Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli hizmetli kadrosu kaldırılsın!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sgurkan;

Oyle senin karsidan gordugun gbi kulak duydugun gbi olmuo o isler yapmadigin is ile ilgili yorum yapmak kolay klavye basinda kardada ise gidiiyoruz ebgelliler gunundede yok oyle bedavadan izin kamuda kurumunda mudurunun iki dudaginin arasindasin atanda sen yaparsin karda izin sonra herkezden cok yaygara yapmayin ama!

Öncelikle bu private kimdir nedir bilmiyorum ama begenmemis yorumları vah vah çok üzüldüm eyvahlar olsun napcaz şimdi .. burda ben yorumu begendirme cabasinda değilim facebookta durum paylasir gbi paylaşım yapmıyorum dürüstçe doğruca bir şey yazıyorum ne kadar degisik kişiler var yaa..

@gercexs burda herkes aynı şeyi konuşuyor ama anlayış herkesin farklı olduğu için anlamakta güçlük çekenler polemik oluşturyo böyle .. bn ve bnm gbi düşünen kişiler konuyu acan arkadaş a düşman olup onu yalnız bırakmak gbi bi düşüncede degiliz ki kimisi gözlemleri doğrultusunda gundemi takip ettikleri için yda bazıları doğruyu bildiği icin gercekce bi yorum yapio .. Sadece diyoruz ki dibini görmiycegimiz kuyuya atlamayalim midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmyalim. .

Bi yanlış adim seni hizmetlilikten de edebilir diyoruz hizmeliligi buldun da bunama burun kivirma demiyoruz sadece sakin sakin adım atin dyoruz birlikte bişeyler yapılması gerekir dyorz acele etmeyin dyorz sistem sürekli dünya gibi dönüp duruyor gidisata gore bakip öyle ilerleyin deniyo bos yere kalp kiriyonuz atar yapiyonuz ben arkandayim o bos konusanlari dinleme sen gbi yorum yapılmis biz kendi işini kendin hallet mi demisiz sonunu düşünerek hareket etmeliyiz dyoruz bnde özel sektörde calistm isin agirligi yüzünden belimden olyodum ortopedi fixik tedavi dolaştım rahatsiz oldum zor gecirdim ablamin sözünde nişaninda adamlardan izin almama rağmen aradi durdular 20 kere özel sektörün zorluğunu hepimiz biliyoruz yine diyorum sakin adımlar atin iyi bir şey ypmak istiyoruz hpmz ama sabrederek.. bazi insanların gerçekten ama gercekten hizmetli olmak için cabaladigini biliyorum onlar için de empati kurun onlar için tek umut kapısı o hizmetli ..

Daha fazla da bsey söylemek istemiyorum cnki anlayan anladı anlamayan polemiğe devam edecek biliyorum hpmz arkasindayiz altını çiziyorum. Sabrin sonu selamet. . Private kimsen bas bunada bi beğenmedim fikrini.. herkesin fikri aynı değil görüldüğü gibi ama herkes herkese saygı duymak ZORUNDA. .

Son düzenleme:
acı gerçek;
Arkadasin dogru diyosun ben istiyorumki butun engelli arkadaslar devlet memuru olsun ozel sektorde is kaygisiyla sosyal hak kaygisiyla izdirap cekmesin ama cikiolar nankor hizmetliler diyolar adamin mesajina kim nankor kim ne yasiyo nerden biliosun bunda insanlar herkez icin ollu bi adim atmaya calisio adam diyoki engelli sin arkadasim ezilme yapamicagin agir islerle sagligin dahada bozulmasin adama diyolar nankorsun bukadar olmaz ya haket atan calis arkadasim kimse sana hizmetli olma demiyo ama sonra yaygara yapma benm iyice engelim artti diye! Herkez senin gbi konustuktan snra herkonuda birlik olunur kostek degil destek olmaliyiz burda birbirinize.

