Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli hizmetli kadrosu kaldırılsın!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
fiziksel olarak engeli olmayan bir engelli ya da günlük işleri rahat yapabilen engellilerin hizmetli olmaması için sebep yoktur. Sonuçta bu bir iştir. Deseniz ki ortopedik engelliler hizmetlilik yapamaz anlarım, ama çıkıp da duymayan ve zihinsel engeli olan ya da psikolojik engeli olan birinin hizmetlilik yapmamasını istemek doğru olmaz. Kaldı ki onlara memur kadroları açılsa bile puanları çok yüksek olacaktır.

Maksat iş bulup çalışmaksa ya ders çalışıp memur kadroları seçilmeli ya da hizmetli de olsa devlet güvenceli bir işte çalışmalı. İşkur un aldığı geçici sözleşmeli personellerin durumlarını bir düşünün? adamlar 6-8 ay çalışmak için asgari ücretle ne iş verirlerse yapıyorlar.

Bende suan o durumda Yim elim olmamasina rağmen iş olsun yeterki her işi yaparım diyorum en azından ekpss ye kadar

Arkadaşlar bırakalım şusu olmayan yapsın busu olmayan yapsın.Ne kadar meraklısınız anayasadan üstün olmaya.Daha öncede dediğim gibi bir tane Gazi ve şehit yakını çıkıpta demiyorki bizim herşeyimiz iyi genel idare kadrosunu sınavsız aldığımız Zaman adaletli olmaz.

Fakat bizim önümüzdeki en büyük engel kendimiz gibi engelli olan arkadaşlar çok seviyorlar kraldan fazla kralcılığı.Arkadaş bir insan %40 ve üstü rapor aldığı Zaman engellidir.Sağlam olsa o raporu almaz.Devlet bu Hakkı verecek.Kimin zoruna giderse gitsin.

Arkadaşlar dün çalışma bakanı ile engelli örgüt yetkilileri ile bir toplantı yapmış.Bu toplantının içeriğini bilen varmı?

Bazen kendi kendime düşünüyorum.Bu kadroyu benden başka isteyen yokmu acaba?Fakat daha öncede dediğim gibi bıkmak usanmak üşenmek yok.

Zaferken kardeş bu konuda benim bildiğim bu kadroların hepsi mağdur durumda tek sorun dile getirmede sıkıntı var hicbir tek değilsiniz:))

Haftaya torba kanun meclise geliyor.Yürekli bir siyasetçi olsa be grubunu ikna edebilse vede bizim engelli hizmetlilerin kadro sıkıntısı tasarısı 1 günde sona erer.Dediğimiz gibi öyle bir siyasetçi yok.

Gün doğmadan bişeylerin olması için bir çaba bir emek vede bu işleri halledecek bir siyasetçi olması lazım.Bu dediklerimin hiç biri yok.Zamanla birliktelilik vede çabalar olacak ama şimdilik birleşemedik.

Yakında pasta masaya geldiği zaman onu yemek için birleşeceğiz

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM Bu hafta torba yasa görüşülecek.Birleşemezsek bu torbada boşa gidecek.Ki bu kadar uzun sürede birleşemeyenler 3-5 günde çok çok zor birleşirler.

torba yasada maddeler belli degilmi torba yasada engelli hizmetlilerin memurluga geçecek diye bir madde varmı örnek : ötv sınırlandırılacak deniliyor v.s bu gibi

Maddeler belli ama baskı yapılırsa ilave edilebiliniyor.

Bende bişey çıkacağını zannetmiyorum ama görevde yükselme açılırsa.Ne zaman açılacağı belli değil.Daha sonra 2 yıl çalışma şartı getirirler.Uzatırda uzatırlar.Yarın Başbakan engellilere bi müjdesini versin bakalım.Şapkadan ne çıkacak bakalım.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, dün akşam Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı basın toplantısında bugün Başbakan Binali Yıldırım'ın Engelli vatandaşlarla ilgili bir müjdesinin olduğunu ifade etti... Hayırlısı...

Bence o müjde 3.atamayla ilgili olacak.Hiç olmazsa bizim için müjde olmasa bile diğer engelli arkadaşlarımız için güzel haberler olsun.

Ben de izledim ve ötv ile ilgili olduğunu tahmin ediyorum.

cicikıs Her ne olursa olsun.Engelli arkadaşlarımız sevinsinde hangi kesim sevinirse sevinsin.Bu işler kademe kademe olacak.Hakkımızı yavaş yavaş alacağız.İlme ilme,birer birer

Ahaberde engelli tayinleri ile ilgili olduğu söylendi.

Zaten engelli tayini serbest ya.Yargıtayın kararları var.

engelli tayini var ama uygulanmıyor.atamaya yetkili yöneticilerin takdirine bırakımış.

Ben engellilere tanınan tayin hakkına istinaden,babamın kalp krizi geçirip yoğun bakımda yatması(şu an vefat etti),evimin tayin istediğim yerde olması,ve tayin istediğim yerin memleketim olması gibi birçok nedenide belirterek tayin talebinde bulundum. Çankırıdan Boluya.TAYin yapılmadı.Benim tayin istediğim yere,Bolulu olmayan,hiç Boluda yaşamamış,bolu ile herhangi bir ilişiği olmayan,eş ,özür ve sağlık durumu nedeni de olmayan ,Samsundan birini ,aslende Trabzonlu olan birini,Boluya tayin yaptılar.

Helal olsun Başbakan'ımıza.çok büyük sorunu çözdü.

merhaba belediyelerde taşeron olarak çalışan engellilere kadro varmı bilgisi olan varmı haber okuyorum ama göremedim.

Bu bir hak.Söke söke alacağız.Kiminin keyfine kiminin zoruna gitsede.Bu iş olacak.Yavaş yavaş ilmek ilmek.

Engelli hizmeti kadrosu ağır engelli olanlar için kaldırılsın..
Bu ağır engelli olan kardeşlerimiz yazsalar bile sistem onların atamasını yapmasın..
Misal yüzde 60 ve üzeri engeli bulunan bir engelli kardeşimiz hizmetli kadrosuna atanmasın..
Yerine bu işi lakıyıyla yapacak, gelip orda burda ahkam kesmeyecek insanlar atansın..
- -

tayin konusuna gelince,
tayinin işlerliliği kurumdan kuruma fark ediyor.
yani bazı kurumlarda nokta atış yaparak tayin yapabiliyorken,
bazı kurumlarda tayin konusu keyfiyete kalmıs..
mahalli ldarelerde zaten tayin yok... nakil için de kendi çabanla artık torpilin ne kadarsa olur.

Arkadaşımın dediğinin bir kısmına katılıyorum.Katılmadığım konu;Engellilere hizmetliliği layık gören bir sistemi istemiyorum.%3'lük oranı GİH kadrosuna alıp doldurmaları lazım.Engellilere hizmetliliği layık gören düzeni kabullenmemek lazım.

MEB Ekim ayı kurum idare kurulu toplantısı yapılmış ve eğitimbirsenin talepleri arasında engelli hizmetlilerin sınavsız bir üst kadroya geçiş talebi var.Gerçi eğitimbirsen öğretmenlerin hakları için arkalarında durdukları kadar engelli yardımcı hizmetlilerin arkasında durmaz ama neticeyi görmek lazım.Bakmak isteyenler için
Eğitim-Bir-Sen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt