Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli olan kim var?

Ali_Gs anladım, peki alıcı ne kadar sürede işine dönebilir ve kaç ilaç alır nakil sonrasi tahmini

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ali_Gs

Yeditepe üniversitesi bostancıda oldum bakalım yarın sabah iyi çıkarsa kreatin eve yolkucakmıs

Birde başka sorum var ali bu ilaçların yan etkileri herkeste oluyormu saç dökülmesi kemik erimesi vb oluyomu birde ne zaman baslıyor

kenan91
En az 3 ay alıcı çalışmıyordu ben nakil olduğum zaman ilk başlarda günde belki 30 tane hap içiyorduk ama git gide düştü şu anda ben gunde 9 tane hap içiyorum tabi hepsi nakil için degil tansiyon ilacıda var içinde

Güzelböbreğim
Insallah sonuçlar iyi çıkar kemik erimesi çıktı bende ilaç verdi düzeldi sayılır şu anda kemiklerim.zayif sadece ama erime.yok saç dökülmesi ne gelince bende olmadı dökülme ama.kisiden kişiye değişir ve bence bunlar çokta önemli değil saçsız yaşanır ama bobreksiz nasıl.yasanir ? Kemik erimesi tedavisi olan. Birşey kafaya takmaya değmez naklinize odaklanın bobreginize iyi bakın

Ali_Gs anladım reis teşekkür ederim, geçmiş olsun

Ali_Gs

Teşekkür ederim bilgiler için tabiki böbreksiz yaşanmaz allah herkese tüm hastalara nasip etsin şimdiden herşey cok güzel ilaç içmek sorun bence değil zaten

Kreatinim sabah 1.29 suan ama idrar fazlalığım var içtiğimle çıkardığım yetişmiyo ondan doktor göndermeyebilirim

Bir bilgi paylaşayım.Nakilli hastalarda Kreatinin 1.50 civarına yükseldiğinde biyopsi yapıyorlar.
Ben 1 ay evvel oldum ve 5 gün hastanede yattım.

Sonuç olarak şeker ve tansiyonun yüksektme yaptığı ve organ reddinin söz konusu olmadığı kanısına varıldı.
Eğer şeker ve tansiyonunuz yoksa ve kreatininiz her seferinde az da olsa yükseliyorsa asla ihmal etmeyin.
Organ reddi ik başlarda teşhis edilirse durdurulabiliyor.

Bu arada Esra Erol un programında bir kadın çıkmış eşime verdiğim böbreği istiyorum falan filan diyor.Aptal medya da kadın tek böbreği ile yaşam savaşı verior diye başlık atmış.

arkadaş biz her yerde organ naklinin nasıl güzel bir şey olduğunu,tek böbek ile insanın hayatını 2 böbrekli bir insana oranla aynı sürede devam ettirebildiğini anlatırken bilinçsizce reyting uğruna yapılan bu haberleri kınıyorum.

Y

Sugaremro

Benin kreatin 1.3 lerde seyrederken ameliyat olalı daha 3. Gündü öğlen 1.7 oldu hemen atg uyguladılar ve 1.23 e düştü biyopsi o kadar kolay bence uygulanmaz

Geçmiş olsun, umarım iyi insanlar hastalıktan uzak olsun, bir an önce sağlığına kavuşsun...

@Sugaremro

Şuan benimde stabil gidiyor kreatin inşallah

Merhabaa arkadaşlar bi sorum olcaktı sandimum kullanıyorum saç dökülmesi yapmaya başladı normalde hiç dökülmez ilerde dökülen yerler doluyomu bilgisi olan yaşayan varmı

FSGS denen var mı?

Güzelböbreğim

Ben henüz nakilli değilim ama FSGS dediler. Yaşım 29, kreatinin 4.5 sinirdasin dedi doktor. Ne zaman nakil oldun, Kaç yasinda, kreatinin kaçtı? Yükselen kadar kaç sene idare ettin. Diyalize hiç girdin mi

Nakil olalı 2 hafta oldu.16 yaşımda hiç bişeyim yokken öğrendikki böbrekler iflas hemen diyalize aldılar ama akut olabilir dediler yani geçici olabilirmiş diyaliz alırken böbrekler çalıştı kreatinim 1.4 düştü sonra biyopside fsgs ve protein kaybı olduğu ortaya çıktı 7 sene senin gibi idare ettim sonunda yine diyaliz giriyodum 3 ay dır şükür allaha şuan girmiyorum

Çok teşekkür ederim inşallah seninde herşey yolunda gider atlatırsın hastalığı kreatinim 10.3 dü ameliyata girerken suan 1.2 1.3 geliyo doktor herşey yolunda diyo

Güzelböbreğim

Umarım... Ben 4 yılı tedavisiz geçirdim. Uludağ ünideki bir prof yüzünden o kadar zaman boşa gitti. Şimdi tamamen kronikleşti hastalığım, yeni yıla girince karar aldım hemde kreatininin 4'lerde olduğunu öğrenince korktum araştırıp iyi bir prof buldum. Garip Şahin hoca takip ediyor, hem güler yüzlü de bu hasta psikolojisi için çok önemli. Ne kadar karar versek yeneceğim desekte bazen şartlar engel. Koruyup öteleyebildiğim kadar öteleyeceğim bakalım. Sonunda nakil olacağım ama biliyorum. umarım bi 10 sene sonra olur... Çok geçmiş olsun, konuşuruz yine

Merhaba ben Antalya medikapark ta oldum 10 ay oldu hiç para vermiyorsun sadece 3 ay gecince kontrollerde verıyorsun aslında oda yasakta evet orda yakınında eşyalı evler var eger olmadıysa iz yardımcı olurum cok gecmiş olsun

kenan91

Arkadaşlar merhaba nakil olalı 50 gün oldu kreatinim 1.3 1.4 seviyesinde seyrederken bügün 1.64 geldi ve ürik asit hep normaljen 7.1 geldi diğer değerler normal idrarda bişeyde yok neden yükseldi kreatin sizce

Güzelböbreğim

Daha çok erken ilk 1 yıl böyle degisimler olur ilaçlar ayarlanıyor şimdi arkadaşlar şu durumlarda kendimize çok dikkat etmeliyiz biz organ nakilliyiz bağışıklık sistemimiz yok Allah korusun bu virüs bizlere çok ağır sorunlar doğurur

Güzelböbreğim

Yok yüksek değil merak etme daha 2 ay bile olmamış düzene girecek ben yedi buçuk yıllık nakilliyim benimde ilk başlarda 1.3 1.4 dü pazartesi 1.86 çıktı kreatinin çok takılma kafana takma sağlığına dikkat et yeterli

Kafana takma değerleri şu an. Doktorun dediklerine uy ve beslenmeme dikkat et canını sıkma :) Aman şu aralar da evden çıkma, ben nakilli değilim henüz ben bile evden çıkmıyorum. Koronada korunmamız gerek

Üst Alt