2017 tarihli sürekli ibareli raporumu sorguladığımda bilgiler doğru fakat taranmış rapor başkasına aitti. Bu durumu düzeltmek için raporu aldığım hastanenin sağlık kurulunu aradım, raporun aslıyla buraya gelmen gerekli dediler, gittim. Islak imzalı asıl raporun orjinalliğini doğrulayamıyoruz, o nedenle yeni (karekodlu) rapor almam gerektiğini söylediler.
Bir anlamda kendi hatalarını düzeltmek yerine beni tekrar heyete sokmaya çalıştılar. Başkasına ait olan taranmış raporu sistemden silin dedim, onu da kabul etmediler. En saçma kısım zaten buydu. Uzun uzun eski raporların artık geçersiz olduğundan çoğu kurumun bunları kabul etmediğinden bahsettiler.
Elimde ıslak imzalı raporu aldığım güne ait noter onaylısı da vardı. O zamanlar tedbir amaçlı raporu alır almaz 3-5 tane noter onaylı suret çıkartmıştım. Noter onaylısını gösterince ikna oldular ve yanlış olan pdf i düzelttiler.
Biraz yorucu bir süreç, sisteme yükletmede sorun yaşayanlar noterden raporu onaylatıp tekrar deneyebilir, herkese kolay gelsin.