Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir hayvan sahiplenmek insanı yaşama bağlıyor

Kevser er canım bende yavru kedi sahiplenmek istiyorum, fakat ortopedi engelimden dolayı( aksayarak yürüyorum destek olacak aile bireyimde yok) bakımı veterinere götürmek v.b durumlardan dolayı vazgeçiyorum.

Sence bu konuda zorlanır mıyım? Deneyimli biri olarak düşüncen nedir?

Öncelikle sahiplenmek istediğiniz kedinin özelliklerini karakterini iyi bilmek lazım tekir gibi kediler aktif olur kendi ruh halinize ve karakterinize uygun seçim yaparsanız sizi ekstra dan yormaz ve uyumlu bir arkadaşlık kurabilirsiniz

Güzel yürekli insan Kevser hatun ❤️

@Melodii,
Ruhsal sıkıntılı biri olarak yalnız yaşıyorum ve4 odalı bi evde yalnız yaşıyorum! Son zamanlarda çok kötü şeyler atlattım ve ruhum allak bullak oldu ! Artık evi temizleyemiyor dum! Oyuzden kediyi masasında yemek ve su içmeye alıştırdım! Toz gelmesin diye yemeğe ve suya! Ve kedinin hergun kumu elenmeli 3 4 günde ben kumu yeniliyorum! Eğiliyorsun çünkü! Egilmende sorun yoksa sorun olmaz! Ama kedi kendini temizliyor gerej yok! Ilk yıl aşıları fazla oluyo Hollanda da sonraki yıllar 1 tane yılda! Cins kedi ler dna si ile oynanmış kedi çoğu hastalıklı oluyo! Dikkat et! Erkek kedi kisirlastiktan sonra her yıl güzel bi karakter kazanıyor ve çok candan oluyor git gide! Ben ortopedik bişeyim yok ama bende sıkıntılıyım ! Deneyimlerim bunlar

Yalnızlığa en iyi bir hayvan edinmek beslemek insanı mutlu kılıyor onunla vakit gecirmek hoş bir duygudur arkadaşlar

yahu banane isteyen istediğine inansın insanları inançlarını sorgulayacak halim yok. Fakat sanıyorum neden inanmadıkları da sorgulanmamalı

Evin içinde kedi, köpek beslemem benimkisinin inançla bir ilgisi yok prensip meselesi .

Son düzenleme:
Ben daha kendime zor bakıyorum. Hayvana nasıl bakayım bir de? Açlıktan ve bakımsızlıktan öldürürüm vallahi hayvancağızı.

@s!gMa!, 3 tane muhabbet kuşum ve sayısını hatırlayamadığım kadar balığım oldu. Kuşlardan biri cereyandan öldü, diğer ikisi pencerenin açık olduğu gün kaçtılar. Balıkları da dalgınlıktan ya az, ya da fazla beslediğim için öldüler. Bir de 12 yaşımdayken kuşlardan birinin ayağını kazayla kestim. O an hâlâ aklıma geldikçe kendimden korkuyor ve utanıyorum. O zamanlarda yaşım küçük olduğu bunların hepsi doğal karşılanabilir ama şimdi de evcil hayvanım olsa bakabileceğimi sanmıyorum.

benim de kedim var fakat evde esir gibi hapis tutmuyorum onu
besliyorum sonra kapı cam açıyorum mahalle bahçe sokak geziyor sonra tekrar eve geliyor
7 yıldır beraberiz ben de memnunum kedim de

ben bi hayvanı hep evde kapalı tutmaya karşıyım hele ki kuşları kafeste tutup uçmalarını engelleme doğadan koparılmalarını hiç hoş bulmuyorum

Yıllar önce köpeğim vardı. Şu anki koşullarım olsaydı onu hiç bırakmazdım. Sağlığım el verirse yine bir köpek sahiplenmeyi düşünüyorum. İnsana çok iyi gelmesinden ziyade aslında menfaatsiz bir sevgileri var. Çok gerçek sevgileri ya sizi severler ya sevmezler.

Şehir hayatı insana bile aykırıyken buna bir de hayvanları ekliyorsunuz. Komşuları rahatsız etmediği ve sağlık açısından ilgili mevzuatlara uyulduğu sürece elbette saygı duymak zorundayız ama bence apartman hayatına aykırıdır evcil hayvan ve sokak hayvanı olayı.

@Tenê, tam tersini düşünüyorum modernleşmeyle beraber gelen kent yasamı ve onun vazgeçilmezi olan apatmanlarda insan insana hatta insan kendisine bu kadar yabancılaşmışken evcil hayvan bir nebze nefes aldıran bir olgu

Biz köyde yaşarken Atım vardı tavuk vsrdı güvercin vardı köpegi miz vardı koyun kuzu inek lerimiz vardı hatta tavsanlarımız dahi vardı ama hiç bir şey kalmadı. Km y den ayrılınca o kadar çabuk vakit geçiyordu ki onlarla ugraş verirken

Hayvanlar yer icer oynar ciftlesir ve uyur. Ama nedense kendi yalnizliginiza onu ortak edip ben tekim o da tek olsun diyerek hayvanın dogasini bozmaya nasil vicdanınız el veriyor? Tamam hayvan beslenir ama ciftiyle beslenir. Bir kediyi, köpeği tek basina bir eve hapsedip onu kisirlastirmak kadar vicdansızca bir şeyi nasil yapabiliyorlar şaşırıyorum. Her hayvan dostumuz eşi ile bakilacaksa eger evde beslenmeli...

@spastik, Elbette besleyenler sizin gibi düşünüyordur zaten. Yani hayvanın varlığı size iyi hissettiriyordur. Ben aykırıdır derken güvenlik ve sağlık açısından aykırıdır dedim. Nitekim kedi ve köpeklerden yayılan birçok hastalık olmakla beraber, trafikte kazalara sebep olup insan hayatına mal oldukları da oluyor. Keza yine komşusunun köpek havlamasından şikayet eden çok insan da vardır. Kedilerin pisliğinden şikayet eden de var. Size iyi hissettirmesi bu gerçekleri değiştirmiyor.

Okula giderken yol üzerinde bir tane gri kedi her sabah yolun karşısındaki evin pencerelerini seyrediyor, artık evi mi orası yoksa kediye mama mı veriyorlar bilemem. Ancak hayvan aksatmadan her gün 07.30-08.00 arasında orada (sonrasını bilemiyorum elbette)

1,2,3 derken farkında olmadan hayvana karşı garip bir aidiyet duygusuna kapılmışım. Geçen hafta ders programı değişti okula daha geç gitmeye başlayınca gözüm yolda kediyi arar oldu.

Aramızdaki tek münasebet de yanından geçerken birkaç saniye kulaklarına dokunmaktı, normalde kedi-köpek tüylerinden pek haz etmem.

@Tenê, kedi ve köpeklerden yayılan hastalıkların modern dünyada birçok tedavisi var hatta yayılmadan önlem alınabiliyor. trafikte kazalara sebep olan insan oranı ile kedi köpek oranını saymıyorum bile. köpek havlaması kanunlarda belirlenen belli bir desibeli vardır bu desibeli aşmaadığı sürece şikayetci olamazsınız havlamak köpeğin doğal bir ihtiyacıdır yani doğal ses olarak kabul edilir kanunlarımızda. evimde yaklaşık birbuçuk yıldır kedim var ortalığı pislettiği nadirdir. Oda belli zamanlarda onunla vakit geçirmediğim içindir normalinde gider kumuna yapar ve üzerini dakikalarca örter

@spastik, Modern dünyada "sokak hayvanı" yok. Evcil hayvan için aşılar ve tedaviler mevcuttur ama ülkemizde evcil hayvan besleyip buna riayet edenlerin sayısı, riayet etmeyenlerin yanında yok denecek kadar azdır.

Kazalara neden olan insan ne demek yahu :) Umarım espri yapmışsınızdır, insan ve hayvanları kıyaslamamışsınızdır.

@spastik,

Hayatın gerçeğidir ve ölümlere, sakatlıklara neden olmaktadır. Oysa bu hayvanlar uyutulsa insanlık önemli bir sorunu halletmiş olur.

@Tenê,
Trafik kazalarında insan faktörü nedir?

İNSAN FAKTÖRÜ

Konumuz itibariyle ele alındığında, karayolu trafik kazalarının meydana gelmesinde genel olarak dünya çapında araç faktörünün or- talama %5-10, karayolu altyapısının %10-20 ve nihayet yol kullanıcılarının (insan davranışları) ise kazaların %80-90'ın- dan sorumlu olduğu kabul edilmektedir. KAYNAK : Dergipark

@spastik, Abı beni yanlış anlamışsın. İnsan faktörü yok demedim. İnsan ve hayvan kıyaslanamaz dedim. İnsanları uyutalım ki trafik kazası olmasın, gibi bir seçenek olamaz ama hayvanlar için bu seçenek olabilir. Yani insanlar, insan olmaktan doğan, dokunulmaz haklara sahiptir ama hayvanlar öyle değildir. Canımız isterse keser yeriz, peki canımız isterse insan kesip yiyebilir miyiz? Yiyemeyiz çünkü insanların dokunulamaz hakları vardır. Hayvanların olmadığı için kesip yiyebiliriz. Aynı şekilde başı boş hayvan trafik kazasına neden oluyorsa uyutulabilir ama insan bu nedenle uyutulamaz. Kuralları insanlar koyar, hayvanlar değil.

Üst Alt