Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss'de torpille girenler atanmamıza engel mi?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim puanım 82.7 sıralamam 1730.3000 kişinin atanacağını duyduğumda kesin atanırım diye düşünüyordum fakat eğer torpil işliyorsa bu puanla girmem zor görünüyor.siz ne düşünüyorsunuz torpili olmayanların atanma şansı nedir

Torpil, sınav soruları açıklanmadığında yapıldı zaten. Puanına itiraz edemedi kimse. Lise düzeyinde mülakat olmuyo. Sen kesin atanırsın ama hizmetli kadrosuna.

EKPSS sınavında atanmak için torpil denen bişey yok! Puanı düşük olup atanamayanların çıkardığı bir durum bu!

TAN_12

Soruların açıklanmamasının ve puanların, sınavdan 3 hafta sonra açıklanması normal mi sizce? Teog, Ales, sınavdan 2 gün sonra açıklandı ve giren adaylar çok daha fazla ekpss aday sayısından. Puanlar açıklandıktan sonra tabiki torpil olma ihtimali düşük. Ama daha öncesi için torpil olmadı diyemezsiniz.

Bir şeyin olup olmadığını ispatlayamıyorsak tecrübelere yani geçmişe bakarız. Bir de genel duruma. Ülkede torpilin dönmediği ''şey'' yok. Sınavlarda da torpil yapıldı, sorular sızdırıldı, jokerler sınavlara sokuldu, adam kayırıldı.

Ben böyle bir tabloya baktığımda ''yapılamaz'' demenin komik olduğunu düşünüyorum.

Papa

Bende bu torpil söylentisi yüzünden bir çok arkadaşın dersleri bıraktığını gördükçe....

Ben olmadığını düşünüyorum, zaten açıktan alımlar var bu ülkede neden kendilerini riske etsinler elinde imkan olanlar.
Ben 2 mülakata KPSS birincisi girdim ve sonuncu çıktım. Komisyon ne derse o ve yasalda diyorlar bu işe, o yüzden kimsenin bu riskleri alacağını düşünmüyorum.

Ama yerine birini sınava sokan olur mu bakın bu konuda olmaz diyemem ki bende vardır derim bunu engellemekte ÖSYM'nin elinde.

ulkemızdekı m uhalefetın bu sayfadakı yüzü bu torpıl var dıyenler...kardeşim hıç bır partıye uye deyılım alakam yok geçen yıl sınava gırdım ıkıncı atamada atandım ...torpılımmmı vardı yok...bu sınavda torpıl falan yok uydurmayın .düşük puan alıp atanmayınca uyduruyorlar.belkı beledıyelerde topıl olabılır ama bu sınavda atamada yok emınım....

pasini

Kimse herkes torpille atanıyor demiyor arkadaşım. Torpil var dersen muhalifsin, çaldılar dersen fetocu, subaylara yazık oldu dersen cuntacı... Ha bir de düşük alanların uydurması bu diyorsunuz. Şimdi buraya atanmış veya atanacak yüksek puanlı 10 adamı çağırır torpil her yerde var dedirtirsem ne olacak ben ispatlamış mı olacağım?

Torpili nasıl algıladığınıza bağlı bir de. Sahte raporu görmezden gelmek de torpil, yerine adam sokmak da, soruları sızdırmak da... Sürer gider bu.

İnsanları yaftalamayı bırakın da fikirlerimizi rahatça yazalım.

sen gıt o papaların yaşadığı ülkeye orda torpıl yoksa yaşa ,konuşurken yok yaftalama falan dıye konuşma...işinize geldıyı gıbı konuşmayın ,çalışın kazanın.70 puan alıp ılk atamada atancagınızı sanıyonuz atanamayınca torpıl var dıyonuz.yada 90 puan alıp izmıur ıstanbuldışına çıkmıyonuz .yaz dıyarbakır o puanla bak çıkıyormu çıkmıyormu...

Tartışma üslubundan bihaber, işine geldiği gibi algılayan, türkçe yazım kurallarını bilmemesine rağmen insanları ülkeden kovan biriyle işim olmaz.

yorumu sildim sacmaliyorsunuz her saniye: )

Kpss de oldu torpil, sorular dershanelere verildi. Bunların hepsi meydana çıktı. Sınav iptal edildi. Torpili olmayan insanlarında emeği boşuna gitti. Ekpss de niye olmasın? Yasama,yürütme ve yargının tek bi çatı altında toplandığı bu günlerde, Anayasanın kanunlarının hükemet tarafından çiğnenmesi ve bu olayın Yargıtay Başkanı tarafından alkışlanması... sabaha kadar gerçeği yazarım. Ama bişey değişmicek..