Fulya83 aynen canım ne kadar üzüldüm bi bilsen . Insanlar nasil begenyosa begenmeyedebilir ama nye bgenmedigini gerekçesiyle yazar beğenmedim deyp kacmak ne is .. gercexs arkadaşın yazis sekline bakarsan anlarsin sunu sunu istiyorum su şöyle olmalı böyle olmali derler de oldu başka emrin cay kahve istermisin derler ya karsiliginda o gbi sert üslupla yazdığı icin yanlış ifade etti kndni bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz birlik olup su problemi ortadan kaldıralım demek mi dogrudur yoksa ya arkadaş bu ne sistem böyle su su söyle olsun suda şöyle olsun bizde rahat edek gibi sert üslupla konusmakmi dogrudur .. cvb szde .. ddgm gibi yazis tarzindan dolayi tepki aldı arkadaş fazla da bsey söylemek istemiyorum cnki ceviz kabuğunu doldurmayacak atarlar atısmalar burda bizim halimzden biz anlariz bizde kirarsak brbrmzi dışardaki egolu insanlar patronlar müdürler neler yapmaz bosa kirmasin kimse kimseyi yardimlasmaya devam edelim .. nyse iyi akşamlar cümleten ..

Aci gerçek (çok boş yazıyorsunuz) devletin belli engelli alim sayısı var hizmetli kadrosu olmaz ise o sayıyı almayacakmi? sen gözlüğü çıkar milleti yönlendirme türkçesi çorbana bak

Sende kendine bak benim yorumum o sanane saygı duymayi öğren boş yada dolu anlayan anladı ..bnde aksini iddia etmedim zaten senin benim onun bunun deyişiyle yürümüyor sistem .. senin Türkçen çok güzel sanki. . Ben senden öğrenmeyecegim Türkçeyi ... sen boş konuşuyorsun ..aslında haklısın sen ve senin gibi anlamayanlar için yormusum kendimi. sneyper

fake hesap gibi görünüyorsun (açıklamayı yapmamışsın devlet alması gereken sayıyı ne yapacak YH kadrosu olmazsa almayacakmı? sen biliyor gibisin bir açıklaman var mı yoksa laf kalabalığımısın)

ilker beye katılıyorum bu konuyu açan arkadaşada sonuna kadar destek veriyorum

olumsuz konuşanlarda işkembeden sallıyorlar

engelliye hizmetli kadrosu verilmez adı üstünde engelli hasta adam belli oranda iş gücü kaybı var bu raporla belgelendirilmiş

işkembeden sallıyanlara söylüyorum olumsuz konuşanlara lise düzeyi şehit yakınlarına sosyal hizmetler çocuk esirgeme yurdunda yetişenlere kulavuzlarına bakın 1 tane hizmetli kadrosu verilmemiş lise düzeyi diyorum fakat ekpss lise düzeyi engelliye hizmetli kadrosu verilmiştir bu tamamıyla haksızlıktır top gibi saglam adama memur kadrosu ver yarım adama hizmetli zurnanın son deligini layık gör
böyle saçmalık olamaz artı şehit yakınları lise düzeyine hizmetli olanlara sınavsız memur kadrosu verildi olumsuz konuşanlar bunu neden anlamak istemiyorlar

@sneyper bn fake değilim ama sen baya boş bir insansın .. seninle konusp sinirlerimi geremem gerektiği yerde bildiklerimi paylaşıyorum zaten .muhatabım degilsin ..Lütfen herşey e özellikle benim yazdıklarıma burnunu sokma olur mu... bi bayanla kavga etmek yakışmıyor size. .

Ay nerden bulastim ne diye karıştım yoruma bilmiyorum sizin gibiler yüzünden yardım edeceği varsada edesi gelmiyor insanın işinize bakın .. birini eleştirmeden oncede kendinize bi bakın sonra karşıdaki insanı eleştirin olur mu ..

