Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43.2 uyum bozukluğu teşhisi ile askerlikten muaf olur muyum?

@OğuzHan112, tesekkur ederım hocam orda askere uygun degıldır yazarsa eger artık muaf olma ıhtımalım daha cok olur herhalde ?

Kıta anket ve işlevsellik formu olumsuz doldurulursa muafiyet almanız tabiki daha kolay olur.

Tabi burada sizi gören hekimin kanaati daha önemli..kimseyi dinlemez direkt elverişli değildir diyebilir.

Formalite bazı prosedürler var,mecburen böyle uğraştırılıyor.

@Berk argn,

@OğuzHan112,
Abi bu 3. Hava değişimi 15 15 diye gidince mi muaf ediliyor yoksa 30 30 verip 3te muaf mı ediyor veya 30 verip 2.de muaf ediyor mu benim durum farklı yüksek ihtimalle muaf olucaksın demiştin zaten doktorda ilkte çürük verdi heyet evraklarına öyle yazdılardı ama hava değişimi almadığımı öğrenince iptal edip hava değişimi ilaç tedavisi yazdı sonra komtanlar hava değişimi bitince tekrar aynı şekilde sevk edicekler kıta işlevsellik formuyla

@OğuzHan112 abi eveakta hani sana aattığım linkte tamı v.s yazıyor ya ICD kodunda F43.2 uyum bozuklukları yazıyor o tanı üzerinden ilerleyp kesin çürük verir demi?

Son düzenleme:
Uyum bozukluğu veya uyum bozuklukları askeri bir tanı kodu.

Askeri kural.. bu tanı koyulmak zorunda.

Evet elverişli değildir raporu aldığında zaten uyum bozukluğu yazacak.

@Kaankyaa_,

@OğuzHan112,

Yok abi o anlamda değil yani bana zaten bu tanıyı koymuş bu tanıyı koyduğundan dolayı büyük ihtimalle direk ikinci kontrolde muaflık verir mi sence

Abicim anladım biliyorum.

Genelde 1-2 kez hava değişimi verilir 3.de muaf tutulur..genel olarak böyle oluyor DEDİM ..bunu kac kez yazdım ama.

Doktorun kanaatine bağlı..1 kez hava değişimi verip 2.de muaf tutabilir..2 kez hava değişimi verip 3.de muaf tutabilir..3 kez hava değişimi verip 4.de muaf tutabilir.

1 kez hava değişimi verip 2.de kesin muaf tutacaksın diye bir kanun yok.

Büyük olasılık evet 2.de değilse 3.de muaf olacaksın.

@Kaankyaa_,

Son düzenleme:
Merhaba kolay gelsin ben uyum bozukluğundan 2022 de muaf aldım iptal ettirmek istiyorum hukuk yoluyla iptal olunuyomu acaba

@OğuzHan112

1,5 aylık askerim. Askerliğe uyum sağlayamadım. Askerlikten uyum bozukluğu raporu alıp terhis olabilir miyim ?

Son düzenleme:
@AlperKalaycı
Komutanların kıta işlevsellik formuna askerlik yapamaz diye rapor tutarlarsa "evet"önce hava değişimi sonra muaf olabilirsiniz.

@JahJhahs
Şubeye gittiyseniz bunu neden sormadınız?
Hukuki yoluyla olsa bile Heyete gireceksiniz, hekimler uygun görürse "Askerliğe elverişlidir"raporu verirler.

Son düzenleme:
@OğuzHan112,
2 senen oldu uyum bozuklugundan sube 30 gün içinde itiraz edebilirsin diyor ama mahkemeye yoluyla oluyormu bilginiz varmı

Abi bi sorum daha olucak hava değişimi aldım ben biliyosun ama e devlette bakınca şafak sayım normal düşüyor bişey yok olduğu yerde sayı durmuyor veya orda izin yazıyor orda bişey girilmemiş ne olur girerler mi yoksa kıyak yapıp girmeyebilirler mi

Olurda muafiyet olmazsam felan diye öyle bişey yaparlar mı acaba

@OğuzHan112

Abi merhaba psikiyatri doktorunun elverişsiz raporu vermesini heyet onaylamayabilir mi acaba bilgin var mı @OğuzHan112

@OğuzHan112

Sorumu cevaplamışsın. Sana bir şey daha soracağım. Sen bu sitede askerlikte uyum bozukluğu çeken onlarca kişinin sorusunu cevaplamışsın. Askerlikte uyum bozukluğu çeken onlarca kişinin sorusunun cevabını sen nereden öğrendin ? Sorulara verdiğin cevaplarda yanlış cevap olma ihtimali hiç yok mudur ? Merak ettiğimden sordum.

Bilen biri yanıtlarsa çok sevinirim.
Rdm'den çürük alınca e-devletten alınan askerlik durum belgesinde ne yazıyor?

Sadece muaftır mı yazıyor? Yoksa tanıyla birlikte detaylı açıklama mı yazıyor?

Lütfen yanıtlayın çok önemli benim için

@Yiğit konukçu
Şikâyetlerin devam ediyorsa evet..büyük ihtimalle "Elverişli değildir" raporu verilecektir.

@anil19
Aşağıda kimliği yazılı "yükümlü"askerlikten muaf tutulmuştur,yazar.

Son düzenleme:
@OğuzHan112
Oğuzhan bey hastanede yatış sonrası, kıtaya(Kıbrıs)gitmeden askerlik şubesinden sevk alabilir miyiz direkt veya yatış yapan hekimden hava değişimi talep edebilir miyim direkt

Üst Alt