Ama neye göre torpil? Başkasının yerine giren torpil yapar, sorular elinde olan torpil yapar ama atanacağımız zaman bunu bilgisayar yapar ve atamalarda asla torpil olmaz olamaz, eskiden bilgisayar üzreinden değildi 20-25 yıl önce torpilin alası yapıldı belki ama bugün imkanzsız atamalarda torpil yapılması..
O yüzden arkadaşlar olayı siyasi boyuta taşımanın anlamı yok, her bir olayda siyasete alet etmeyi seviyoruz, ailelerinden ahlak dersi görmemiş insanların hakkımızı yediğini görüyoruz ama 80 milyonluk ülke de devletin tek tek tek ilgilenmesini istiyoruz ve istediği parti başta olsun hemen eleştiriyoruz, neyi savunduğun önemli değil önemli olan mantık ve saygı çerçevesinde olmak..

nuri3558

İyi hoş söylüyosun kardeşim ama siyaset yapmıyoruz ki, ülkemizin ne kadar vahim bi durumda olduğundan bahsediyoruz. Ben hiç bi partiyi desteklemiyorum, hepsi birbirinden beter. Ülkemizde iç savaş var ama sadece resmi Gazetede ilan edilmiyo, her gün şehit haberleri, her ay bomba patlıyo. Yani memnunmusunuz ülkemiz bu haldeyken. Ben bu ülkede yaşayan bi T.C vatandaşıysam, saygı çerçevesinde, düşünce özgürlüğümü kullanırım hakkım olanı yani, kimsede bişey diyemez. Siyaset yapma diyosun ama ben olan olayları yazıyorum, bana ters gelen ve bence herkese ters gelen olaylar. Bu ülkede Genel Kurmay Başkanı, terörist lideri diye tutuklandı kardeşim. Bu olay bi tek bana mı tuhaf geliyo. Bu ülkede anayasanın kişilere verdiği hak olan düşünce özgürlüğünü kullanan ve sadece doğruları yazan gazeteciler tutuklandı. Bu ülkede, mit tırını durduran askerler ve ülkenin, iki silahlı kuvveti birbirine silah doğrulttu ve askerler tutuklandı. Bunu haber yapan gazetecilerde tutuklandı. Bu siyaset değil, bunlar gerçek. Görüşünüz ne olursa olsun, kimi desteklerseniz destekleyin, bunları inkar edemezsiniz.. ben siyaset yapmıyorum, bu ülkenin bi vatandaşı olarak acımı paylaşıyorum..

Torpil var mı yok mu bilemem varsa tabi ki şansınız azalır.

Sizin tercih ettiğiniz yere başkaları da tercih yapacak sizden daha yüksek puanlılar tercih yapmışsa kazanamazsınız.
Siz 82siniz 7 kişi alınacaksa ilk 7'ye girmelisiniz.

Benim puanım 83tü ve kazandım torpilim falan da yoktu şükür

Kardeşim ben olaya bu konudan yorumladım yoksa bizde görüyoruz herşeyi bizde biliyoruz, burda konumuz torpil ve ona göre yorum yaptım ve yine diyorum atamalarda torpil olmaz, başkasının yerine sınava giren, sahte rapor alan bunlar torpil olur ama yinede sınava girmek zorunda ve sınavda torpil olmaz, atanmak bizim bileğimizin hakkıdır çalışan atanır çalışmayan düşük alan ise atanamaz ve bu durumda suçlu devlet değil kendisidir..

torpilin büyüğünü devlet hafif engellilere yaptı da ne konuşmak istiyorum ne de milletle muattap olmak :D

Kardeşim bende dile getirmiştim atamalarda torpil yapılamıcağını, şu saatten sonra bi illegal davranış zaten beklemiyorum. Ama ekpss sürecine bakarsak, puanların 3 hafta sonra açıklanması, ana yasada yer almasına rağmen, kişinin bilgi edinme hakkına tecavüz eden, devletin koyduğu kanunu çiğneyen bi devlet kurumu var ortada"ösym", soruların en az %10'unu açıklamak zorundaydı.. söz konusu torpilse, bu saate kadar olan olmuştur zaten..

torpil ösym atamasında olmaz niye derseniz sizden alt puan alanı atama sıralamalarında gördüğünüzde itiraz edebilirsiniz ama iskurdan işci alımlarında sıralamaya girdiğiniz halde mülakata tabi tutuluyorsunuz sonuç hüsran mülakat olan yerde torpil mutlaka olur ben bir kaç kurumun mülakatına girdim adam soru yerine napıyon nassın seklinde muhabbet etti tamam çıkabilirsin dedi eve kagıt geldi 80 aldınız ama basarılı olamadınız bune perhiz bu ne lahana turşusu işci alımlarınıda ösym yapmalı bence

Torpilin olmadığı yer neredeyse yok arkadaşlar kendimizi kandırmayalım ve torpiller sınavdan önce yapılır isimler belli yerlere gider ve ona göre işlemler yapılır, ve bu işler parayla dönüyor.. Her zaman derim misal 3 bin atama veriyorlarsa en azından 1500 ü torpillidir, geri kalanda artık şansına.. Benim çevremde torpille bir yerlere gelen çok oldu bunu şikayet etmek de ne yazık ki hiç bir işe yaramıyor ve evet çalışma azmi de kalmıyor gerçekten ama işte yukarıda Allah var diyip devam ediyorsun siyasete bağlamayın deniliyor ama bu tamda siyaset işi bunlara ortam hazırlanması ayrıca ülkenin yönetim şekli gidişat gerçekten çok kötü, hee biri çıkar her şey çok güzel der eyvallah ama ben hiç iyi görmüyorum zaten hala güzel görenlerin yüzünden bu hallerdeyiz ya :D neyse Allah büyüktür!!

emel hanım çok film izliyor sanırım.3000 alımın 1500 ü torpıl dıyor .o havale etıyınız Allah büyüktür ve bizim rabbımızdır.ve bızım dınımıze göre 3 defa gözünün görmediyi bir şeye şahıtlık yapamassın...siz duyumlarla 3000 alımın yarısını torpıl deyıp hükümete taş atıyorsunuz.ama bu hukumet çıkardı bu engellı alımını ve bınlerce engellıye ekmek kapısı açtı .ve çok şükür o ekmek kapısında geçınıyoruz.nankör olmuyalım.

İnsanoğlundaki bu nefis var ya doymak bilmez bir şeyi ister elde etti mi daha büyüğü daha fazlasını ister şükretmek varken oo bu kafa ile çok zor her başarısızlıkta başkalarına suç atmak mazeret bulmak en kolayı daha önceleri böyle imkanlar yok diye biliyorum şuan iyi yada kötü bir imkan fırsat var birde sürekli eleştirenleri görünce şu söz aklıma geliyor . Cemil Meriç ; Bu ülkede yaşanmaz diyenler,bu ülkeyi yaşanmaz hale getirenlerdir. Yapıcı eleştiri ayrı tabi . Şimdi Torpille girenler demiş arkadaşımız nasıl işliyor bu torpil mesela bazıları yok geç açıklandı yok sorular paylaşılmadı ben bu puanı beklemiyordum yok kesin torpili olanlar için yapıldı gibilerinden şeyler okudum ,duydum nedense ben beklediğim puan aralığında aldım ilginç ben niye düşük puan almadım , herşeyi de torpile bağlamamak lazım zaten kimse asla torpil yapılmamıştır demiyor

Dinimizi, kendi çıkarları doğrultusunda kullanana müslüman demem ben. İyi veya kötü alım yapılıyomuş ve bundan memnun olmayan kardeşlerimede nankör deniliyo. Eskiden engelli alımı yapılmıyo deniliyo, 14 yıldan beri aynı parti iktidarda, hangi eskiden bahsediyosunuz? İslam'dan konuşan kardeşim, diyosunya hani, 3 kere gözünle görmediysen şahitlik etme diye. 17-25 aralık davasını bi incelersen, bakanlar evinde ki ayakkabı kutularından milyon dolarlar çıktığını görüceksin. Ve bu baskını yapan, şerefli polisler tutuklandı. Şimdi sana sorarım eyy müslüman kardeşim, kul hakkı yiyen bizden midir? Hadi ben yanılıyorum, ülkenin yarısı yanılıyo diyelim. Eski Cumhur başkanımız, sayın Abdullah gül'ün bi açıklamasını okudum. Açıklama: Biz bu yola ülkeyi daha güzel hala getirmek için çıkmıştık. Ama bazıları kendi menfaati uğruna, tek başına hareket etti. Bu adamda mı yanılıyo. Akp nin kurucularındandır sayın Abdullah Gül.

