Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurum iki kere reddedildi! Yüksek Sağlık Kurulu’na itiraz süreci nasıl olacak?

Orta ağır KOAH
Tip2 diyabet
KBB
Kalp anjıo.hipertansiyon kolesterol

SGK kişi de efektif ambulansyon var mı yok mu diye bakıyor nedir bu günlük yaşamında kişinin kendisini etkileyecek durumlar fiziksel olarak değerlendirme açısından daha dikkat ediyorlar görüntü itibari ile bir sıkıntın yoksa 60 yaşına kadar çalışmanı uygun görüyor cetvel falan hikaye maliye bakanlığı sgk ve hükümet ortak bir şekilde yürütüyor bu işi gerçekçi olalım aym tarafından değişeceğine inanmıyorum

@güllerin efendisi,

Vergi indirimi ile sadece kol ölçümü ile emekli olan tanıdıklarım var. O zaman onları tekrar heyete soksunlar bakalim hepsinin emekli maasi iptal edilir. Eşitlik ilkesine aykırı hareket eden akp ve sandıkta tekmeyi vurun derim.

Yani kolunu tam açamıyor ama 30 derece açabiliyor ya da yarim açıyorlardi.

@bjk11,

Şikayet edildiği taktir de kontrol muayenesine çağırılıp emeklilikleri iptal edilebilir

@AltayTuna,

Nasil şikayet edeyim? Çocukları var yani vicdanen rahatsız olurum. Yasa onlara vergi indirimi ile emekli etmis yani simdi heyete girseler zaten emekli olamazlar.
Akp hükümeti pislik yapti sağlıklı insanları eyt emekli etti.
Bana kalsa %10 engeli olanlari bile emekli ederdim.

@bjk11,

Ben şikayet edin demedim edildiği taktirde dedim sgk zaten bahaneye bakıyor adamlara para lazım yoksa nasıl lüks içinde yaşayacaklar

O kadar çok mesaj yazıyor ve yazdığı mesajlarda o kadar çok yanlış bilgi veriyor ki
sabahtan akşama düzeltsen yetişemezsin.

Şikayet edilen emekliler, emekli oldukları mevzuata göre kontrole tabi olurlar.
Vergi indirimi ile emekli olmuş birinin şuan ki yasa ile değerlendirilmesi mümkün değil.

Kontrole çağrılan her emekli, emekli olduğu mevzuata göre değerlendirilir.
%30, %10, %5 %2 ile dört hastalıktan vergi indirimi ile emekli olmuş biri yine aynı oranları aldığı raporla emekli olur.
bu kişi için, yeni yasaya göre tek hastalığa bakılmaz.

Senin mesajlarına daha önce hiç düzeltme yazmadım ki :)
"Nasil şikayet edeyim? Çocukları var yani vicdanen rahatsız olurum." diyene yazdım.

Şikayet edilen emekliler, emekli oldukları mevzuata göre kontrole tabi olurlar.
Vergi indirimi ile emekli olmuş birinin şuan ki yasa ile değerlendirilmesi mümkün değil.

Dursun şöyle bir kenarda, kimseye zararı olmaz.

@AltayTuna,
Simdi benim almis oldugum rapor yuzde 46 gozden yuzde 33 astimdsn yuzde 20 baltqzar formulu ile yuzde 46 ya dustu ayrica raporumda kismi bagimli diye yaziyor gecen hafta sgk engelli emeklisi icin basvurdum sizce sknuc ne olur.

1. Görme azlığı
(Göz ve adnekslerinin tüm hastalıklarına bağlı tedaviye rağmen düzelmeyen ve görüşü bozan durumlarda çalışma gücü kaybı görme keskinliğine göre değerlendirilir)
Binoküler (her iki gözü açık şekilde yapılan muayenede) görme keskinliği;

Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
0.16 üzeri - 0.2 (0.2 dahil) arasında olanlar

@hakan 6363

şayet %33 aldığın raporda yukarı hafif olarak belirtilen durumu karşılıyorsan HAFİF tanısıyla emekli olabilirsin.

Tabi ki anlatırım.

%40 vergi indirimi ya da balthazard formülü ile emeklilikte kullandığımız bir rakamdı.
2021'den beri emeklilikte HAFİF, ORTA ve AĞIR tanısı alarak emeklilik mümkün.
Bunu bende biliyorum diyeceksin, bildiğin bir şey daha söyleyeyim emeklilikte oranların hiç bir önemi yok.
Bunu da biliyordun.

Sana bilmediğin bir şey söyleyeyim o zaman.
Ben kendim emekli olurken raporu önce hastaneden aldım, hastalığımın oranı %40.
Ama SGK bunu ORTA olarak değerlendirdi. (Hafif olarak değerlendirseydi de emekli olabiliyordum)

Yine de sen itiraz edebilirsin %33 engelli olarak bile kabul edilmiyor, nasıl engelli emekliliği kabul edilecek diye?
İlk olarak asla unutmamamız gereken şey emeklilikte oranların hiç bir öneminin olmadığı.

Şayet arkadaşımızın EK 1 hastalık listesindeki
Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
0.16 üzeri - 0.2 (0.2 dahil) arasında olanlar

şartını karşılıyor ise pek tabi ki %33 oran ile HAFİF tanısı alabilir.

----

Hafif tanısı %40-49 arası
Orta tanısı %50-59 arası
Ağır tanısı %60 ve üzeri

Bu bizim konular daha iyi anlaşılsın diye kendimizin uyguladığı formül yoksa hiç bir yerde %40 - %49 arası HAFİF tanısı alır diye bir mevzuat yok.

-----

Son olarak bu forumda bir arkadaşımız paylaştı.

3 hastalığı olan ve hiç bir hastalığı %40 ve üzeri olmayan birinin emekliliği olumlu sonuçlanmış.
Oranlar yanlış hatırlamıyorsam, %30, %36, %38 gibi 3 farklı hastalık.

O gün o başlığa da yazdım eğer ki emekliliği olumlu sonuçlanan arkadaş bize sorsaydı, kesinlikle emekli olamaz derdik diye.
Çok olmadı 1 ay kadar önceydi.

Sonuç olarak oranının hiçbir önemi yok, önemli olan HAFİF tanısı alabilmekte.

@ucuncubahar,

Anladım kardeşim teşekkür oranın bir hükmünün olmadığı bende biliyorum kardeşim işitme,den ötürü baya kişi ret veriliyor da o kafamı karıştırdı

@bessel26, burda önemli olan en yüksek puan aldığı hastalık hangisi eskisi gibi balthazar formülü ile toplam oranı malesef dikkate almiyolar.

@ucuncubahar,

red od-2.75/-2.25*158 os+0.25/1.00×168g od ıp-os 0.9 bio ou pciol f sagda optik atrofi santralide kapsayan yaygin retinal atrofi solda periferik retinada atrarofi alanlari normal gib 17/15 yaziyor göz icin verilen oranda yuzde 33. Astim degwrleri ise fv1 61. Fvc 71. Fev1/fvc 75 duzenli bronkodilator kullanmakta olan olgu bilateraş yer yer ronküsler var. Verilen oran yuzde 20 tanilar bu sekilde. Toplam oran da yuzde 46

19 aralıkta yüksek Sağlık kurulundan çıkan dosya başvuru yaptığımız sgk,ya ne zaman ulaşır ki bilen var,mı

Yüksek sağlık kurulundan red alanlar olarak kaç kişiyiz süreciniz tecrübe olsun

Herkese çok geçmiş olsun. Dava açmak için ysk raporundan da olumsuz sonuç gelmesi gerekiyor. İş mahkemesine davayı kendim açtım dava 2 yıl sürdü. Dava sonunda kurum istinafa gitti ve istinaf kararı olmadan aylık bağlanmaz dedi ben neler çektim. Onada itiraz ettim ve maaş bağlandı. Not: malulen emeklilik başvurusu öncesinde ağır engelli ve sürekli çalışamaz olarak raporumuz vardı.

Üst Alt