim. Araç alımında ÖTV'den muaf olabilir miyim?

Konular
90
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben koah ve işitme engelliyim.bundan dolayı%64 raporum mevcut.yeni bir araba alacam.her hangi bir avantajım varmı nasıl bir yol izlemeliyim.indirimli otomobil alabilirmiyim

ÖTV indirimli araç alabilmek için;
1- sağ alt, sağ üst ya da sol alt extermiteden sakatlığı olmak,
2- her ne sebeple olursa olsun %90'ın üzerinde sakatlığı olmak

Bu iki sebep dışındaki sakatlara ÖTV indirimi uygulanmaz...

ben işitme engelli ve koah hastasıyım.B.sınıf ehliyetim var.işitme ve koahtan % 90 rapor alsam indirimli otomobil alabilirmiyim.alırsam kendim sürebilirmiyim.şu anda %80 raporum var.

ben kendime bir otomobil almayı düşünüyorum.yarın hastaneye nasıl bir dilekçeyle başvurmam lazım.Ö.T.V indirimi için yeterli olurmu

Dediğim gibi farketmiyor, % 90 ve üzeri olması yeter başka bir ibareye gerek yok. Dilediğiniz gibi başvuru yapabilirsiniz... Elinizde güncel rapor olması açısından söylemiştim ben.

hacettepe.....hastahanesi başhekimliğine ..KOAH VE İŞİTME ENGELLİYİM.ÖTV İNDİRİMİNDEN FAYDALANMAK İSTİYORUM.SAĞLIK KURULU RAPORU TARAFIMA VERİLMESİNİ ARZ EDERİM..yeterli olurmu bu dilekçe..Ben yaklaşık beş yıldır aynı hastanede hem kulak hemde akciğer tedavimi de aynı hastanede takip ediliyorum.

Dilekçeye gerek yok. Sağlık Raporu nasıl alıyorsanız aynen öyle Heyet kuruluna git başvur. Başvuru esnasında ÖTV muafiyetinden faydalanmak istediğinizi belirtiniz. Sırayla tüm doktorları gezeceksiniz dolayısıyla varsa rahatsızlığını her bir doktora söyleyiniz. Kolay gelsin.

ö.t.v.için rapor

Ö.T.V.iiçin hastaneye baş vurdum.koah ta yabı göğüs bölülümü bana %65..K.B.B.bölümü bana %45 verdi. toplam ne yapar.araç alabilirmiyim.sağlık kurulundaki memur raporunu aldığında her yerde kullanabilirsin dedi.sadece ötv için değil.dedi.ben zaten ikinci dereceden vergi indiriminden faydalanıyorum.

%65+%45= 81 (balthazard formülüne göre) ötv indiriminden yararlanmak için raporun %90 olması gerekiyor
ve ya ortopedik kaybınız varsa %40 rapor yeterlidir. ancak raporda h sınıfı ehliyet alabilir ibaresinin bulunması gerekiyor.
rapora istinaden h sınıfı ehliyet alıp ötv indiriminden yararlana bilirsiniz

B sınıfı ehliyet olmaz kardeşim H sınıfı ehliyet engelli kişilere verilir H sınıfı ehliyeti olan kişiler ötv siz özel donanımlı(otomatik vires) araç alabilirler senin rapor oranının 90 ve üzeri olması lazım

birde ben uzak için gözlük kullanıyorum.sağ.2.00.sol.1.75 numaralı yarında göze gidecem faydası olurmu.

sağ kol, sol bacak, sağ bacak, yada her iki bacaktan engeliniz olmadığı sürece alamazsınız. yada % 90 ve üzeri olacak...

rapor oranım %81 olarak geldik KOAH.%65.kbb.%45 verdi.maalesef araçta alımında kullanamıyacam.ben daha önce vergi indirimi için baş vurmuştum.ve raporum.%74 olarak onaylanmıştı.ve halen vergi indiriminde 2 derece olarak faydalanıyorum.yaklaşık 6 veya 7 ay sonra erken emekli olacam.ben tekrar yeni aldığım raporumla tekrar vergi indiriminden bşvurabilirmiyim.birinci dereceden vergi indiriminden faydalanmak için.vergi indirimi birinci derece ve ikinci derece arasında çok fark varmı.tekrar başvurmamda bir faydası olurmu.

1. dereceden vergi indirimiyle, 1 ekim 2008'den önce sigortalı olup, ssk'dan emekli olacaklar 15 yıl 3600 günle emekli olurlar.

Derecenizi yükseltmek için elinizdeki raporla defterdarlığa başvuru yapmalısınız...

evet raporum yeni.araç için başvurdum ama olmadı.benim ikinci derecede vergi indirimim mevcuttur.devam ediyor.benim öğrenmek istediğim birinci derece ile ikinci derece arasında ne fark var.fark yoksa başvurmanın bir anlamı yok.onu öğrenmek istiyorum

2. derece ile farklı şartlarda emekli olursunuz, 1. derece ile sabittir 15 yıl 3600 gün.

2008_oncesi.PNG

ben zaten sigorta girişim 1987.dir bundan dolayı ben 15 yıl 3600 güne tabiyim.o zaman tekrar başvurmanın bir anlamı yok.maaşta fark edermi onu bilmem

evet ben bu sitede baya araştırdım.birinci derece ile ikinci derecede emeklilikte her hangi bir farkı yoktur.sitede gerçekten her bilgiyi bulabilirsin.emeği geçen herkese teşekkür ederim

Üst Alt