yaw arkadaşlar siz ne içiyosunuz? ne torpili yapılacak? ilkokul bebelerine sorulan soruları yapamadıysanız intihar edin! benim sınava çalışacam diye bitarafım çıktı sınavdan sonra millete soruyorum herkez çok zordu diyo çalıştın mı diyorum yok diyo bu mantıkta olanlardan bi cacık olmaz....
ayrıca soruları yayınlamadılarsa ne olmuş sanki lys sınavıda hata mı bulacaksınız?

Smilemisty

:D sen o 14 yıllık akp ikdidari sayesinde memur olacaksın farkındamısın?(tabi olabilirsen) ne çabuk unutuldu ilaç kuyrukları hastanede kalan bebek ve anneleri? istanbuldaki çöp dağları? ben 100de yüz doğrudur demiyorum yapılanlar ama NANKÖRDE değilim... ayrıca ben solcuyum 2011 yılına kadarda chpye oy attım sonra durup yapılanları düşündüm ve ogün bugundur akpye oy veriyorum.... ben sana bunun gibi bir sürü olay sayabilirim ama sen bana 1 tane bile kötüye giden SAYAMAZSIN.

Ben memur olursam akp değil allah sayesindedir. Bu arada ben 4400.sıradayım, ilk atama olmazsa ikinci atamada atanıcam. Yani düşük puan alıpta, gelip burda klavye delikanlılığı yapmıyorum. Belki siz hayatıbızdan memnun olabilirsiniz. Burdaki bi çok kişi gibi bende engelliyim. Ve işsizim. Her ay hastanede muayene olabilmek için 65 tl yatırıyorum ve hastaneye gitmesem bile yatırıyorum. Açıkçası bu zamana kadar devletin bana bi yararı dokunmadı kardeşim. Siz halinizden memnunsunuzdur bilemem. Bitane kötüye giden olay yok mu ülkede şimdi? Istanbul çöplüktü eskiden diyosun. Şimdi o çöplüklerin olmadığı yerde Bomba saldırısına maruz kalan şehitlerimizin vatandaşlarımızın kolu, bacağı var. Git bak. Ülke yönetmek çöp toplamakla, yol yapmakla olmuyo. Almanyada 1 dakika elektrik kesildi diye ülkenin enerji Bakanı istifa ediyo, Soma da 301 işçi maden kazısında şehit oluyo, bizim enerji Bakanı tebessüm ediyo. Ya bırakın allah aşkına boş muhabbet yapmayın. Ne bürümüş sizin gözünüzü ya.

Ben memur olursam akp değil allah sayesindedir. Bu arada ben 4400.sıradayım, ilk atama olmazsa ikinci atamada atanıcam. Yani düşük puan alıpta, gelip burda klavye delikanlılığı yapmıyorum. Belki siz hayatıbızdan memnun olabilirsiniz. Burdaki bi çok kişi gibi bende engelliyim. Ve işsizim. Her ay hastanede muayene olabilmek için 65 tl yatırıyorum ve hastaneye gitmesem bile yatırıyorum. Açıkçası bu zamana kadar devletin bana bi yararı dokunmadı kardeşim. Siz halinizden memnunsunuzdur bilemem. Bitane kötüye giden olay yok mu ülkede şimdi? Istanbul çöplüktü eskiden diyosun. Şimdi o çöplüklerin olmadığı yerde Bomba saldırısına maruz kalan şehitlerimizin vatandaşlarımızın kolu, bacağı var. Git bak. Ülke yönetmek çöp toplamakla, yol yapmakla olmuyo. Almanyada 1 dakika elektrik kesildi diye ülkenin enerji Bakanı istifa ediyo, Soma da 301 işçi maden kazısında şehit oluyo, bizim enerji Bakanı tebessüm ediyo. Ya bırakın allah aşkına boş muhabbet yapmayın. Ne bürümüş sizin gözünüzü ya.

