PUAN VE SIRALAMA DEDİĞİ benim ve diğer arkadaşlarımın seçtiğin şehir seçtiğin kamu bölümü ve o bölüme kaç kişi alınacak bunlar yazar batı ege karadeniz akdeniz doğu bölgeler önemli adam akdeniz antalyadan kakıp balıkesirdeki bölüme tercih yapıyor puanı yüksek ,ise sıralamsına dikkat etti ise atanıyor görevine nasıl anlatayım sana antalyadan 88 puanlı biri balıkesirden memurluh tercihi yaptı benim puanımda 85 diyelim bende balıkesir istedim diyelim 3 puandan kaybettim kimin hangi puanla nereyi tercih tyaptığını bilmiyorsun puanı düşük olanlar genelde doğuyu yazıyor orası daha az tercih ediliyor diye senin puan hesaplamaya gelince bu senin girdiğin sınavda kaç soruya ne kadar doğru cevap verdiğinle alakalıdır 100 soruda 85 doğru cevaplayan ile 60 doğru cevaplayının puanına göredir goglede bununla ilgili forumları oku osym nin tercih kılavızlarını yani bunları yapmadığın belli oluyor gogle yaz tercih kılavuzu diye ekps de oku bakalım nelere dikkat edilmesi gerikiyor bizler bir şeyleri okumayı bilmiyoruzx hep kısadan soru soralım biri cevaplasın otur oku düşün kendindeki eksikleri bul sen bu sınava girdiğinde senin cevaplayamadığın kısımlar nelerdi o kısımlar senin eksik yanın onunla ilgili test kitapları al çalış