Neye yardım ettin ki bütün yazıların saldırı, bayan olduğunuz nereden belli oluyor bir söz var <Gölge etme, başka ihsan istemez> ben şuna inanıyorum kimse hiç bir arkadaşım Şehit yakını ve gazilere verilen bu hakka karşı değil ama farkındamısınız bizler birbirimize karşıyız (ben şuna inanıyorum bu karşı olanların hepsi fake hesap yani algı operasyonu oluşturuyorlar cevap isteyince efendim o yardımcı oluyormuş)

Senin okuma yazma sorunun var sanırım Nerede saldırı hani. O kadar yazi yazdim anlamadan dinlemeden yargısız infaz yapıyorsun düzgün okusana karsiyim diyen olmus mu yazıda .. . Bi sey ispatlamak zorunda değilim beni bilen biliyor burda ..

Sen suan yardimci olduğunu mu sanıyorsun pardonda şu an sende bos konusuyorsun ortaligi karistirmaktan baska ise yaradığın yok ..

@sneyper fake hesap açmak için bi amacım yok sende fakesin o zaman
Senin derdin ne arkadaş sinirini boşaltmak için beni mi seçtin .. rencide etmek için mi seçtin ikisinide yaptın başardin Tebrikler .. hadi şimdi az ötede oyna .. Kendine başka uğraş bul olur mu..

Oficcer iker abi net bi şekilde yazmış aşamalarıyla açıklamış. üstünden geçmeme gerek görmüyorum da biraz empati yapalım

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM sistemde yanlışlıklar bunların çözümü elbette düzeltilebilir aşılabilir sen yazmışsın bak ne güzel engelli raporu diye başlayan kısım

[FONT=sans-serif]engelliye hizmetli kadrosu verilmez adı üstünde engelli hasta adam belli oranda iş gücü kaybı var bu raporla belgelendirilmiş[/FONT]
o raporun içindede çalışamayacağı işler var bak o raporu alırken yada atandıktan sonra alacağın rapor dilekçesine 4857 iş kanunu göre engelli raporu alacağını da belirtirsen gittiğin kurumdaki yetkili amir ona göre iş verir vermeyen de mahkeme sürecini göze alır. ki kaldı ki hizmetli kadrosunu isteyen kişiler %40 raporu olup da o işi yapmak isteyen de olabilir buna da saygı göstermek lazım.

ve şehit gazi yakınlarına atıf da bulunmuşsun bak o insanlar ailesinden birini kaybetti bunu ne sen anlayabilirsin ne ben yorumlarını kişileri eleştirmesin sistemi eleştirmesi daha doğru olur. sana da katılıyorum şu konuda kadroyu doldurma gibi bi yol işine gidiyorlar ama kişiye uygun iş vermiyorlar.

Bide sen buna layıksın da ne istiyorsun gibi yorum yapan genel olarak kastediyorum kimse kimsenin önünü kesemez inanın ne engelli kişiler ne işleri başarıyor.

Buradaki yorumları yapan olumlu yada olumsuz cevap yazma hakkına herkes sahiptir. Her eleştiriye açık olup empati yaptıktan sonra cevap yazı karşı tarafı kırmadan yazmamız daha doğru olur.

sneyper senin uslübümla konuşacağım çok caz yapma alırım havanı fake ne demek bilmiyorsun (aklı yok fikrin var. cmylmz ) fake sahte hesap 2015 de hesap açmışsın sonra sanala girmeyi unutmuş gibi bi halin var sen daha kimin kız kimin fake olduğunu yada neden ikinci hesap açanların neler yaşadığını tahmin edemiyorsun. gelmişsin laf sokmaya çalışıyorsun ve ne okuyup ne anlıyorsun baştan sona konuyu okudum kız düşüncelerini paylaşmış fikirlerini söylemiş sana düştü insanları yargılamak...