kendinde söluyosun 65 tl her ay tedavi için ödğyorum diye akpden önce olsaydı emin ol 65in yanına bir kaç sıfır koyardın ayrıca benim anneanem 8 sene yatalak kaldı ve sadece MR için 2,5 sene sonraya gün verdiler (500tl karşılığında) ve sadece ankarada vardı nereden nereye avrupanın en çok büyüyen ekonomisi türkiye... eee atatürk demiyormu ileri muhasır medeniyetler seviyesine ulaşın diye... adamlar yapıyo bu işler laflada olmuyo bide diyosunki bana hiç faydası yok :D 6500 lira yerine 65 lira ödüyosun daha ne faydası?

hangi eskiden artık ne zaman alım yapılmaya başlandıysa ondan öncesine bu 3 sene önceside olabilir 20 sene önceside sen hemen ne diye 14 sene ile kısıtlayıp bir partiye bağladın olayı ? 17-25 aralık dosyası bizzat önüne mi geldi de inanıyorsn medyanın yönlendirmesi ile o zaman tam zıttı olanlarda da daha farklı söyleniyor şimdi hangisi haklı ? yok ayakkabı kutusu var verilen miktar var ona nasıl sığdı desen ayrı konu .. öyle bir miktarlar dendi ki hey maşallah dedim ülkemiz ne kadar da büyümüşte hala ayakta dedim sizin takip ettiğiniz haberlere duyumlara göre .. şerefli polis diyorsun birebir tanıyormusun o polisleride şerefli diyorsun sana göre şerefli gelen bir başkasına göre hain geliyor ne yapacağız ? kul hakkı yiyen her kimse bedelini zaten ödeyecek bundan şüphesi yok kimsenin inananlar için.. diyorsun ki ben yanılıyorum ülkeniny yarısıda mı yanılıyor diyorsun bende sana diğer yarısıda mı yanılıyor desem öyle birşey olmadı sallamasyon iftira diyenler de var ne yapacağız malum bu zamanda kandırmak yönlendirmek kolay tabi ..yok kurucusuydu buydu diyorsun o zaman bende sana nedense başka partilerden ayrılanların sözlerine bak derim o zaman hiçbir partiye oy vermesin kimse bumudur çözüm ? sadece olumlu y ve olumsuz yapılanlara bakmak lazım terazide hangisi ağır basıyorsa ona göre değerlendirmek lazım aynı şeyi diğerleri içinde yapmak lazım körü körüne kin kusar gibi eleştiri yapmak hiç gerçekçi gelmiyor bana . yapabileceğim şeyler somut şeyler üzerinden değerlendirmek sözlerle veya duyumlarla medya ile değil .. şuna katılırım şuanki hükümetin yanlışları yokmu tabiki var bunu kimse inkar edemez ama biz burda herşeyi torpile bağlama olayını eleştiriyorduk ilk başlarda hadi tamam diyordum bakıyorsun sürekli bunu dile getirmekte farklı bir avutma yöntemi geliyor bana çalışan alır puanını ve doğru tercih yaparsada atanır onun dışında buna hak veririm puan alıyorsun 20 kişi çağrılıyor mülakatla en yüksek alan eleniyor ve düşük alan kişi tanıdık aracılığı ile atanma durumu açtı bu da tamami ile yanlış bir yöntemdi ve torpile yönelik birşey bu durumdan benden rahatsızım bunun tepkisini doğru birşekilde dile getirmek lazım buna bende destek veririm ama ekpss de mülakat durumu yokmuş diye biliyorum bu yüzden torpil işi anca sahte evrakla rapor alıp girenlerde olur artık oda doktorların kabahati sağlam adama rapor vermek ne demek

ekpssde mulakat yok...
atanma olayına gelince çoğu yerde şunu okudum ya işte benim puanım 80 dide beni almadılar 75 puan alanı aldılar yaw arkadaş sen 80 puan almışsın ama düz lise mezunusun 75 alan adam meslek lisesi mezunu yada gerekli belgeleri var o yüzden atanıyo anlaşılmıyomu yoksa kasten mi torpil vardı falan diye yaygara çıkarılıyo anlamadım... he ayrıca böyle bir olay olursa da hemen savcılığa başvurun atamanız emin olun gerçekleşir

Üst Alt