Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli hizmetli kadrosu kaldırılsın!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O KİK her sene yapılır ve her sene de Eğitim-bir sen "Göz boyamak" için bu Engellilerin sınavsız geçişini ister ama her nedense kabul görmez aslında üstünde dursalar bu konunun kabul ettirirler ama Öğretmenler dururken engelli hizmetli kim ki?

Kik toplantıları her yıl nisan mayıs gibi yapılırdı.5-6 ay önce yapıldı.Ekim toplantısını hiç duymamıştım.Bakalım ne çıkacak.

(KİK) yaptıkları tespitlerin hepsi haklı tespitlerdir

Tespitleri doğru olabilir ama önemli olan bu taleplerin hayata geçirilip geçirilmediği.Geçirilirse helal olsun diyeceğim ama çok çok Zor.

Bir söz var (zor diye bir şey yoktur, imkansız biraz zaman alır)

Bizim işimiz imkansızları başarmak.Zaman alacağı kadar aldı.Artık Zaman kısaldı.

Zaman konusu aşılmayacak bir konu değil

KİK' in yaptığı bütün tespitlere katılıyorum

yüzde 60 üstü engellilere hizmetli yasaklansın demekle
bütün engellilere hizmetli kadrosu yasaklansın demek
çok farklı şeyler..
göreceksiniz..
ne demek istediğimi anlayacaksınız..
hizmetli kadroları hizmet alımına dönüştüğü anda EKPSS-LİSE düzeyi bomboş olacak..
keşke 11111111111111111 tane kadro açsalar.
keşke
eee keşke dedik..
açtılar mı?..
açacacaklar mı?..

sizi tebrik ediyorum.
EKPSS LİSE nin altına dinamit koymaya devam edin..
ALKIŞŞŞŞŞŞ.
BRAVOOO.
hadi yine 25 tane eksi verin..

Arkadaşım biz senle bu tartışmayı başlarda yaptık.ENGELLİ'ye hizmetli layık gören bir sistem O-L-M-A-Z. Bu kadroyu layık göreceklerse görmez olsunlar.Azı ile yetinmeyi bırak artık.Mücadeleni GİH kadrosuna odakla.Bırak hayıflanmayı.Bu hakkımızı sana ve senin kafa yapındakilere rağmen alacağız.

@Jozefim arkadaşım sen çalışma hayatının içinde değilsin lütfen bilmediğin konulara ne diyim artık fazla yorum yapma sen kendi actigin konu başlığına odaklan

Arkadaşlar haklı olan talebimiz bütün benzer konumlarda çalışan arkadaşlarımızın faydalanacağı bir konu

EKPSS LİSE düzeyinin altına dinamit koyanlara nasıl ses çıkarılmaz sneyper
neyin hakkı
hangi hak?..
ne zannediyorsunuz ya siz..
ortada kamu mamu kalmamış her taraf hizmet alımı dolmuş taşmış.. merkezi alımla 3 mühendis alınıyorsa, kurum şahsen 30 tanesini kendi alıyor artık.
genel idare hizmetlerini söylemiyorum bile.
insanlar hizmetli kadrosuna şükür edecek hale gelmiş.
ne zannediyorsunuz siz.
elli defa dedim.. benim hizmetli kardeşlerimin bu zor görevi yapmasına için razı gelmez.. ama maalesef ülke gerçekleri denen bir şey var..
adamını bulan kamuda hizmet alımı veya sözleşmeli giriyo..
Kamu orta vadeli planda da belirtildiği üzere, KAMU DARALIYO..
uyanın uyanın.
biz hizmetli kardeşlerimizin ezilmesinden keyif alacak kadar ahlaksız olmadık...
biz de biliyoruz durumu..

Neden kaldırılması isteniyor ki ne demek engelliden hizmetli olmaz bunu yapan olur yapmayan olur, her engelli yapamaz ama durumuna göre
yapabilen yapmak isteyen çıkacaktır bunu kaldırarak bunu yapmak isteyenin önünü neden kapatıyorlar
çokmu gücüne gidiyor birilerinin

Engelli kadro ile normal kadro arasında ki farkı bana kim açıklayabilir?
engelli kadrosuyla saglam kadroyu ayıramayacak kadar düşüncesizmisiniz engelli hasta adam hafif işler verilir bi normal adamın yaptıgı işi yapamaz iş diyoruz yani çalışmaktan bahsediyoruz rapor veriliyor bu raporda derece veriliyor bu derecenin anlamıda iş gücü kaybını gösterir

Arkadaşım biz senle bu tartışmayı başlarda yaptık.ENGELLİ'ye hizmetli layık gören bir sistem O-L-M-A-Z. Bu kadroyu layık göreceklerse görmez olsunlar.Azı ile yetinmeyi bırak artık.Mücadeleni GİH kadrosuna odakla.Bırak hayıflanmayı.Bu hakkımızı sana ve senin kafa yapındakilere rağmen alacağız.