1999 dan beri sanal hayatttayım icq irc msn face live vk mailru tweeter tumblr foursquare linkedIn inst... vb. sitede sanal hayatta takıldım kızın sitedeki yorumlarının çok değil 5 tanesini okusan anlardın.
Bi laf vardır bunu duymuşsundur Cin olmadan adam çarpmaya çalışma, çin malı muamelesi görme buda kapak olsun sana

Kamu da Şehit ve Gazi Yakını olarak çalışan, Lise Mezunu Hizmetli kadrosundaki arkadaşlara Memur kadrosu verilmiştir. Pozitif ayrımcılık olarak aslında Engelli olanlara da verilebilirdi. Devletimiz İnşallah bu kadroyu bir an önce kaldırır, Çünkü Bu çağda Bu isimde bir kadronun olması gerçekten İnsanı incitiyor, rencide ediyor. O zaman seçmeseydin diyecek olan arkadaşlar, ben 15 yıldır masa başında çalışıyorum ilk iki yıl temizlik yaptım lisans Mezunuyum ama halen hizmetli kadrosundayım ee diyeceksiniz niye GYS girmedin onuda söyliim 4-5 yılda bir açılır onda da kadro sayısı düşük tutulur daha önceleri Yapılan GYS Tahsil Kıdem takdir ve teşekkür gibi puanlarla ölçülür puanı yüksek olan eğitime gider sonra sınava ve sonra kadronu alırdın bizim de Takdir verecek dayımız olmadığıından puanımız hep düşük olurdu

Sınav eğtimine bile giremezdik neyse bunlar geçmişte kaldı bakın ben yaptığım işten utanmıyorum ben İnsanlardan gördüğüm muameleden utanıyorum küçümseyici bakışlardan utanıyorum, beni Memur yada VHKİ sananlar Ünvanı mı öğrendikten sonra Aaayyy sen hizmetlimiydin diye aşağılayıcı bakışları ve konuşmalarından utanıyorum

Şu anda çalışan özel hizmetçilere bile hizmetli denmiyor iken maalesef Devletimizde halen bu isimde böyle bir kadro var. O yüzden siz Engelli arkadaşlar her ne olursa olsun Birbirinize köstek değil destek olmanız lazım Bu işçi sendikaları bu 19 Mayıs İşçi Bayramı Gökten zembille inmedi ne canlar gitti ne mücadeleler verildi adam birleşelim diyor birisi çıkıyor haline şükret sus diyor, Hey Arkadaş O sesi çıkan adamlar sayesinde Senin Sigortan Senin Emeklilik hakkın var Sen sakın bunu unutma. Yardım etmeyeceksin bari İnsanların moralini bozma, motivasyonunu düşürme

Dediğiniz gibi.Bir kerede bu haklar için sorgusuz sualsiz destek verilsin.Bu hak alındığı Zaman kişiye özel olmayacak.Bütün engelliler faydalanacak.Biz şehit yakını ve Gazi'lere üst kadroya geçiş neden veriliyor tarzı birşey demiyoruz vede hiçbir arkadaşım bunu söylemeye tenezzül bile etmez.

Biz onlar gibi pozitif ayrımcılık kapsamına girdiğimiz için vede atamamızı aynı şekilde aile bakanlığı nezdinde yapıldığı için böyle bir durumda bizde yararlanmak istiyoruz diyoruz.Kimse o mevzularda lafı dolandırmasın.Varsa bir hak.Bundan yararlanacağız.Öyle yada böyle.

