Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli olan kim var?

İyi akşamlar herkese.'
Danışmak istedim istedim bir konu var ablam bana böbreğini verdi 2015 te geçen sene rutin kontroller de dalak büyümesi olduğu farkedildi ve 3 ay da sınıra kadar gelmişti ama dalak büyümesinin sebebini bulamadıkları için bir tedavi de uygulanmadı acaba bu konuda bilgisi olan var mı böbrekten olabilir mi ve ya yani bilmiyorum dalakn alınması ne tür sorunlar oluşturabilir büyümesi herhangi bir sorun oluşturur mu.
Herkese geçmiş olsun.

Geçmiș olsun arkadașlar .esim bir yılık nakilli. 3,4 aydır tahlillerinde enfeksiyon cikiryordu.doktoru voldink yaptirmamizi istedi ve yaptirdik.voldink sonucu idrar bosaltimi sirasinda kacak oldugunu ögrendik basina boyle birsey gelen varmi.sonraki tedavi sureci nasil isliyor.neler yapiliyor bilgilendirebilir misiniz.

Ben de 2008 de çukurova üniversitesinde böbrek nakli oldum çok şükür bir sıkıntı olmadı benim sormak istediğim sol kolumda dirsek bölgemde av diyaliz fistülü duruyor hiç aldırmadım dolayısıyla büyüdü ve çirkin görünüyor aldırmayı düşünüyorum peki fistülü aldırırsam kolum eski görünümüne kavuşur mu iz kalıyor mu ameliyat kolay mi geçiyor nasıldır herkese acil şifalar

Merhaba, ben 5 ay once Antalya medicalpark da Alper hoca böbrek naklı mızı gerceklestrdı. Hıç dıyalıze girmedim ailemden abımın uyuyordu canım abim hıc dysunmeden verdı bobregını. İlk 3 ay sorun olmadı sonra enfeksiyon kapmışım acilen Antalya gıttık 1 ay ugrastık cok agır tedv. Verdiler kreatın duşuyor crp artıyor onlar gecıyor hastane mikrobu kaptım kabus gıbıydı😣😪ameliyat ta bu kadar çekmemiştir sormak istedikleriniz olursa yardımcı olurum

keratinin değerim 4.30 yani diyaliz yada nakil ameliyatı kapımda. Benim merakım tam olarak değer kaç olduğunda nakil olması gerekir. Ameliyat nasıl geçiyor çok ağrı oluyor mu kaç güne toparlanılıyor. Çok endişelerim var.

Böbrek nakll

Selam geçmiş olsun. Bende 15 yıllık nakilliyim kreatin hastane cıkşim 1.3 ve 1.4 dü şuan yine 1.4 ama bu hastane referans aralılığina bağlı mesela 1.3 olan hastanede benim 1.4 çıkıyor Ali_Gs

hamido

Maşallah Allah Uzun ömür versin en son kontrolde 1.77 Çıktı Benimki de 7 yıl oldu böyle devam ettiği sürece sıkıntı yok doktorda ilaçlardan dolayı dedi benim hastane de 1.4 en son referans aralığı

İyi akşamlar gül hanim ben siteye yeni katildum

Biraz bilgi verir misiniz benim eşim de kronik böbrek var

Bu grupta abi ve ablalarım yardimci olursaniz çok sevinirim

Konuyu görünce yazmak istedim. 2016'da tesadüfen böbrek hastası olduğumu öğrendim. Kreatinin 2.5'tu şu an 4 civarı. Uludağ ünide bir hafta yattım Prof. Mustafa Güllülü hoca kendini koruyacaksın tuz vs yemeyeceksin ilaç istersen yazabilirim yoksa gerek yok ileride diyalize almayacağız direkt nakil olacaksın dedi. Aynı durumda olan var mı? FSGS Evre 4b şu an.

