Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir hayvan sahiplenmek insanı yaşama bağlıyor

Evet bende hayvanlara bayılıyorum benimde öncesinde çok sevdiğim bir köpeğim vardı şimdi bir kedim var ve evet yalnızlık yada diğer bir takım olumsuz yasantıların geride bırakmış olduğu olumsuz tortulara iyi geldiği kesin. Lakin asıl sözüne etmek istediğim konu bambaşka, özellikle yalnızlık ve de yalnız yaşama konusunda. Neden bu konu ile yüzleşemiyoruz ve herşeyi hepberaber yapmak istiyoruz. kendimizle kalmayı basarmak ve kendimize yeter hale gelmek noktasında bu kadar kaygılı ve hatta korkağız. bir adım daha öteeye gidersek yalnız yasayan adama yada kadına biraz burun kıvırıyoruz ve o insanın bu yaşam konumunda mutlu olmayacağına dair kesin inançlarımız daha doğrusu önyargılarımız var. yalnızlığının bazı zamanlar tercih etme süreci değilde maruz kalma durumu olarak nitelendiriyoruz. Bunun kişinin kendini çevresini sorunlarını kimliğini kişiliği bulma noktasında çok önemli bir fırsat olabilme imkanı olabileceği fikri aklımıza gelmiyor. Kişinin yalnızlık süreçi içinde kendini keşfedeceği ve bu yolla aslında daha sağlıklı ilişkiler kurabileceği yaşamını daha doyumlu hale getirebileceği kendi ile mutlu olabilen kişinin gerçek anlamda diğer insanlarla biraraya geldiğinde daha doyumlu ilişkiler kurabileceği fikri aklımıza gelmiyor mesela. yada kendi kendine yetebilen kişinin aslında gerçek anlamda özgüvenli birey olabileceği gerçeğini görmek istemiyoruz da bu kişilerin yalnız yalnız olduğu içinde mutsuz içine kapanık asosyal olduğu kalıp yargısına takılıp kalıyoruz.

@spastik,

Bilimsel kanıttır akıl vardır ama fikir yoktur. O yüzden sadece ye iç uyu cinsel ilişkiye girenlerin hayvandan bir farkı yoktur. Aynı şeyleri yaşıyorlar

Biz dinimizin gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz harama haram yanlışa yanlış diyoruz. Köpeklere aşırı sevgiden kafayı sıyırmakta olanlar olabilir

@erola,

acaba neden insanlar diğer insanları sevmekten ziyade köpekleri bu kadar sevmeye başladılar bence onu sorgulamak gerek

@spastik, Yukarıdaki yapmış olduğum yorum dinden kafayı sıyırmış olanlar evde köpek beslemeye karşı gibi yorum yapan bir kişiyedir. İslam dinine göre evde köpek besleyenin sevabı eksilir tarzında hadis mevcut inanan inanır inanmayan inanmaz ama inana da bu kadar saygısızlık olmamalı

Kevser er canım bende yavru kedi sahiplenmek istiyorum, fakat ortopedi engelimden dolayı( aksayarak yürüyorum destek olacak aile bireyimde yok) bakımı veterinere götürmek v.b durumlardan dolayı vazgeçiyorum.

Sence bu konuda zorlanır mıyım? Deneyimli biri olarak düşüncen nedir?

Öncelikle sahiplenmek istediğiniz kedinin özelliklerini karakterini iyi bilmek lazım tekir gibi kediler aktif olur kendi ruh halinize ve karakterinize uygun seçim yaparsanız sizi ekstra dan yormaz ve uyumlu bir arkadaşlık kurabilirsiniz

Güzel yürekli insan Kevser hatun ❤️

@Melodii,
Ruhsal sıkıntılı biri olarak yalnız yaşıyorum ve4 odalı bi evde yalnız yaşıyorum! Son zamanlarda çok kötü şeyler atlattım ve ruhum allak bullak oldu ! Artık evi temizleyemiyor dum! Oyuzden kediyi masasında yemek ve su içmeye alıştırdım! Toz gelmesin diye yemeğe ve suya! Ve kedinin hergun kumu elenmeli 3 4 günde ben kumu yeniliyorum! Eğiliyorsun çünkü! Egilmende sorun yoksa sorun olmaz! Ama kedi kendini temizliyor gerej yok! Ilk yıl aşıları fazla oluyo Hollanda da sonraki yıllar 1 tane yılda! Cins kedi ler dna si ile oynanmış kedi çoğu hastalıklı oluyo! Dikkat et! Erkek kedi kisirlastiktan sonra her yıl güzel bi karakter kazanıyor ve çok candan oluyor git gide! Ben ortopedik bişeyim yok ama bende sıkıntılıyım ! Deneyimlerim bunlar

Üst Alt