Neden bu kadar küçümsüyorsun bu ülkede dediğin o işi çok kişi yapıyor özel sektörlerde çalışan bir sürü insan
geçinemeyen hiç bir vasfı olmayan ev hanımları bir işe giriyor yemek,temizlik,çay vs.işleri yapıyor ne yapacak bunların vasıfları yok
gidipte yönetecilik masa başı başı işlermi yapacak, engelli olan birini düşün herhangi bir eğitimi yok bir vasfı yok
nereye yerleştirecekler biraz gerçekçi olmak lazım, engelli olup öğretmenlik,memurluk bir çok iş yapan insanlarda var yani her engelli
hizmetli olmuyor

engellilere bu işi layık gören deyip bu işi iyice aşağılamışsın bu işler çokmu aşağılık yüz kızartıcı işler
azı ile yetinmeyi bırak diyorsun azı bulamayan çoğu bulamaz bu sözde gerçektir

dışarda özel sektörde onun bunun pisliğini temizleyen kadınlardan bahsettim birde onun bunun ağız kokusunu çekiyor
kaprislerini çekiyor bildiklerim var dertlenirler bunları hepimiz biliriz, çayı götür beğenmez,yemek yap her kafadan ses çıkar, çalışanlar için orda çöp var yere atarlar nasılsa bir uşak var yani ezilirde ezilirler çıkmak ister çıkamaz ihtiyaç var, çoğu hizmet işi diye ssk yapmaz ve üç kuruş düşük maaş verir,biraz uzun zaman çalışsın işten ayrılır tazminat yok bırak ayrılmayı atılır yine tazminat yok,

engelliler hizmetli işi yapsada devlet işi hakları vs.bir takım şartlar daha farklı
herkes ne olduğunu bilmeli kimse kendini kaf dağında görmesin neysen osun kaderin birşeyleri kabul edeceksin
eğer daha iyi yerlere gelmek istiyorsan çalışacaksın azmedeceksin

nefsinizi bu kadar büyütmeyin

hayatta öyle iğrenç işler yapanlar var ki yüz kızartıcı bunlar utanmıyor
bu hizmetli işin kaldırılmasını talep edenler utanıyorlar belli işi aşağılıyorlar

trky memlekette ne kadar sosyal konu varsa bu başlığın altına yazmişsin konu belli ve net çözüm önerin varsa bekliyorum yoksa tabiri caizse kaybol her zaman söylüyorum algı operasyonuna karnım fazla tok bilginize

Son düzenleme:
Neden bu kadar küçümsüyorsun bu ülkede dediğin o işi çok kişi yapıyor özel sektörlerde çalışan bir sürü insan
geçinemeyen hiç bir vasfı olmayan ev hanımları bir işe giriyor yemek,temizlik,çay vs.işleri yapıyor ne yapacak bunların vasıfları yok
gidipte yönetecilik masa başı başı işlermi yapacak, engelli olan birini düşün herhangi bir eğitimi yok bir vasfı yok
nereye yerleştirecekler biraz gerçekçi olmak lazım, engelli olup öğretmenlik,memurluk bir çok iş yapan insanlarda var yani her engelli
hizmetli olmuyor

engellilere bu işi layık gören deyip bu işi iyice aşağılamışsın bu işler çokmu aşağılık yüz kızartıcı işler
azı ile yetinmeyi bırak diyorsun azı bulamayan çoğu bulamaz bu sözde gerçektir

dışarda özel sektörde onun bunun pisliğini temizleyen kadınlardan bahsettim birde onun bunun ağız kokusunu çekiyor
kaprislerini çekiyor bildiklerim var dertlenirler bunları hepimiz biliriz, çayı götür beğenmez,yemek yap her kafadan ses çıkar, çalışanlar için orda çöp var yere atarlar nasılsa bir uşak var yani ezilirde ezilirler çıkmak ister çıkamaz ihtiyaç var, çoğu hizmet işi diye ssk yapmaz ve üç kuruş düşük maaş verir,biraz uzun zaman çalışsın işten ayrılır tazminat yok bırak ayrılmayı atılır yine tazminat yok,

engelliler hizmetli işi yapsada devlet işi hakları vs.bir takım şartlar daha farklı
herkes ne olduğunu bilmeli kimse kendini kaf dağında görmesin neysen osun kaderin birşeyleri kabul edeceksin
eğer daha iyi yerlere gelmek istiyorsan çalışacaksın azmedeceksin

nefsinizi bu kadar büyütmeyin

hayatta öyle iğrenç işler yapanlar var ki yüz kızartıcı bunlar utanmıyor
bu hizmetli işin kaldırılmasını talep edenler utanıyorlar belli işi aşağılıyorlar[/QUOTE
Tebrik ediyorum seni 👌