Çok teşekkür ederim benim esiminde 2 80 kreatinin nakil nasıl olcak yada böyle böbrek ne kadar idare eder bu sayfayı okudukça mutlu oluyorum çünkü uzun yıllar nakil iyimiş

Bu konu ile ilgili bilgi vercek kimse yokmu

kenan91
Bende İGA Nefropatisi vardı 2012 yılının ocak ayında kreatinin 3 iken hastanaede yatttım 20 gün tam 1 yıl idare ettim ancak 2013 ocak ayında kreatinin 7 iken ya diyaliz ya nakil dendi hiç diyalize girmeden nakil oldum annemdem aldım nakil iyidir tamamen eski hayatım yok ama normal sağlıklı insanlara yakın bir hayat yaşıyorum bence diyaliz ya da nakil dendiği zaman araştırın güvendiğiniz bir ekibe nakil olun derim

Kadr
daha nakil içiin çok erken ben ilk yetmezliğe girdiğimi öğrendiğimde kreatinin 3 dü yavaş yavaş yükseldi 1 yılın sonunda 7 oldu da ya nakil ya diyaliz dendi 28 ocak 2013 tarihinden beri nakilli bir şekilde yaşıyorum

merhaba arkadaslar nakil olan hastalar arıoruz spor yapıcak yarısmalara katılıacaz

Yarışma detaylarını paylaşırsanız ben FMF hastasıyım, grubumuzda pek çok böbrek nakilli hasta var bu konuyu paylaşırım

selam arkadaşlar: Bu konu 2009 da açıldı 3'cü mesajı ben yazmistim tarih 2020 yıllar su misali akıyor 2012 de nakil oldum tarih 2020 ve degerler yüksek gidiyor birdahakine yazarsam galiba dilize giriyorum derim, yazamassam ölmüşümdür hayat gercekten kısa baş agrısı bahane ecel bir gün kapımızı çalacak ben sakatım desemde dinlemeyecek 😊 allah ne verirse hakkımız da hayırlısını versin sizleri seviyorum kader arkadaşlarım yüzünüzden tebessüm kalbinizden sevgi eksilmesin..

Merhaba bana ozelden ulasırmısınız bu yarısmalar ulkeler arası bowling masa tenisi koşu spor amaclı organ nakli sayısını artırmak ıcın sadece bobrek degıl kalp karaciger gibi nakillerde olur

Kreatinin 4.34 eGFR 17.17 sağ böbrekte kist var 9 mm. boyutu 98 mm, sol böbrek ultrasonda değerlendirilemedi. dün Anti-Asidoz 500 mg diye bi ilaç yazdı doktorum günde 3 kez alacakmışım, geçen ay da folik asit ve D3 vitamin vermişti günde 1 kez. günde 3 lt su içiyorum. tuz tüketmiyorum 13 ocaktan beri, yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum.

Normalde 2016'da tesadüfen öğrenmiştim o zaman kreatinin 1.90 falandı, eGFR'de 40'lardaydı... Doktorların ilgisizliği ve benimde ihmalim yüzünden 4 sene tedavisiz bomboş geçti. Geçen ay ilk karar verdim tedavi olmak adına doktora gittim ama çok geç dedi, şimdi değil ama yakın bir zamanda diyaliz veya nakil dedi.

görüşünüz var mı ya da söylemek istediğiniz bir şey?

diyalizci

Evet gördüm sizin yazıyı değerler nasıl? kadavra nakildi sizinki galiba bu nakil işlerinde kreatinin değeri hiç sabit durmuyor bende en son 1.83 çıktı yapacak bir şey yok ama doktorum olmasa bende bu böbreği kayıp edebilirdim şimdiye kadar hep yükselmelerde anında müdahale etti de böbrek ayakta Allah'a Şükür

Merhaba arkadaşlar ben yeni nakilliyim daha 17 günlük nakilliyim canlıdan oldum çok şükür iyiyim ilk ameliyat oldugum akşam kreatin 3.24 sabahına 1.68 sonraki gün 1.30 a düştü üremde 22 idi ama sonra 1 haftalıkken sabah 1.37 öğlende 1.73 çıktı böbrek reddi mi oldu o anda çünkü atg diye ilaç yaptılar sonra 1.23 e düştü şimdi bu sanah 1.32 üre iste 42 burda kalırmı ne olur yanıtlarsanız sevinirim