benim anlamadığım bazı arkadaşlarımız bozuk plak gibi aynı şeyi tekrar ediyor.
neymiş. tekerlerleki sandalyeli engelli kardeşlerimiz yer siliyor.
gözleri görmeyen engelli dostlarımız masa taşıyor diye.
abi yapmayın bunu.
meseleyi genelleştirerek konuyu sulandırmayın.
kendiniz adınıza konuşuyorsunuz.
tekerlekli sandalyeli engelli kardeşimin ne işi var o kadroda.
ne işi var hizmetli hademe kadrosunda..
kendine uygun diplomalar aldıktan sonra doğru bir kariyer planlaması yapması gerekmez mi
ama sizin derdiniz o değil.
sizin derdiniz tekerlekli sandalyeli engelli kardeşim değil.
çünkü siz
evet siz bizim bütün bu mesleğin zorluğuna dair uyarılarımıza rağmen
"dövlet nasılsa 6 ay sonra bizi memur yapar. memurluk yatış yeri. nolacak canım hizmetli kadrosu en fazla evrak taşırsın" diye tercih yaptınız..
mesleğin zorluğunu bile bile
çünkü siz şark kurnazısınız.
tekrar diyorum.
tekerlekli sandalyedeki engelli kardeşim bu mesleğin zorluğunu bile bile yazmışsa, diplomalar sertifikalar almadan hademe mesleğinin tüm zorluklarına rağmen o kadroya girmişse
o bile şark kurnazıdır.
yapamayacağın kadroyu niye yazar?
git üniversite bitir. tekniker ol. memur ol. vhki ol. avukat ol. mühendis ol.. ya da artık durumuna uygun ne varsa onu ol..
olmak için çabala.
ama başkasının hakkını zedeleme
"hizmetli kadrosu kaldırılsın" diye şımarıkça girişimlerde bulunma.
"hizmetli kadrosu bazı engelli kardeşlerimiz için kaldırılsın"
buna ben de katılıyorum.
her engelli hizmetli olamaz.
buna ben de katılıyorum.
ama öyle engelliler var mı ülkemde.
onun hakkını gasp edemezsiniz.

madem hizmetli kadrosu zor.
niye yazdınız.
bu işi yapacak düzeyde sağlık durumu bozuk olmayan milyonlarca engellimiz var.
bırak o işi o yapsın..
sen git çok istediğin işi yap.
şark kurnazları sizi.
YH kadrosu EKPSS nin dinamosudur. bu dinamoyu sizin gibi 3 5 şark kurnazına bakarak kimse değiştirmez.
benim "hizmetli işini seve seve yapabilecek" engelli kardeşlerimin hakkını siz yiyemezsiniz.

siz.
evet siz.
sırf sıcak yuvanızdan çıkmamak için hizmetli kadrosunu seçtiniz.
oysa şark illerinde GİH ve TH sınıfı memur alımı bi hayli fazla.. ortalama bir puanla oraya atanabilirdiniz.
ama siz armut piş ağzıma düş hesabı "hizmetli işi nedir ya, basit bir iştir. bir şey olmaz" diye şark illerine gitmediniz. hizmetli kadrosunda kalarak, kendi şehrinizde kaldınız.
gideniniz ise çok düşük puanlarla gitmek ZORUNDA KALDI.
zaten giden 2 ay sonra ağlamaya başlıyor.
"asalet dolmadan tayin. acil yardım" diye ortalığı inletiyor.
şu sitede bile 10 başlığın 5 i "asaletim dolmadan tayin" başlığı altında açılıyor.
niye?
neymiş şehirde sağlık imkanları yokmuş. işyerinde herkes kötüymüş.
sana ben mi yaz dedim.
yazmadan önce bir baksaydın. oradaki sosyal duruma sağlık imkanlarına.
devlet sana zorla mı yazdırdı.
tamam engeliyiz biz. elbette normal KPSS ile atanan memurlardan pozitif ayrımımız var.
ama doğuya giden her personel kimi sosyal ekonomik veya ailede mevcut olan bir sağlık bozukluğundan nasipleniyor.
onlar napsın?.

Boyundan büyük laflar etme dostum.Yok şımarık yok Şark kurnazı.Vermesin arkadaş o kadroyu bana.Ben teknisyenim.O kadroyu açsın bana.Bana ve ben gibilerine hizmetli kadrosunu layık görmesinler.Sen ben istemedikten sonra yh kadrosunda süründürüp dururlar.Yok severek yapacak varmış falan.Normal insanların yapmakta zorlandığı vede çoğu Zaman zorlandığı kadroyu devlet bana layık görmeyecek arkadaş.Sen destek falan olma.Gölge etme yeter.

sana vermesin zaten.
bu işe razı olan engelli kardeşilerimize versin.
sizin gibiler yazmayın..
bırakın isteyen yazsın.
olur biter.

