Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43.2 uyum bozukluğu teşhisi ile askerlikten muaf olur muyum?

@yeow,
İçini ferah tut bende çok kafama takmıştım boşuna takmışım muaf olursun çok yüksek ihtimal

@burakc12,
İnşallah kardeşim insanın elinde olan bişey değil bu hastalık çürütüyor her geçen gün daha kötü hale getiriyor

Merhabalar iyi günler diliyorum herkese.
Ben 2.5 aydır askerim 7 yıllık psikolojk tedavi aldım son 1.5 yıldır yeşil reçete kullanıyordum 2 defa intihar girişimim oldu yüzümde tümör çıktı 2 defa ameliyat oldum 3. Çıktı bundan dolayı psikolojik olarak bitiğim 10 gün hava değişimi aldım uyum bozukluğundan şehrimde tekrar heyete başvurdum az önce 30 gün 17-c hava değişimi aldım komutanlarımın gönderdiği işlevsellik formunda 5 komutanım da askerliğe elverişli değil intihara elverişlidir yazıyordu itiraz mi etmeliyim veya bundan sonraki durum ne olur lütfen yardım edin.

Merhabalar iyi günler diliyorum herkese.

Ben 2.5 aydır askerim 7 yıllık psikolojk tedavi aldım son 1.5 yıldır yeşil reçete kullanıyordum 2 defa intihar girişimim oldu yüzümde tümör çıktı 2 defa ameliyat oldum 3. Çıktı bundan dolayı psikolojik olarak bitiğim 10 gün hava değişimi aldım uyum bozukluğundan şehrimde tekrar heyete başvurdum az önce 30 gün 17-c hava değişimi aldım komutanlarımın gönderdiği işlevsellik formunda 5 komutanım da askerliğe elverişli değil intihara elverişlidir yazıyordu itiraz mi etmeliyim veya bundan sonraki durum ne olur lütfen yardım edin.

Yüzünde çıkan tümör dediğin nedir..malignite-benign..iyi huylumu,kötü huylumu?

Patoloji sonucları ne diyor?

Hava değişimleri bazen prosedür gereği veriliyor..hava değişimi sonrası birliğine dönersiniz..oradan tekrar sevk alır hasateye gidersiniz,

Genel olarak 2 kez hava değişimi..3.de muafiyet veriliyor..itiraz vs bunlar sadece süreci uzatır ve sizi uğraştırır ..değişen bir şey olmaz.

Komutanların zaten askerlik yapamaz demiş.biraz sabır ve zaman.

@laleali01,

@OğuzHan112,
Abi tümör iyi huylu fakat yüz sinirleri içinde çıktığı için ameliyat olursam yüz felci geçireceğim 20 doktor aynı şeyi söyledi bundan psikolojk olarak bittim 17 kg verdim tümör 1.5cmden 3 cm boyutuna ulaştı
Zaten 7 yıldır tedavi alıyordum son 1.5 yıldır yeşil reçete ilaç iki intihar girişimi hepsi adli vaka olarak kayıtlarda.

Şuan psikiyatri 2. Hava değişimini verdi 1 ay itiraz etmeyi düşünme sebebim 5 komutanım da yapamaz demiş ama hala hava değişimi veriyorlar ben hava değişimi bitince kendi sehrimden tekrar sevk alsam komutanlarımda işlevsellik formu gönderse alabilir miyim muaf abi yoksa illa teslim mi olmam lazım
(10 gün hava değişimim bittiğinde gitmedim şehrimden sevk aldım tekrar 30 gün aldım )

Anladım iyi huylu tümörler zannediyorum parotis bezinde..veye diğerlerinde.

Parostis bezi ise evet ameliyat yüz felci için riskli olabiliyor.. ama bu ameliyatlar ister istemez bazen mecbur yapılıyor..uzun süre duran iyi huylu tümör bazen kötü huya dönebiliyor.

Neyse.

Memleketinden biraz zor olsada olmayacak şey değil..hava değişimi bitmesine yakın kıta işlevsellik vs istersin tekrar denersin.

2 Kez hava değişimi almışsın 3.de muafiyet veriliyor genel kaide bu.

@laleali01,

@OğuzHan112, abi şimdi hava değişimi raporunuda aldım doktor tam olarak şu şekilde yazmış "depresif yakınmaları mevcut 1.5 yıl önce benzer yakınmalar nedeniyle suisid girişimi olmuş kıta ve işlevsellik formunda kişinin askerlik ortamına uyum sağlayamadığı intihara meyilli olduğu ve askerlik görevini yapamadığı belirtiliyor kişide depresif mizaçlı uyum bozukluğu olarak değerlendirildi." Bu şekilde yazıyor
Komutanlarım bura gelmeden ordan sevk al yine git biz ne gerekiyorsa yapacağız dedi bidakinde sonuç sence ne olur abi senide yordum hakkını helal et teşekkür ederim her şey için. ( Bukadar kesin sonuç sorma sebebim bendede anksiyete tanısı var abi:))

Son düzenleme:
Depresif mizac bozukluğu.

İster sivil ister birliğin.

Askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir.

