@OğuzHan112
Merhaba Oğuz Bey ve diğer arkadaşlar,hepinize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum benzer bir durum ben de yaşıyorum benimki bayağı da karışık bir halde
Şimdi benim geçmişte bir psikiyatri kaydım var hastane epikrizinde çıkıp e nabız sisteminde görünmeyen,kıbrısta askerlik yaparken de zorlanmalar başladı 3.ayımdan itibaren ilk rdmye çıkıp sevk aldığımda ilaç tedavisi ile birliğime geri döndüm 10-12 gün kadar ilaç kullandıktan sonra tekrardan çıkarak Mersin Şehir Hastanesi'ne sevk edildim ve 15 günlük ilk hava değişimimi aldım,ardından Konya'da askerlik şubesinden birliğime sevk alarak Kıbrıs'a geri döndüm ve orada tekrar bir süre sonra hastaneye çıktım ve 30 gün SMK'lı hava değişimi + adada görev yapamaz raporu verildi ve Kırklareli'ne tertip edildim,daha sonra hava değişimi bitiminde smk dolayısıyla tekrar sevk aldım ve 45 günlük bir hava değişimi süreci daha geçirdim (Uyum Bozukluğu,Anksiyete,Depresif Nöbet şikayetleriyle)
Son hava değişimimden sonra,inanın bu da çok yıpratıcı bir süreç Kıbrıs'a git gel KTM sistemi var arada KTM'de komutanlarımdan birine uyuyamadığımı belirttim çıkıştı bana zaten sıkıntılı bir süreçteydim birtakım ilaçlarla kendime zarar vermeye kalkıştım hastaneye gidildi suisid girişim olarak kayıda geçti,ilaca maruz kalma olarakta sistemde görünüyor ifadem alındı şu bu vesaire.Ben birliğime katılmak konusunda cidden sıkıntılar yaşadım kendimi bir türlü hazır ve ikna hissedemiyordum,son hava değişiminden sonra birliğime teslim oldum,karantinaya alındım şikayetlerimi ve tüm sağlık raporlarımı komutanlarıma verdim,karantinada bulunan diğer tüm arkadaşlar psikiyatri dahil çeşitli poliklinikler için istediği gibi sevk alabilirken,benim bölüğümün komutanı bir türlü beni hastaneye sevk etmedi,karantinası bitsin denildi,şikayetler yaşıyordum bir gün uykusuzluktan dolayı orada bulunan başka bir erden uyku hapı aldım ve çok ağır geldi çarptı yemek saati yamuldum resmen,revirden sağlık görevlisi geldi muayene etti ve bu arkadaşı revire çıkarın dedi sonrasında yine revire bir türlü götürülmedim.Bölük çavuşu yanıma geliyor bölük komutanı ailen arayıp sık sık seni sorduğu için ve sen de sevk için ısrarcı olduğun için sana uyuz olmuş seni hastaneye çıkartmıyor dedi.Ben de sonraki gece askerden firar ettim (Haziran 2021) yıllarca firar sürecinde kaldım 3.yılın başlarında dava açıldı,davada tüm sağlık sorunlarımı ve sağlık sorunları nedeniyle firara kalkıştığımı savundum,savcılık makamı elverişliliğimin değerlendirilmesinin gerekli olduğunu söyleyerek beni hastaneye sevk etti fakat öyle saçma bir durum ki 3 hava değişimi (toplamda 90 günlük) olan bir hastaya ve suisid geçmişi ve bir disiplinsizlik ve askeri işlevsellik sorunu olan firar suçunu işlemiş bir hastaya muaf denilmedi.Bu doktor yüzünden ben davada haksız çıktım,avukatum muaf olman durumunda hem dava hem askerliğin biter demişti,fakat ben hapis cezası alarak cezaevine girdim.Bu süreci atlatır atlatmaz kalan hizmetim için askerlik şubesine gittim ve orada senin geçmişini iyi biliyoruz sıkıntılı süreç atlattın hava değişimlerin de malum suisid girişimini de biliyoruz üstelik cezaevine de girdin çıktın emin misin yapabileceğine seni hastaneye sevk etmemizi ister misin dendi çok babacan davrandılar,ben de yani muafiyet alma şansım var mı dedim bu şekilde görevli de muafiyet alınma ihtimali olduğunu fakat bunun en kolay yolunun da Oğuzhan Bey'in de dediği gibi birlikten sevk yoluyla olduğunu fakat yine de bi ihtimal verilebileceğini söyledi.Ben tüm hava geçmişi raporlarını ve gerekli tüm raporları ekleyerek seni sevk edeyim istersen dedi bi doktora görün en azından en kötü gelirsin birliğine sevk ederiz orada tekrar şansını denersin oradaki ekip değişmiştir dedi.Şimdi yarın ben hastaneye gidiyorum daha önce şube sevkiyle 1 kere heyete çıkabildim onda da üç hava değişimine rağmen muaf değildir dendi.Şimdi heyete çıkarılır mıyım bilmiyorum yüksek ihtimal birliğinde değerlendirilmesi uygundur denebilir ama bu yolla muafiyet alan arkadaşlar gördüm forumda ve askerlik şubesi de aynı şekilde bu yolla muafiyet alınabilmesinin kapısının açık olduğunu söylüyor her şey doktorun elinde,sizce doktora artık ne şekilde kendimi anlatabilirim savcı gönderiyor muaf değilsin diyorlar,sevk oluyorum şubeden muaf değilsin deniyor,3 hava değişimi 1 suisid girişim ve 3 yıllık firari olan er için ısrarla muafiyet verilmiyor.