Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

e-Devlet'e erişkinler için ıslak imzalı engellilik sağlık kurulu arşiv raporları sorgulama eklenmiş

Benimde 2002 yılına ait sürekli engelli raporum mevcut o zamandan bu zamana hiç rapor almadım ben aldığımda t.c kimlik no sistemi yoktu normal olarak da hiçbir yerde gözükmüyor cimer üzerinden raporumu ekleyip il sağlık müdürlüğüne gönderilmesini isteyeceğim gerekli yerlere işlenmesi için

• Beğen
Reaksiyonlar: alfa
Merak ettiğim şu bir tarih sınırlaması var mı örneğin 2002 de aldığım rapor görünmüyor bu ve bundan önceki raporlar görünür mü

Bana Cimer başvurusundan gelen cevap şu şekilde.

Başvurunuz incelenmiş olup;
Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünün 09.02.2022 tarih ve E-67523305-702.02-484 sayılı yazılarında elektronik imzalı olarak düzenlenen Engelli Sağlık Kurulu raporlarının e-Devlet ve e-Nabızda görülebileceği belirtilmiştir.
Islak imzalı düzenlen Sağlık Kurulu raporları sadece Ulusal Engelli Veri Sistemi (UEVB) üzerinden görüntülenebilmektedir.
Raporunuzun Ulusal Engelli Veri Sistemi ( UEVB) sisteminde görünmüyor ise Sağlık Raporunun alındığı Sağlık Hizmet Sunucusuna Raporunuzun bir sureti ile başvurarak PDF şeklinde taratarak sisteme yükletebilirsiniz.
Bilgilerinize sunulur.

Evet maalesef. Hele ki hastane kapanmış ise ne olacak ki.

@çamlıca, dostum ben bir noktayı kaçırdım sanırdım. E-devlet üzerinde hem ıslak imzalı rapor hem de e imzalı rapor sistemi var ya bizimkiler e-imzalı değil, ıslak imzalı eski arşiv kısmına giriyor.(bu başlıkta konuşulan)

Sana verilen cevaptaki şu kısım "elektronik imzalı olarak düzenlenen Engelli Sağlık Kurulu raporlarının e-Devlet ve e-Nabızda görülebileceği belirtilmiştir." bu zaten 2020 sonrası olduğu için orada problem yok, sorun bizim gibi 2020 öncesi "ıslak imzalı" raporlarda.

Şimdi biz elimizdeki "ıslak imzalı" matbu haldeki raporu alıp gitsek taratıp sisteme işleyecekler mi yoksa şuanda da "ıslak imzalı arşiv raporu" olarak zaten kayıt edilmiş olan kısımda kalacak mı?

Bende e-devlet üzerinden "e-İmzalı Erişkinler için Engellilik Sağlık Kurulu Raporları Sorgulama" kısmı boş çünkü rapor 2019'da alındı. Doğal olarak "ıslak imzalı" raporu taratıp "e-imzalı" yapacaklarını düşünmüyorum.

• Beğen
Reaksiyonlar: alfa
Üst Alt