Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS için rapordaki istihdam alanında ne yazmalı?

selam aleyküm öncelikle hayırlı bayramlar ablacım öğrenmek istediğim Şimdi ben Ekpss ile yerleştirildim Atanacağım kurum Yeniden bi Rapor isterse yada Raporda Memur olabilir yada çalışabilir ibaresi isterse benim yeniden RApor almammı gerekiyor Sonuçta benim bi Sürekli raporum var ve buda kazanılmış bi hakk Ayrıca benim Raporda çalışabilir yada memur olabilir diye herhangi bi yazıda yokk o yüzden napmam gerekiyor

O zaman bu 30 mart 2013 yönetmeliğinin 18 maddesine göre benden tekrardan Rapor istenilemez Doğrumu.

bu arada Rapor Tarihim 19.06.2009

@rumusuya ;

Hangi kuruma atandınız ve engeliniz nedir?

Bildiğim kadarıyla birçok kurum yeni rapor istemiyor ve rahatsızlığınızın geçici bir durumu yoksa buna gerek duymuyorlar. Çok muallakta kalmaları halinde veya böyle bir sistemi her atanana uygulamaları halinde olabilir belki ama bunun dışında sınava girdiğiniz raporu kullanmayı deneyin siz. İçinizin rahat etmesi için kurumunuza danışın derim ama, bunun sizden rapor isteseler dahi size belirli süre tanıyacaklardır.

@rumusuya hayır, alakası bile yok bu konuyla. 2017 Tercih Kılavuzunu okumadın galiba. Tercih Kılavuzu'nun "başvuru Genel Şartları" kısmının 7. maddesi oku tekrardan.

İlgili Yönetmelik'ten alıntı yapmış orada. İLgili Yönetmelik şöyle der:
"ç) Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusalve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri,"

ayrıca 2017 Tercih Kılavuzu'nun "Başvuru özel şartları" kısmında 9. madde şöyle der:

" İlgili kamu kurum ve kuruluşları gerek görülmesi halinde Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'in 10 uncu maddesi hükmüne
göre yerleştirilen engelli adaylardan, atama işlemleri öncesinde çalıştırılamayacağı işlerin niteliği belirtilmeyenler ile sağlık kurulu raporlarında hasıl olan diğer tereddütleri gidermek amacıyla tekrar sağlık kurulu raporu talep edilebilecektir."

özetle, % 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu ile elbette sınava girebilirsin. bunun için raporunda "çalışabilir" ibaresine, iştihdam kısmının doldurulmasıne gerek duyulmuyor. ama yerleştirildiğin kurum senden "çalışabilir" durumda ya da çalıştırılamayacağı alanların niteliğinin belirtilmesi için yeniden rapor isteme hakkına sahiptir. Kurum senden yeni bir rapor isterse eger, vermek zorundasın.

ha vermem dersen de, senin kazanılmış haklarla ilgili dayanak yaptıgın o yönetmeliğin 10. maddesine istinaden rapora itiraz eder, olur biter. ama buna gerek kalacağını sanmıyorum.
nasılsa EKPSS ile ilgili Yönetmelik gereği "çalışabilir" durumda olduğunu ilgili mevzuatına göre belgelemeni isteme hakları var.

Kelebek arkadaşım Engelim bacaktan Venöz yetmezliği var oranı yüzde 40 Ve sürekli 2009 ta aldım Atandığım Kurum Kamu hastaneleri birliği

Skolyoz23

Bende sorim dedim belki bilgiye rastlarım ama banada böyle söylediler moralim bozuldu açıkcası bende senin gibi düşünüyorum her bir işlem için yeni rapor çıkartmaları hem bize hemde hastane için zorlaştırır dediğin şekilde yapıcam yarın raporu aldıgım hastaneye başvuru yapıcam gelişmeleri aktarırım inş iyi haberlerle dönerim ben atancagımı beklemiyordum o yüzden yeni raporu evde bakım maaşı bağlanma yönülde çıkartmıştım ondan çalışamaz verdiler ama normalde çalışabilir durumdayım ki kaç ay önce özel sektörde çalışıyordum yani masa başı ayakta olmayan işleri yapabiliyorum... hocam inanın yazılarınızı okuyunca azda olsa rahatladım çok sağolun inş beklediğim şekilde ilerler tekrar teşekkür ederim

cemil er hocam güzel haberlerinizi bekliyorum ama şimdi sizin raporunuzu detaylı görmediğim için normal genel olarak konuşuyorum yani normalde bu şekilde olması lazım yönetmelik bile böyle diyor
hadi inşallah yarın güzel haberler ile dönersiniz

@Kalem Arkadaş ben 2017 tercih klavuzunu okudum "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre alınmış veya bu Yönetmelikçe geçerliliği kabul edilen en az yüzde kırk veya üzerinde çalışabilir engelli olduğunu gösterir sağlık kurulu raporuna sahip olup olmadığı .

Şimdi yanlış idrak ediyorsam düzeltin lütfenn YÜZDE KIRK ORANI BİRİNCİ ŞART KOŞUYOR DEMİ SONRASIN VEYA DİYORR YANİ BİRİNCİSİYLE AYNI EŞ DEĞERDE BAŞKA Bİ ŞART KOŞUYORKİ ONDADA ÇALIŞABİLİR İBARESİNİ KOYUYOR.yani

benim anladığım şu yüzde kırk oran olacak yada raporun üzerinde çalışabiir ibaresi olacak yani birinden biri mevcutsa diğer ötekisine gerek duyulmadığı anlamını taşımıyormu VEYA ifadesii..

Skolyoz23 raporu anlattıgım şekilde zaten onun dışında bişey yok bakalım ne çıkıcak

@rumusuya yüzde 40 en az engelli olması şartı veya daha üstü yani en az yüzde 40 olacak ve yüzde 40 üstü de olabilir. üst sınırı yok ama alt sınırı yüzde 40 olarak belirlemiş sistem

ama herhangi bir ayrımcılık yok fark yok sadece çalışabilir yani istihdam olabilir olması lazım

çalışamaz yazan kişilerin rapor oranları yüzde 40 ve üzeri bile olsa sınava girebilir ama atanamazlar

Üst Alt