Güzelböbreğim

Korkma Daha yeni nakil olunca böyle şeyler olur ilk olduğumda bendede öyle oldu atg ve plazmaferez yapıldı geri düştü 1.3 oldu 7 yılı geçti nakil olalı daha yeni 1.8 oldu

Ali_Gs

Biraz korktum bide fazla hareket yaptım ameliyat yerim sızlıyo bi sorun varmıfır normalmi bu kadar günde ağrıması plazmaferez nasıl yapılıyor peji

Güzelböbreğim
Hareketten sıkıntı olacağını sanmıyorum ama yinede dikkat edin dikişler yeni alınmıştır büyük ihtimal ondan da sızı olabilir az biraz plazmaferez aynı diyaliz gibi birşey sadece kandaki beyaz hücreleri yani akyuvarlari plazmalaru temizleyen bir cihaz oda antikorları uzaklaştırıyor böbreğe saldırı yapan ve red etmesini engelliyor doktorunuz uygun görürse yapar zaten merak etmeyin siz nerede nakil oldunuz

kenan91
Diyetine dikkat edeceksin kan değerlerinde sodyum potasyum fosfor normal değerlerde olacak tansiyonun ve ürik asit in yüksek olmayacak tuz ve eti az yiyeceksin günde en az 2 litre idrar çıkışın olacak şekilde su içmeye ihmal etmeyeceksin ilaclarinida ihmal etmeyeceksin bu kadar

Ali_Gs teşekkür ederim. Dikkat ediyorum ama böbrekle ilgili bir ilaç verilmedi bana bir tek anti-asidoz ve birde folik asit le D3 vitamini. Bunlar yanında troid halim var düzenli içiyorum. İdrar çıkışın da düzenli ve 2 ltden de fazla. Tuz yemiyorum, onun dışında bir beslenme programım yok. Suyu bol içiyorum, kaç lt içmem lazım

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kenan91

I dediğin ilaçlar direkt olmasa da başka yollardan bobreklerine faydası oluyor sen ihmal etme yinede başka yapacağın birşey yok ve eğer vericin varsa hiç diyalize girmeden nakil ol ben öyle yaptım çünkü diyaliz vücudu yıpratıyor

Ali_Gs teşekkür ederim abi, etmiyorum inşallah bir süre böyle götürürüm. Ben de verici olursa direkt nakil düşünüyorum...

kenan91

Böbreklerin daha calisiyor henüz diyalizlik değilsin ama verici için şimdiden ayarla anne baba abi abla kardeş eğer olmazsa büyük akrabalar amca dayı teyze hala gibi ya da yaşıyorsa nene dede gibi şimdiden konuşun bilgilendirin ben kreatinin 3 iken diyalizi ve böbrek naklini araştırmaya başladım annem zaten sorgusuz sualsiz veririm dedi böbreğimi ama araştırmak hem nakil olan için hem veren için iyidir onlrada bakınin bir derim

Ali_Gs annem, babam, ablam ve hatta yakın bir arkadaşım sorgusuz ben veririm dedi. Ama henüz değil dedi doktor da o yüzden konuşmadım hicbiriyle. Kendimi koruyup goturebildigim kadar götürmek istiyorum. Keşke şu konuşulan 3d yazıcı ile böbrek üretme ve nakil olayı olsa...

kenan91

Evet daha erken ama sen aklına yatacak nakil merkezi araştırmaya bak içine sinsin nakil olacaksan kafan da rahat olmalı mesela ben araştırdım ne alicida ne de verucuse çok yüksek ihtimal hiç bir sorun olmuyor verici hatta 1 hafta sonra normal işine devam ediyor nakilden sorna içilecek ilaçlar hakkında daha nakil olmadan bilgi sahibi oldum kendimce sizede tavsiyem böbrek naklini araştırın yavaş yavaş

Üst Alt