Konuyu ben açtım.Benim yazmam kadar doğal bişey yok.Kafana yatmıyorsa başlarda bir kaç yorum yazdın.Fikrini aldık.Tamam.Engel olmaya devam etmenin bir anlamı yok.

Yönetim yine yazımı değiştirmiş. Yazdığım yazıyı kaldırdım. Lüzumsuz bir forum olmaya başladı.

Son düzenleme:
Neden birbirinizi eziyorsunuz jozefim yakıştırman çok çirkin engelli bir arkadaşını aşağılamak sana yakışmadı
Hak verilmez alınır

kimseyi aşağılamadım. aşağıladığımı düşünen varsa veya öyle bir gaflete düşmüşsem gerçekten özür dilerim. affetsinler. engeli kardeşlerimi kıracak değilim.

sadece kimi arkadaşlarımız gibi biz de feleğin sillesinden geçtik.
temel argümanımız, beğenilmeyen hizmetli kadrosu ülkenin reel gerçeklerine uygun olacak şekilde lise düzeyindeki engelli kardeşlerim için umut kaynağı.

EKPSS nin açıkçası dinamosu.

zaten iki üç kişinin deyimiyle kaldırılmaz. Ama yine de bu arkadaşlarımızı naçizane uyarmak istedim. zira kamu eskisi gibi memur almıyor. teknolojik gelişmeler yüzünden 3 memurun yaptığını artık 1 memur yapıyor. üzerine devlet kamusal alanda görece küçülme yaşıyor. belirli hizmetler kamu dışı kaynaklar tarafından da sağlanıyor artık.

insanların kendini düşünerek genel bir talepte bulunması beni delirtti. ve galiba ifadelerimde aşırıya kaçtım. bu konuda kendimi kınıyorum. inandığım değerler bu değil.

sadece bazı kardeşlerimin, ülke gündeminde bu kadar kopuk olunması zoruma gidiyo.
tekrar özür dilerim.

Jozefim sen kendini bir resetle veya ortamdan bir uzaklaş ok arkadaşlar destek olmayan saçma sapan şeyler yazarak kendini bile yalanlayarak köstek olmasın

bu private kimdir ya.
3 günde 18 beğenmedim yedim :)

Jozefim

Ben 24saat dolmadan 10 beğenmedim yedim anlasilan yazıları bgenmeyen ama kendini beğenmiş birisi private ..

Bnce fazla yorma kendini düşman belliyolar karşisiniz vs dyolar birak kendileri yorum yapsın ne desek bir cvb verilyo MEVLANA NE GÜZEL DEMIS BAK :

[FONT=Verdana]Ne kadar bilirsen bil (anlatırsan anlat); söylediklerin karşındakinin anladığı kadardır.
Mevlânâ Celaleddin-i Rumi[/FONT]

Destek olmuyorsunuz bari köstek olmayın kardeşim bir susun, her sözünüz yıkıcı, kırıcı, bol keseden konuşuyorsunuz bilip bilmeden. Engellileri engelliere karşı mı savunacağız artık?

Arkadaşlar öyle yada böyle bu iş olacak.Yılmadan davamıza devam.Her ortamda baskıya devam.Gerek normal hayatta gerek sosyal ortamda.

Mesela MEB basın müşaviri hanımın Twitter adresi:mad:EmineAzdiken
Engellilere sınavsız bir üst kadro için talep edebiliriz.Ben günde 100 kere yazıyorum Emine hanıma.

Yalniz06 paylaştığın link doğruluk payı yok, ki engelliler için en küçük bir negatif davranışa ve uygulamaya sonuna kadar karşı duymalıyız, ama konumuz ile alakası yok kimseye sen bu başlığı niye açtın deme hakkın yok

Son düzenleme:
bence kaldırılmasın ama engellilere ağır işler verilmesin hani zaten normal olsak neden ekpss ye girelim okulda temizleme görevi hakkında paylaşım yapan arkadaşlara üzülüyorum özel sektörde hizmetli kadrosunda çalışsalar daha az yorulurlar diye düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt