Zamanın Ötesinde okulda memura ihtiyaç olmamış olabilir, hizmetliye ihtiyaç olabilir, kadrolu hizmetli ve memur okullarda çok az, belki de tek kadrolu hizmetli sen olabilirsin okulda, genelde şirket üzerinden çalışıyor millet.
Beklentilerini büyüterek gittiğin için memnuniyetsizsin gibi geldi bana, yani en kötü ihtimali hesap etmelisin ki o da en fazla yerleri paspas. Amirin huyu ve kafası bu görevlendirmede ne kadar etkiliyse senin de payın böyle bir karar almasında rol oynuyor. Nelerden anladığını, neler yapabileceğini, daha önce neler yaptın ettin, kibar ve yumuşak bir dille anlatırsan iki tarafında memnun olacağı bir sonuç olabilir.
Bak örneğin açıköğretim bürosuna gittiğinde, düzgün insanları büroya koyuyorlar, yontulmamış hot zot eden adamları da depoya sürüyorlar. Tipik işgücü dağılımı böyle oluyor her yerde.
Yani hemen pes etme, bel fıtığın varsa, bel fıtığı olan biri gibi temizlik yap, sabote etme ama elinden geleni yap kendine zarar vermeden. Fıtık bir özür değil, git hastaneden rapor al, koy önlerine, sıra kaldıramayacağını kanıtlamış olursun. Gözünü korkutma hemen çok esnek bir kadro, bildiğin ve yapabildiğin şeyleri kapmaya çalış ki yapabildiğini görsünler ve oraya kaydırsınlar seni. Unutma tamamen random alındık bu işe ve sıfır kalifiyeyiz devletin gözünde, zamanla kendini geliştir ve devam et derim biraderim. Açıktan üniversiteni de oku, yükselmeni kolaylaştırır. İyice gözlemle millet neler yapıyor, ben de yapabilir miyim diye yokla.
Daha iyi bir alternatifin yoksa bırakma ne olursa olsun.
Baktın cidden olmuyor ve tamamen amirinden kaynaklı bir sıkıntı var, ne zaman açılırsa tayin istersin başka yerde denersin.