Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurum iki kere reddedildi! Yüksek Sağlık Kurulu’na itiraz süreci nasıl olacak?

@Ahmet bezan, %65 ağır bir oran nasıl çalışma gücü kaybı yok deniyor anlamış değilim!!!! Bnim de %58 iki defa red geldi.sadaka veriyorlar sanki.25 yıl pirim ödemişim, Allaha havale ediyorum

@Kaya16,
%80-90 engel oranına sahip olup, bölge sağlık kurulu ve yüksek sağlık kurulundan red alan tanıdığım var.

Benda hasteneden raporu aldım süresiz addison hasyltaligindan 18 yıldan fazla sigortalılık ve 5880 günün ama yine ret geliyor ne anlarım o zaman engelli emeklilikten bize 18 yıl 4100 gün deniliyordu ama hepsi yalan bence

1998 sgk girişi olan 5950 prim gününden eyt ile emekli olsun. Engelli ve yaşlılık aylığı red yiyenler prim günü eksik olanlar borçlanma yapsın. Doğum, askerlik ve yurt dışı borçlanması cezaevine giren bile borçlanma yaparak eyt emekli oluyor.

@güllerin efendisi,

Güzel haber
Sağlıklı insanları eyt sistemi ile e devlet uzerinden 1dak. Emekli ettiler ama engelliye gelince uğraştırip bos yere strees yaşattılar.
Hayırlısı olsun Allah uzun ömür ve huzur icinde emekli maaşını yemeye nasip etsin.

@bjk11,

Aminn inş teşekkürler valla 5 ay uğraştım sonu güzel bitti güzel Rabbım sizlerde nasip etsin

@raistlin87,

Aminn inş kardeşim güzel rabbim sizede nasip etsin inşallah

Moderatör tarafında düzenlendi:
Benimde sag goz optim atrofi yuzde 33 oran veridi doktor. Gogus doktoruda astimdan yuzde yirmi verdi engelli emeklisi olabilirmiyim ve sgk is gucu kaybi oranjni yuzde kaca dusurur.

Hayırlı olsun, mesajlarını takip ettiğim birisiydin. Bunca uğraştan sonra şans yüzüne gülmüş. Ah bi de ben de o şansı yakalayabilsem. Bu arada emeklilik onayı süresiz mi vermişler? Acı bir gerçek daha var ki, Bölge Sağlık Kurulu red veriyor ama Yüksek Sağlık Kurulu onaylıyor. Yani bütün başvuruları keşke Yüksek Sağlık Kurulu karar verse.

Teşekkürler kardeşim darısı senin de başına evet kontrol muayenesine gerek yok diye hafif düzeyde çalışma gücünü kaybettiğine karar verilmiş diye geldi ysk,yı arayarak öğrendim bende bu gün teyit için için tekrar aradım olumlu sonuçlanmış dedi evragınızı kuruma posta ile yollayacağız dediler

@güllerin efendisi,

İşin en güzel yanı da bu zaten. Yani kontrole gerek yok demişlerse, SGK sizi emekliliğiniz boyunca öyle kontrole çağırmayacak. Tabi bunu zaman gösterir ama bu da iyi bir sonuç. Bana da süresiz versinler hemen çıkacağım ve daha da çalışmayacağım.

İnş kardeşim bizim iyileşme gibi bir durumu yok ve bizim raporlar süresiz kontrol muayenesi istedikleri genelde süreli raporlarda istiyorlar

@güllerin efendisi Hayırlı olsun mutlu oldum senin adına. Bende YSK itiraz yapıcam itirazda dikekçeni nasıl hazırlasın extra ne söyleyebilirsin.

@bayy,

İşin açıkçası ben dilekçe yazmadım hiç engellilik raporumu işe yaramıyor ama vergi indirimi yazısını ve ile itiraz yolladım beni biraz durum bildirir raporu kurtardı

Bu arada sormayı unutmuşum. Sizin priminiz kaçtı? YSK onay sonrası SGK size kaç gün prim istedi?

Ben 7546 gün ile yolladım ben kardeşim eklentiler ile 7580 günüm var şu an 22 yıl hizmet sürem

@güllerin efendisi, il sgk basvuru yaptim basvurumu aldilar ve dys sisteminden baya islem yapmislar hatta dysde evrak entegrasyon klasorune kaldirildinyaziyor

@güllerin efendisi, sag goz hic gormuyor optik atrofi ve periferik rerina sorunlaringorme Ip hastane heyeti yuzde 33 verdi gogus dokroruda astimdan yuzde yirmi verdi raporum yeni bu aynicunde alindi dun sgk gidip basvuru yaptim basvurumu alip islemleri ilerlettiler.

@güllerin efendisi, yapmis oldugum arastirmalara gore sgk kurum saglik kurulu rapordaki yazan hastaliklari kendi cetveline gore hesapliyor yani belirtmis oldugum hastsliklarin karsiligi saglik kurumunda 35 ile 40 arasi asrikida destekleyici olarak ekliyorlarmis ama bunu engelli emekliliginde yapiyorlarmis malulende direk is gucu kaybina bakiyirlarmis.

Üst Alt