Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
F43.2 uyum bozukluğu teşhisi ile askerlikten muaf olur muyum?
@OğuzHan112 abi inan bende anlamadım rdm komutanı çok kötü davranıyor yazdığı rapor doktoru etkiliyor galiba ama bölük komutanım bu son hava değişimi dedi bundan sonra çürüğe çıkacaksın gibi bir kelime kullandı ama içim içimi yiyor
Merhaba ben kktc askerıyım daha oncede yazmıstım
2+7+3+30 gun hava degısımı aldım sonra baska bırlıge surgun ettıler kurula cıktım kurul 20 gun yenı bırlıkte kal tekrar gel dedı
Ilk etapta kıta anket sonra askerı ıslevsellık ıstedı sızce bu surecın sonunda muaf alırmıyım cok streslı ve gergınım
Yenı bırlıktekı komutanlar evraklara olumsuz olarak yardımcı olacaklarını soyledım sızın fıkrınızıde almak ıstıyorum
Tesekkurler
@OğuzHan112,
Selam abi, 2’inci hava değişimim bitti. Bugün Akşam çıkacağım yola direk sabah komutan rdm revir oradan hastaneye gidicem randevum var. Ama hava değişimimde psikiyatriye gittim. 11.05 - Aktivite ve Dikkat Bozukluğu(F90.0) bu taniyi koymuş. Muaf sebebimi bilmiyorum ama, birliğin oradaki hastaneki doktor uyum bozukluğu dedi 2’inci kez, nasıl bir sonuç alırım sence abi ? @OğuzHan112
Abi selam ben uyum bozukluğundan 21 gün hava değişimi aldım kıta anket formuma yazan 3 amirimden birisi albay benden sorumlu 3 amirin birisinin rütbesinin bu kadar yüksek olması normal mi abi @OğuzHan112
Abi peki komutanlarım bu 2. ya da 3. hava değişiminde elverişsiz verildiğini biliyor mudur bir kere yolladık vermediler 2.ye yollamayız demesinler ya da 3.ye yollamayız demesinler @OğuzHan112
@OğuzHan112, merhaba benım işlemler devam edıyor toplam 45 gun hava degısımı aldım parca parca kurula cıktım askerlıge karsı zorlanma kaygı ve ılerı duzey anksıyete tanısı konuldu 13 nde tekrar muayene var kıta kanaat formu ıstedı doktor sonra askerı ıslevsellık ısteyıp kurula cıkarıcakmıslar konutanlarla konustum olumsuz olarak yardımcı olacaklarını soyledıler sızce muaf edılırmıyım cok kotu durundayım sureklı nobet gecırıyorum tıtreme aglama konusamama gıbı cok daraldım dusuncenız nedır
Merhaba. Kırklarelide askerlik yapıyorum. Uzun yıllardır depresyon tedavisi alıyorum, raporlu wellbutrin 150 mg kullanıyorum son 8 aydır. 7 yıl üzerinde cezaevi geçmişim var, askere gelmeden önce 2 kez 1er yıl erteleme aldım, 3. De heyet elverişli dedi askere geldim. Psikiyatriden konu başlığındaki tanıyla 2 kez hava değişimi aldım aynı doktordan birincisinde 21 ikincisinde 30 gün. 2. Hava değişimini alırken komutan kıta anket formuna normal yazmış herşeyi ilk gittiğimde doktor vermedi 4 5 gün sonra tekrar randevu alıp gittim yine yeterli değil ama veriyorum dedi doktor bidahakine böyle olursa elverişsiz ya da hava değişimi veremem dedi. Bitti birliğime teslim oldum komutanlar atışa gitmiş. Komutanların bizi hastaneye götürebileceklerini söyledikleri güne; aynı doktora randevu yok başka bir doktora aldım(erkek) kıta anket ve işlevsellik formlarını doldurup kapattı komutanlarım gideceksin diyorlar ama doktor farklı ya çıkmazsa. Bu arada yaşım 35, 2 lisans mezuniyetim var ve tipim bayağı düzgün bundan korkuyorum. Sizce sonuç ne olur? Özellikle @OğuzHan112 sizin tecrübelerinize dayanarak görüşünüzü merak ediyorum hocam. Teşekkürler
@OğuzHan112 iyi günler abi ben psikiyatri uyum bozukluğundan 20 gün hava değişimi aldım tekrar hava değişimi sonunda doktorum kontrolün var dedi ne yapmam gerekiyor hiç gitmek istemiyorum pskolojikmen iyi değilim hava değişimi kagidimda askerliğe elverişli olup olmadığı yazıyor
Hocam şimdi hastane sevkimiz yapıldı benimle birlikte 3 kişi daha var. Yarın hastneye gideceğiz. 3 komutan imzası olan yerde 2 komutan imzası var dedi revirdeki doktor zarfları kapatmadı komutana gönderdi tamamlarlar diye komutan da bir sıkıntı olmaz dedi. Sizce bir sıkıntı olur mu. 3ümüzde aynı durumdayız 2 hava değişimi aldık 3. Olacak bu. Elverişli değildir sıkıntısı olur mu?
Abi hava değişimi raporum bı hafta sonra çıkar diye ön rapor gibi birşey verdi bana o bı hafta sonra çıkar dedi kusura bakma mesajlar gelmediği için yanıtlayamadim uygulamayı kullanmayı bilmiyofjm o yizden hakkini helal et ilk hava degisimim bu benim abi ayın 14 ünde bitiyor tsk uygun yönetmeliğine göre 20 gün hava değişimi uygundur ön rapor bilgilendirme yazıyor abi raporumda bu şekilde yazıyor ilk hava degisimim buraya gelirken de memleketime komutanım uniformama kadar aldı yani 14 ünde iki üç günlük işin var dedi bana tüm eşyalarımı toplayıp gelmiştim abi bu şekilde oldu yani smk nedir
@OğuzHan112 abim merhaba ben 23.11.2021 de askere gittim acemi birliğini Amasya’da yaptım Amasya’dan Kıbrıs’a gittim Kıbrıs’ta sorunlarımdan dolayı rdm gittim bana 7 günlük iznimi kullandırdılar izne gittim iznimde 15 günlük te rapor aldım 15 gün sonra kıbrasa geri döndüm tekrardan rdm çıktıktan sonra beni hastaneye sevk ettiler doktor adada görev yapamaz diyip 21 gün hava değişimi verdiler hava değişiminden sonra Vana askerliğimi yapmam için yolladılar 21 gün sonunda askerlik şubesine gittim beni hastaneye sevk istedim hastaneden 3 aylık hava değişimi aldım
hava değişimi sonrası birliğinden sevk diye bişe yazdı doktor 3 ayın sonunda askere gitmedim o günden bugüne firar olarak duruyorum önüme her zaman bir engel ne yapmam gerekiyor askerlik şubesini aradım gelirsem beni tekrar hasteneye sevk eder misiniz dedim hayır dedi o hakkını kaybettin geleceksin yeni askerlik yerini sana söyleyeceğiz 2 gün yol izni vereceğiz gideceksin dediler orda komutanların karar verir dediler şimdi gidersem ne olacak askeriyeden hastane sevk alırsam karar ne olur bide bana diyorlar firar olduğun için askerliğin sil baştan devam edecek bana yardımcı olurmusun abim saygılar
Birde firarlık durumumdan dolayı komutanların benle uğraşacağını da sanmıyorum göndermek isteyeceklerdir ve Kıbrıs’taki komutanım kıta anket formuna askerlik yapamaz diye yazmıştı
Şubenin yönlendirdiği şekilde bir yol izleyeceksin..kendi kendinizi zorla zora sokuyorsunuz.
3 ay hava değişimi almışsın..hava değişimi sonrası birliğine gitmiş olsaydın şimdi çoktan elverişli değildir raporu almıştın.
Şubeye gidiyorsun..onlar seni (Ada dışında)eski birliğine veya başka bir birliğe yollayacaktır.
Daha önce almış olduğun hava değişimi yada izin vb..yok sayılmaz..sil baştan diye bir şey yok,zaten hava değişimleri belli bir kısmı dışında askerlikten düşmüyor..fark eden bir şey yok.
Bir şekilde elverişli değildir raporu alırsan cezi işlemlerden de kurtulursunuz..belki para cezası.
Özet olarak en kısa zamanda şubeye uğrayıp onların yönlendirmesi dahilinde bir yol izliyorsun.