Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43-2 Uyum Bozukluğu ile askerlik durumu..?

Merhaba, ben bundan bir ay önce 17C uyum bozukluğu tanısıyla 30 gün hava değişimi aldım. Hava değişimim biter bitmez birliğime geri döndüm ve komutanlarım asker işlevsellik formunu tekrardan doldurup sevkimi yaptılar ve doktorlar görüşmem esnasında bana "sana 1 ay hava değişimi vermişiz. Askerlik yapmak istemiyor musun? " diye sordu ben de hayır hocam yapmak istemiyorum dedim. Sonra belgelerimi incelerken kıta anket formumun eksik olduğunu ve dışarıda bekleyen komutanımı içeri çağırım "kıta anket formu eksik bütün belgeleri tamamlayın ve barışta askerlik yapamaz yazın tekrar gelin" Demiş.

Bunun üstüne biz tekrar birliğe döndük evrakları hazırladık ve tekrar doktora gittik o da benle ilaçlarımı düzenli kullanıp kullanmadığımı, neler hissettiğimi vs sordu ve az dışarda beklettikten sonra beni heyete sevk etti. Ancak sevk ettiği kağıtta hava değişimi yazmıyor, sadece "heyete girmesi uygundur" Yazıyor bu tam olaral ne anlama geliyor? Ya da yarın heyette ne yaşayacağım hiç bir fikrim yok. Heyettekiler neye karar verecekler anlayamadım. Bir önceki gidişimde 30 gün hava değişimi uygundur yazıyordu raporda. Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. @OğuzHan112 @OturanBoğa @kara duman

Gerekli bilgileri sisteme girmiştir.

Muhtemel barışta elverişsiz..seferde görev alır olarak sizi muaf edecekler. @cagobipo,

@cagobipo, Geçmiş olsun barışta muaf savaşta görev yapabilir şeklinde muaf almışsın.
Heyet formalite onaylıyorlar sadece gir çık olur bir şey sormazlar.

@kara duman Cevap için çok teşekkürler. Umarım bir aksilik çıkmaz ben çünkü şu beynime asla söz geçiremiyorum hep en kötüsünü düşünüyorum....

17B1 - Uyum Bozukluğu sebebi ile askerliğe elverişli değil aldım. Komutanım 10 gün sonra askerlik şubeme gitmemi oradan terhis belgemi almamı söyledi. Çok teşekkür ederim her şey için. @OğuzHan112

@OğuzHan112,
Abi ben psikiyatriden 2 defa hava değişimi aldım f43.2 uyum bozukluğundan 3 uncuye birligeme katılış yaptim kıta anket formuyla hastaneye gittim psikiyatri doktoru kurula sevk etti 7 tane doktoru gezdim farklı daldan göz genel cerrah nöroloji falan onlar sağlam yazdı bitek psikiyatriden sorunum var kurula bıraktım raporları cuma günü oglende gel dediler onların sağlam yazmasindan çürük verirlermi abi Allah rızası için bakarmisin

Abi ben psikiyatriden 2 defa hava değişimi aldım f43.2 uyum bozukluğundan 3 uncuye birligeme katılış yaptim kıta anket formuyla hastaneye gittim psikiyatri doktoru kurula sevk etti 7 tane doktoru gezdim farklı daldan göz genel cerrah nöroloji falan onlar sağlam yazdı bitek psikiyatriden sorunum var kurula bıraktım raporları cuma günü oglende gel dediler onların sağlam yazmasindan çürük verirlermi abi Allah rızası için bakarmisin

@kara duman,

Diğer doktorların sağlam yazması hiç sorun değil..

Hastalığın psikiyatrik ise psikiyatri notunu yazmıştır heyette muaf olursun.

Sorun çıkmaz kafaya takma..

@onur gürsoy,

6 tane doktor gezdim sağlam yazdı abi o yüzden korkuyorum çürük vermezler diye kimse soru falan sormadı çünkü bana kurula verdim raporu cuma günü gel sonucu al dediler bana

Tamam.
6 doktorun sağlam yazması muaf olmanı etkilemez.

Senin hastalığın psikolojik, dolayısıyla kararı verecek olan psikiyatri hekimi.

Sen merak etme...her şey yolunda. @onur gürsoy,

Heyet için kayıt açılmış..heyet kayıt bilgileriniz .@cagobipo,

Dosyanı heyete teslim ettin mi?

Son düzenleme:
Dün gittim ben heyete gireceğim diye, önce heyet kalemine çıktık ordan beni heyet psikiyatriye yönlendirdiler, neyse ben girdim heyet psikiyatri hekimine, bana "ben heyete girecektim hocam size gönderdiler dedim".

-" Kim gönderdi ? Neyin vardı?" Dedi. Bende heyete sevk eden doktorumun ismini söyledim. Anladım not düşmüştür o zaman dedi kontrol etti, ondan bir gün önce gittiğim, muayene olduğum heyete girmesi uygundur diyen hekimin sisteme girdiği şeyleri okuyup fotoğraflı sağlık kurulu fişimin üstüne bazı kodlar ve bir şey yazdı bunlardan biri F43.2 diğerlerini anlayamadım (B17 gibi bi kod daha gördüm gibi hatırlıyorum) yazıp imza ve kaşe basıp tamam gidebilirsin dedi.

Sonra tekrar heyet kalemine çıktık elimde zaten bi sevk kağıdı bi o doktorun imzalayıp kaşelediği kod yazan sağlık kurulu fişi, bir de ondan önceki gün gittiğim doktorun heyete girmesi uygundur yazan kağıt vardı. Heyet kalemi bunları aldı ve Çarşamba saat 14.00'da heyete gireceksin sonuç orda belli olacak dedi. Sonuç orda belli olacak derken olumsuz olma ihtimali de mi var ben anlamadım ? Sizin söylediklerinizden az çok bildiğim kadarıyla heyet formalite icabı orda sadece onay veriyor daha önceki karara? Karşı çıkma gibi bi durumları olur mu ? İlk muayene olduğum hekim beni heyete sevk etmişse ya hava değişimidir ya da muaftır değil mi ? 3.bir seçenek var mı ? Yanıtlarsanız çok memnun olurum.

Çünkü düşünmekten kafayı yiyeceğim, okb ve bipolar hastasıyım en ufak detaylara takılıyorum, sürekli kafamda kuruyorum hep en kötüsünü düşünüyorum. Burdayken çok yıprandım. Ya çıkamazsam.. Ya böyle olursa, ya şöyle olursa sürelşi böyleyim. @OğuzHan112 @kara duman

Abi oglende kuruldan raporu aldım şimdi otobüsteyim Allah herkesin işini kolaylastirsin inşallah verdiğin bilgiler için teşekkür ederim bidaha askere cagarmazlar heralde
@OğuzHan112,

Evet bugün heyete çıktım ve elverişsiz kararı verildi. 1 defa hava değişimi aldım 2.de direkt muaf tutuldum arkadaşlar. Sorularımı yanıtlayan @OğuzHan112 ve @kara duman a teşekkürler. Darısı benim gibi psikiyatrik hastalıklarla mücadele eden diğer arkadaşlarımın başına. Benim sürecimle ilgili bilgi almak isteyen olursa da sorabilir. Kalın sağlıcakla.

@OğuzHan112

Merhaba Oğuz Bey ve diğer arkadaşlar,hepinize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum benzer bir durum ben de yaşıyorum benimki bayağı da karışık bir halde :)

Şimdi benim geçmişte bir psikiyatri kaydım var hastane epikrizinde çıkıp e nabız sisteminde görünmeyen,kıbrısta askerlik yaparken de zorlanmalar başladı 3.ayımdan itibaren ilk rdmye çıkıp sevk aldığımda ilaç tedavisi ile birliğime geri döndüm 10-12 gün kadar ilaç kullandıktan sonra tekrardan çıkarak Mersin Şehir Hastanesi'ne sevk edildim ve 15 günlük ilk hava değişimimi aldım,ardından Konya'da askerlik şubesinden birliğime sevk alarak Kıbrıs'a geri döndüm ve orada tekrar bir süre sonra hastaneye çıktım ve 30 gün SMK'lı hava değişimi + adada görev yapamaz raporu verildi ve Kırklareli'ne tertip edildim,daha sonra hava değişimi bitiminde smk dolayısıyla tekrar sevk aldım ve 45 günlük bir hava değişimi süreci daha geçirdim (Uyum Bozukluğu,Anksiyete,Depresif Nöbet şikayetleriyle)

Son hava değişimimden sonra,inanın bu da çok yıpratıcı bir süreç Kıbrıs'a git gel KTM sistemi var arada KTM'de komutanlarımdan birine uyuyamadığımı belirttim çıkıştı bana zaten sıkıntılı bir süreçteydim birtakım ilaçlarla kendime zarar vermeye kalkıştım hastaneye gidildi suisid girişim olarak kayıda geçti,ilaca maruz kalma olarakta sistemde görünüyor ifadem alındı şu bu vesaire.Ben birliğime katılmak konusunda cidden sıkıntılar yaşadım kendimi bir türlü hazır ve ikna hissedemiyordum,son hava değişiminden sonra birliğime teslim oldum,karantinaya alındım şikayetlerimi ve tüm sağlık raporlarımı komutanlarıma verdim,karantinada bulunan diğer tüm arkadaşlar psikiyatri dahil çeşitli poliklinikler için istediği gibi sevk alabilirken,benim bölüğümün komutanı bir türlü beni hastaneye sevk etmedi,karantinası bitsin denildi,şikayetler yaşıyordum bir gün uykusuzluktan dolayı orada bulunan başka bir erden uyku hapı aldım ve çok ağır geldi çarptı yemek saati yamuldum resmen,revirden sağlık görevlisi geldi muayene etti ve bu arkadaşı revire çıkarın dedi sonrasında yine revire bir türlü götürülmedim.Bölük çavuşu yanıma geliyor bölük komutanı ailen arayıp sık sık seni sorduğu için ve sen de sevk için ısrarcı olduğun için sana uyuz olmuş seni hastaneye çıkartmıyor dedi.Ben de sonraki gece askerden firar ettim (Haziran 2021) yıllarca firar sürecinde kaldım 3.yılın başlarında dava açıldı,davada tüm sağlık sorunlarımı ve sağlık sorunları nedeniyle firara kalkıştığımı savundum,savcılık makamı elverişliliğimin değerlendirilmesinin gerekli olduğunu söyleyerek beni hastaneye sevk etti fakat öyle saçma bir durum ki 3 hava değişimi (toplamda 90 günlük) olan bir hastaya ve suisid geçmişi ve bir disiplinsizlik ve askeri işlevsellik sorunu olan firar suçunu işlemiş bir hastaya muaf denilmedi.Bu doktor yüzünden ben davada haksız çıktım,avukatum muaf olman durumunda hem dava hem askerliğin biter demişti,fakat ben hapis cezası alarak cezaevine girdim.Bu süreci atlatır atlatmaz kalan hizmetim için askerlik şubesine gittim ve orada senin geçmişini iyi biliyoruz sıkıntılı süreç atlattın hava değişimlerin de malum suisid girişimini de biliyoruz üstelik cezaevine de girdin çıktın emin misin yapabileceğine seni hastaneye sevk etmemizi ister misin dendi çok babacan davrandılar,ben de yani muafiyet alma şansım var mı dedim bu şekilde görevli de muafiyet alınma ihtimali olduğunu fakat bunun en kolay yolunun da Oğuzhan Bey'in de dediği gibi birlikten sevk yoluyla olduğunu fakat yine de bi ihtimal verilebileceğini söyledi.Ben tüm hava geçmişi raporlarını ve gerekli tüm raporları ekleyerek seni sevk edeyim istersen dedi bi doktora görün en azından en kötü gelirsin birliğine sevk ederiz orada tekrar şansını denersin oradaki ekip değişmiştir dedi.Şimdi yarın ben hastaneye gidiyorum daha önce şube sevkiyle 1 kere heyete çıkabildim onda da üç hava değişimine rağmen muaf değildir dendi.Şimdi heyete çıkarılır mıyım bilmiyorum yüksek ihtimal birliğinde değerlendirilmesi uygundur denebilir ama bu yolla muafiyet alan arkadaşlar gördüm forumda ve askerlik şubesi de aynı şekilde bu yolla muafiyet alınabilmesinin kapısının açık olduğunu söylüyor her şey doktorun elinde,sizce doktora artık ne şekilde kendimi anlatabilirim savcı gönderiyor muaf değilsin diyorlar,sevk oluyorum şubeden muaf değilsin deniyor,3 hava değişimi 1 suisid girişim ve 3 yıllık firari olan er için ısrarla muafiyet verilmiyor.

Oldukca karmaşık ve zor bir dönem yaşamışsınız..

Benim tavsiye edebileceğim şudur.

Hastaneye giderken ailenden biriyle git..doktorla durumu güzelce konuşsunlar...mümkünse bayan psikiyatri tercihin olsun.

Her şey doktorun elinde..muaf edebilir ve kimse bunu sorgulayamaz. Umarım birliğine yollanmadan muaf verirler.

Birliğine yollarlarsa diyolog halinde olalım..yardımcı olmaya çalışacağım. @demir4real,

Yani öyle bir durum ki Oğuzhan abi doktorlar dinlemeden rapor yazdı defalarca hem de savcılık yönlendirmişken elverişli değil kararı vermelerinden çekinecekleri hiçbir yasal durum yokken 4. işlemim olmasına rağmen.. İnşallah haberdar edeceğim,teşekkür ederim tavsiyelerin için.

Üst Alt