@laleali01,

@OğuzHan112 abi benim hava değişiminin bitmesine bir hafta kaldı daha öncede yazmıştım iki hava değişimine çıktım ve ilaçlarımda bitmek üzere ama doktorlar kurunun yanında yaşıda yakıyor ne yapmam lazım çok kötü durumdayım teslim olmak konusunda kararsızım bu heyete çıkıp elverişsiz alamayanlar olmuş ama ben hiç usta birliğime katılış yapmadım sürekli acemi birliğine dönüyorum olurda acemi birliğinde bu rapor verilmez ise usta birliğinde tekrar çıkma şansım olurmu yoksa sadece tek seferlik mi

@OğuzHan112 teşekkür ederim abi elimde değil artık bu hastalık 60 gün hava değişimi kullandım İnşallah elverişsiz raporu alırım burayada bende alan arkadaşlar gibi yazmak isterim tekrardan sağol abi

@OğuzHan112 yada işlevlilik formuba adada yapması uygun değil hava değişikliği gibi yazsalar işe yarar mı
Merhaba abi tekrardan, ben kıbrıstan 21.08.2024 tarihinde tekrardan sevk ettirip 30 gün hava değişikliği ve adada yapamaz raporu alıp evime döndüm. 3-4 gün birliğime geç gitmek zorunda kaldım. Daha doğrusu gitmeye cesaret edemedim sorunlarımdan dolayı. Dün birliğime teslim oldum. Bölük assubayına durumumu anlattım. Direk kıta anket formunu doldurup RDM’ye gönderdi. RDM deki komutanlada görüştükden sonra sonuç ne olur diye sordum. Hava değişikliği alacaksın muhtemelen dedi. Hemen sevk alıp yarına psikiyatri randevusu aldık. Yarın 11 de gideceğim komutanlar anladıgım kadarıyla olumsuz doldurdu. Sonuç sizce ne olur abi hava değişikliği verirse 2 inciyi almış oluyorum. @OğuzHan112

Doktora gittim bugün 11’de 2’inci 30gün hava değişimini verdi hava değişikliği bittiği Güne randevu al vesikalık fotoraf getir uyum bozuklugundan elverişsiz yazıp heyete göndereceğim dedi. Uyum bozuklugu tanısıda senin iş vb hayatını etkilemez dedi
@OğuzHan112

@OğuzHan112 abi bu akşam yola çıkacağım daha öncede yazdım abi çok kötü haldeyim abi 2. Hava değişimim bitti abi yani bu hava değişimlerine rağmen tutarlarmı orda doktorlar hiç iyi davranmıyorlar nasıl olucak bilmiyorum yardımcı olurmusun

Tutmazlar merak etme.

Komutanlarına hasta olduğunu söylersin.. onlar seni gerekli evraklarla hastaneye sevk edecektir.

Merak etme"Askerliğe elverişli değildir" raporu vereceklerdir.

@yeow,

@OğuzHan112 selamlar saglikli günler ben uyum bozuklugundan 2 defa hava degisimi aldım 2. Hava değişiminden önce 4 gün ankara gata da yatırdılar bu gidişimde ne olur sence abi

@OğuzHan112,

Abi benim en son bir ay önce durum bu şekildeydi bugün memleketimde heyete girdim tekrar toplam 10 gün hava değişimi 30 gün hava değişimi şuan birdaha hava değişimi verdiler ve heyet bugün bana dediki git askerlik yaptığın yerde çürük al ben ne yapayım abi itiraz mi edeyim adam açık açık gelirsen bidaha vermem dedi

Yüzünde çıkan tümör dediğin nedir..malignite-benign..iyi huylumu,kötü huylumu?

Patoloji sonucları ne diyor?

Hava değişimleri bazen prosedür gereği veriliyor..hava değişimi sonrası birliğine dönersiniz..oradan tekrar sevk alır hasateye gidersiniz,

Genel olarak 2 kez hava değişimi..3.de muafiyet veriliyor..itiraz vs bunlar sadece süreci uzatır ve sizi uğraştırır ..değişen bir şey olmaz.

Komutanların zaten askerlik yapamaz demiş.biraz sabır ve zaman.

@laleali01,

Son düzenleme:
Hava değişimi sonrasında birliğine dönüyorsun.. kıta işlevsellik formu ile hastaneye sevk alıyorsun.

Sivilden değil de birliğinden muaf olman daha yüksek.

İtirazı boş ver Bir şey değişmez.. birliğinden devam etmen senin için faydalı.

@laleali01,

abi tekrar yine depresif mizaçlı uyum bozukluğu yazmış komutanlarımın askerlige elverişli degildir dedigini vs yazmış doktor dediki biz 2 hava degişimi veriyoruz 3.de muafiyet veriyoruz bidaki geldiğinde kim olursa olsun ben olmazsam bile o verir gibisinden konuştu ama heyet hava degişimini veriyoruz çürüğü askerliğin olduğu yerden al dedi doktor çürük veriyor busefer heyetle ugraşıyoruz birliğime tekrar gidecek durumda değilim nasıl yapacağım bilmiyorum allah yardımcımız olsun birde abi heyet hakkı gibi birşey varmı

Son düzenleme:
İyi günler abi ben uyum bozukluğundan hava değişimi aldım yarın kurula cikicam hava değişimi için bana 20 gün dedi sonuç ne olur ikincide çürüğü alabilirmiyim ne yapmam gerekiyor bı bilgin varmı yardımcı olurmusun

Genelde 2 kez hava değişimi veriliyor.3.de muafiyet veriliyor..Sizin bir şey yapmanız gerekmiyor.. şikâyetin neyse doktora olduğu gibi anlat yeterli.

Doktor uygun görürse hava değişimi veya elverişli değildir raporu verir.

Giderken komutanlarından kıta işlevsellik formu almayı unutma.

@GOK6789,

Son düzenleme:
@OğuzHan112 abi merhaba daha önce de yazdım ben 3. Hava değişlikliğine çıktım bu dönüşümde ne olur acaba artık dayanacak gücüm kalmadı abi hayatım bitti 3 aydır bu sıkıntıdayım 3 hava değişikliğine rağmen askerliğe devam ettirler mi abi lütfen yardımcı olurmusun

Üst Alt