Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurum iki kere reddedildi! Yüksek Sağlık Kurulu’na itiraz süreci nasıl olacak?

Hepsinin sonucunu öğrenmek 1 ay sürmemişti.
Sadece Yüksek Sağlık Kurulu biraz bekletti.

@hasanusta3838,
Son soru medula uzerinde sgk ya gittikten sonra benim tekrar sgk gidip yenıden basvuru yapmak bv bısey yapmam gerekiyor mu.

Dys ekranının kapanması olayını kafalarına göre at koşturmak istedikleri için yaptıklarını düşünüyorum SGK da iyi niyet diye bir olay yok ENGELLİLERE karşı

Benim tek hastalık'dan %57 görme den oda sanırım buna rağmen red gelir birde bunlara baskıyı nasıl aypacağız Bağcılar SGK benım aryıyorum ulaşabilene aşk olsun SGK SAğlık Kurulunun mail adresini nereden öğrenebiliriz yardımcı olabilirmisiniz.

@hasanusta3838,
Ne yapmayı düşünüyorsunuz ? YSK gerekçeli yazısı varmi karşılamıyor ama su su sebebler diye belirtmis mi acaba merak ettim ?

@ByMunzur,
Bizzat giderek sorun. Yoksa ilgilenmiyorlar

@Manemm,
Gerekçeli yazıya ulaştım. Ek1 hastalık listesinde olmadığı için onlarda RED vermişler

@hasanusta3838, geçmiş olsun ben dava yoluyla kazandım. Süreç biraz uzun sürdü ama emeklilik oldu. Sizinde ağır engelli ve çalışamaz sağlık kurulu raporunuz varsa dava açabilirsiniz

@Manemm,
Çokk teşekkür ederim Dualarınızı eksik etmeyin.
@67m,
Ağır engelli olmak için oran ne istiyorlar ?
Kaç yıl dava sürdü

@hasanusta3838, dava 2 yıl sürdü. Şu an mevzuatı bilmiyorum, siz kendi durumunuzu araştırıp bakabilirsiniz.

Merhaba ben 2024 aralık'ta engelli raporumla emekli olabiliyorken, şu an süresiz %52 raporum olmasına rağmen ve çalışma sürelerim uymasına rağmen (%40 yetiyordu) emekliliğim red edildi. Önce bağlı oldğum SGK'ya başvurdum sonra red çıkınca itiraz ettim ve Yüksek Sağlık Kurulu da red etmiş. Benzerlerini yaşayanlar veya bu konuda fikir verebilecek olanlar yazabilir mi?

Benimki de temmuz da başvuru yaptım ret geldi ilk itiraz ettim sonuç bekliyorum siz ne zaman itiraz etmiştiniz acaba

@güllerin efendisi, ben de yazın başvurmuştum.malesef 2.red.. başka bir yol yok mu acaba? resmen daha önce verilen hakkımızı elimizden alıyorlar

@Ceyduska,

Tekrar başvuru yapabilir yada dava adabilirsiniz yüksek sağlık kuruluna ne zaman itiraz etmiştiniz acaba ben ağustos sonu gibi itiraz ettim sonuç bekliyorum da o yüzden sorum

@Kaya16,
2 yada 3 ay sürüyor ise Kasım sonu Aralık başı gibi gelir ilk önce ret yiyip itiraz,dan dönen oldumu ki acaba onu merak ediyorum ben bu arada sizin rahatsızlığınız neydi acaba

Arkadaşlar YSK red gelen olursa direk bekleme yapmayın SGK ile uğraşmayalım verin mahkemeye onlar uğraştın.

@Freedomm

Güzel söylüyorsun da, anlamadığım ve bilmediğim için soruyorum.

Mahkemeye vermek için avukat gerekiyor mu ?
Avukat parası ne olacak ?
mahkemeye verdiğimiz kurum SGK, yani kamu kurumu. Kurum avukatı zaten sinek avlamaktan sıkılıyordur?
onlar uğraşsın derken ne ile uğraşacaklar? SGK daki herhangi bir memurun, amirin mahkemeden haberi olacak mı?

en önemlisi ülkede hukukun "h" si kaldı mı ?
yani kimi kime şikayet edeceksin?

son sorumda hali hazırda 9 ay bekleyip ret alan arkadaşın psikolojisi yeterince bozuktur.
Mahkemenin en az kaç yıl sürmesini bekliyorsun, mahkeme sonucu da olumsuz gelirse ne olacak ?

ya da kısa ve öz, tek soru kim uğraşsın ?

@ucuncubahar,
Çok güzel sordun;
Engelli raporu neden %40 üstü sayıldı ve ne için çıkarmış ne diye verildi devlet? = Doğuştan hastalık veya da iş kazaları sakat kalıyor doğru mu?

Şimdi gelelim mahkeme olayı;
Devlettin ücretsiz avukat danışması var veya da avukatlara anlaşma yolu ile ücret talebi diyelim ki mahkeme 1 veya 2 üstü yıl sürdü ve mahkeme de haklı olarak kazandın devlet zaten 1 veya 2 üstü yıllık bedeni tazminat ve faizlere yüklü miktar da para alacaksınız Örnek; (Avukatlara şu şekilde şöyleyebilirsin kardeşim bu mahkemeye kazan sana tazminatını %50 sini senin olsun dersin o zaman kabul eder.)
Eğer avukat istemiyorsan kendin halletmek istiyorsan iş çok basit önce dava açacağın kurumu dilekçe yazıp ve yanına SGK verdiklerini işgücü kaybı red evrakları ıvız vızır evrakları hepsini toplayıp tahsis ödemesi yapıp ücret çok değildir en fazla 1.500 TL'dir uyap'a kayda alıp iş hukuk mahkemesine dava açabilirsiniz ve sgk müdürlüğüne tebligat gönderiyor. Gerisini hiç birşey karışmıyorsun hakim size ve karşı taraf duruşmaya çağrılacaktır. Bana kalırsa mahkeme en fazla 2 yıl sürer belki 1 yıl sürebilir. ama itiraz yolu giderse 2 yılı bulur o önemli değil istersen 5 yıl sürsün sonuçta maaş çalışıyor olacak.

Yada seçime kadar bekleyip o zamana göreceğiz vardır

@Freedomm O kadar uzun süreceğini sanmıyorum, hele avukat ile başvuru olur ise belki 6 ay gibi sürede belkide daha az sonuçlanabilir diye düşünüyorum

@samedo99,
Dostum bu iş mahkemesi ne kadar kaç ay yıl sürer bilemiyorum diğer arkadaşlar zaten YSK kurulu da sonuçları 1 yılda bekleyen oluyor

@samedo99,

emeklilik başvurum 1 yılı aştı sonuçlanmadı SGK'ya karşı açılan her tür dava 2-5 yıl arasında sürmektedir.

@bayy O kadar çok uzun süreceğini sanmıyorum ne bu krallık mı kuracaklar

Üst Alt