Jozefim kamu daralıyor, haklı olabilirsin efendim devlet hizmet alımı yapıyor diyorsun değerli arkadaşım KOMU BAŞLIĞI BELLİ TALEP belli uygun bir konu başlığı aç ama bizim konu başlığımızda *işte efendim yağmur yagmazsa güneş görünür sular yukarı dogru akarda şöyle olur böyle olur) ama bu masalların dinleyeceği saatte değiliz

Utanilmiyor hak talep ediliyor, her zaman söylüyorum birilerinin ekmeğine yağ süreceğiz laf ebeliği yapmayın sinava girin güzel bir puan alin hizmetli kadrosu sizleri bekliyor

sneyper

yazdığım konu alakasızmı dışarda çalışan insanların hali
benden niye çözüm önerisi bekliyorsun benim çözüm önerimi alıp bu olaymı çözülecek

eğer öyle olacaksa ben veririm sana bir çözüm önerisi sende alır geçersin bu işin başına bütün engellilerin bu olayı çözülür :)

algı operasyonu yapmıyorum ben kimsenin adamı insanı değilim kimsenin tarafında değilim, partili değilim,ben tarafsız bir insanım neden algı operasyonu yapayım siz iyimisiniz nerde sandınız kendinizi
ülkenin bir gerçeği var dışarda insanlar ne şartlar altında çalışıyorlar bunu iyi biliyorum siz devlet işini bulmuşsunuz bulandırıyorsunuz

niye kaybolacam çok dokundu galiba size bir yere gitmiyorum siz kaybolun

Kimse ozel sektor lafi yapmasin artik yter ya bizde devlet memuru dogmadik 17 yil ozel sektorde calistim ben isim beni engelli hale getrdi oyle agir sartlarda calistim burda denilmek istenen sen bu adama engelli demissin is gucu kaybi vermissin rapor hazirlamissin en azindan bundan sinraki hayatnda is anlaminda biraz rahat etsin ama bi bakiyosun sana yaptrdiklari is saglam insanin bile yapamayacagi isler napalim aaa dersiniz smdi sikayet et kardesim ezdirme kendini seninde haklarin var o isler ole olmuyo ayni kurumda calisiosun sikayet ettigin insanla hergun yuz yuze geliosun ki sen iyarsinin en altisin o isler sizin ole ne is olsa yaparim begenmiosaniz birakinla olmuyo alin puani sizde yerlesin snra ben nasil bu mevcut sagligimi bozmadan muafaza ederim die cok ugrasirirsnz.

İşi duygu sömürüsüne bağlayan arkadaşlar var.Yok bu işi yapanlar var yok hanımlar var.Bak arkadaşlar tekrar ve yeniden anlatayım.İsterseniz anlamanız için yardımcı materyaller kullanalım.Olmadı resimli anlatım yapalım.Baştan bir kez daha yazayım.ENGELLİDEN HİZMETLİ OLMAZ.Ben okulda sağlam kişilerle yarıştıran bir sistem istemiyorum.Onların yapabildiği işleri yapabilecek olsam bu raporu alamazdım.Neyse bu saatte bu kadar uzun yazıpta sizi yormayayım.

Uzun uzun yazılarla bana vurmaya gerek yok, yorulanlar okumasın :)

asıl benim sözlerimi birileri anlamayıp laflarımı sündürüp çekiştirip aldı başka yerlere götürdü, engelliden hizmetli olur niye olmasın bu konuda herkes aynı fikirdemi bu ülkede kaç tane engelli var, olmak isteyen gidip olmalı ve sınavla değil bu onların bir hakkı olmalı tabi hizmetli işi için durumuna göre her engellide zaten her şeyi yapamaz, her yerin hizmet işide aynı olamaz seçilir
öyle çıkıp engelli hizmetli işi yapamaz diye engel koyulmamalı

engelli ne yapmalı

devlet memurları içinde ezilenler bir tek engelliler değil malum çok kalabalık ortam her çeşit tip var, normal masa başı memurlar şefler müdürler eziyorlar egolarını tatmin ediyorlar, kendi doğrularını kabul ettirmeye gıcık kaptıkları kişilerin üstlerine işleri yığıyorlar tuttukları kişilere yalakalarını rahat ettiriyorlar, onlara gık demeyeceksin aman hep sen doğrusun diyeceksin ve genel olarak ortam böyle
devlet memurlarının bir kısmı çalışır bir kısmı yan yatar bu durumda devletin suçu böyle kişileri müdür ve şef yapıp birilerinin başına bela ediyor biliyorum yakınlarımdan arkadaşlarımdan tanıdıklarımdan çoğu sinir hastası olmuş
tabi hepsi böyle değil şeker gibi şef ve müdürler var

yazıyorsunuzda eziliyoruz şikayet edemiyoruz yüz yüze bakıyoruz

demek ki sorunun bir kaynağıda burası o şeflerin, müdürlerin vs. belini kıracaksın alt kadroya karşı yetkilerini kısacaksın öyle babasının çiftliği gibi babasının işçileri gibi yanındakileri kullanmayacak bu devletin suçu kanunda bozukluk olunca o bozukluk o ortamda devam ediyor
sıkıntının kaynağı her yere dağılmış

bakalım bu sözler nasıl anlaşılacak nereye uzatılacak :)

Valla söz bulabilsem nereye olsa uzatacağım ama uzunca okudum ama laf bulamadım.Sana müdürlerinle başarılar.N asıl olsa sen beni anlamıycan bende seni.Ufkunuzu kapatmışsınız.Sizin çareniz yok.

5 yıldır kamu hastanesinde hizmetli kadrosunda olmakla beraber işi yapabildiğim için teknisyen olarak idarece görevlendirildim ve kadrosu teknisyen olanlar ayda 4000-4000 maaşı cukkalarken ben 3000 zor oluyor.ön lisans mezunuydum tercih yaparken burda bazı arkadaşların dediği gibi devlet kapısı olsunda ne olursa olsun mantığıyla yazmıştım hizmetli kadrosunu.atanınca açıköğretimden devam ettim şuan lisans mezunu bir hizmetliyim.hem teknisyenlik yapıyorum hem daha düşük maaş alıyorum hemde her an burdan alınıp hastane içersinde nereye verirler acaba diye endişelenerek günlerim geçiyor.

yeri geliyor taşerön temizlik personeli dahi sende hizmetli kadrosundasın kirlettiğin yeri(bakım onarım esnasında)temizlesene diyebiliyor.veya diğer teknisyen arkadaşlarla hep birarada iken extra bir iş gerektiğinde işi bana yıkıyorlar.neden hizmetli olduğum için.kaç yıldır sağlık bakanlığında görevde yükselme sınavı bekliyorum.açılmıyor.açılıp kazananlarda geçirilmemiş yıllardır.kısacası kimse bu engelli demiyor.bu HİZMETLİ ne desek yapacak diyor.tekrar ekps giriyim diyorum.bu kezde inanın dışarda işsiz olan bir diğer engelli arkadaşımın şansını azaltmayım diye girmiyorum.bekliyoruz bakalım mevlam ne eylerse güzel eyler inşallah.

ucar7432

Anlatamazsın güzel kardeşim.Bu sistemde bu arkadaşlara ölümü göstermişler sıtmaya razı olmuşlar.Senin yıllarca okuyup kafa patlattığının kıymeti harbiyesi yoktur bunların gözünde.Sen hizmetli olarak girdin hizmetli olarak emekli olman lazım.Engelli adam yükselemez.Dedlğim gibi anlamazlar.Biz engelliler birbirimize destek olamayız.Her zaman diyorum bunlara rağmen bu hakkı alacağız.Buna bu platformdaki herkes şahitlik yapacak.

ucar7432 ve ZAFERKEN arkadaşım ne yapacakmisiz amirimize kanunları hatirlatacagiz, akılda veriyorlar değerli arkadaşlar ENGELLİDEN HİZMETLİ OLMAZ ( KİK) bile görüş veriyor burada bulunan arkadaşlar (arkadaş diyorum kiymetimi bilsinler) hala bize sitmayi kabul edin diyorlar

sneyper

Onlar için kurulların vede anayasanın hiç bir önemi yok.Onların kafası kumda ağızlarında bir lstemezük tamam.Bu hafta bakın mecliste ne görüşülecek TBMM'de bu hafta neler görüşülecek? - Memurlar.Net
Buna da itiraz etsenize.Hizmetli memur olarak çalışan ilkokul mezunu şehit yakını ve gazi kişiler genel idareye geçemez desenize.Bunada haksızlık desenize.Eğer diyemiyorsanız bizim davamız içinde sesinizi kesinde bari engel olmayın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt