Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3. atama için yapılan çalışmalar detayı içeride

LAZ61

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
3. Atama Hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Jülide SARIEROĞLU ile yaptığımız görüşme ve bu süreç hakkında genel bir özet:

12 Temmuzda atama sayısı belli olunca herkes gibi biz de hayalkırıklığına uğradık. Sistemli olarak hareket etmek lazımdı. İlk iş yurt genelinde amatör olarak engellileri örgütledik. Sonra yine amatör bir eylem yaptık, sesimizi duyurmaya çalıştık. Sonra biraz daha büyüyüp bir basın açıklaması yaptık. Maalesef yine sesimizi duyan kimse çıkmadı. Sonra bu iki eylemden sonra biraz tecrübe kazandık. Önce bize destek olan bir milletvekili sayesinde üzerinde "engelliler 3. Atamada 10 bin kadro istiyor" yazılı 300 tişört bastırdık. Eylemimize denizliden destek veren bir engelli dostumuz sayesinde 300 şapka hazırladık. 2 hafta sonrası için bir tarih belirledik. Herkesi bu eyleme destek vermesi için ikna etmeye çalıştık. Valiliğe yazı yazıp yapacağımız eylem hakkında güvenlik tedbirinin alınmasını istedik. Medyaya haber vermekle yetinmeyip, baskı yaptık. Hatta birkaç ünlüye mail filan da attık ama pek rağbet göstermediler. Bilhassa Haluk Levent beni hayal kırıklığına uğratmıştır. Kesin görmedi, eline ulaşmadı o mail. Yoksa muhakkak gelirdi. Ve bir eylem daha yaptık. Bu kez sesimiz duyuldu. Çünkü 200 kişiyle çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına bir yürüyüş yaptık. Müsteşar bey bizi dinledi ve taleplerimizi bakan hanıma ileteceğini samimi bir şekilde söyledi. Tâbi karşınızdakiler 40 yıllık siyasetçi, bürokrat biz de amatör olunca bu andan sonra napacağız bilemedik. Çünkü; kendisi taleplerimizi bakan hanıma ileteceğini lakin bunun 1-2 hafta sürebileceğini çok samimi bir şekilde ifade etti. Ve müsteşar Ahmet Erdem Bey'in sözüne itimat edip olaysız dağıldık. Sonra pişman olduk. Çünkü meclis tatile girecekti, 2018 sınavı yaklaşıyordu ve bizim bu kadar zamanımız yoktu. Sonra yaklaşık 10 kişilik bir öncü grup ve bir sözcü oluşturduk.
Sonraki gün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sn. Fatma Betül Sayan Kaya ile görüşmek için insanüstü bir çaba harcadık. Ve başardık. Kendisine talebimizi ilettik. O da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'na muhakkak ileteceğini söyledi. Bir randevu ayarlamasını istedik, bu konuda yardımcı olamayacağını söyledi. Bir sonraki adımı konuşmak için sonraki gün tekrar toplandık. Çalışma Bakanı Jülide Hanım'a bir türlü ulaşamıyorduk. Çünkü kabine yeni değişmişti ve kendisi göreve geleli daha bir hafta bile olmamıştı. Programları ve Gündemi son derece yoğun geçiyormuş. Sürekli brifing toplantıları, hayırlı olsun ziyaretleri vs. vekiller dahi kendisiyle görüşemiyordu.
Aramızdan bir arkadaş eski Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in telefonuna ulaştı. Bir başka arkadaş telefon edip randevu istedi. Söz veremiyorum ama yarın gelin meclise fırsat olursa bir görüşelim dedi.
Ertesi gün meclise gitmeye karar verirken, Çalışma Bakanı Jülide Hanım'ın katılacağı bir paneli öğrendik. Ertesi sabah erkenden 10 kisi kalkıp ATO CONGRESIUM'a gittik.
İçeri girmek için Bakanın davetlileriyiz diye yalan söyledik. Ve zor da olsa bir şekilde içerdeki panele girdik. Bakanı beklemeye başladık. Sonra bakanın yoğun programından ötürü gelemeyeceği bilgisine ulaştık. Oradan ayrılıp Faruk Çelikle görüşmek için meclise gittik. Kendisini tam 7 buçuk saat bekledik. O da cok yoğundu. Ve bizi beklettiği için özür dileyerek bizi kabul etti. Talebimizi ona da ilettik; "3. Atama ve tatmin edici bir kadro."
En azından Jülide Hanım'la bir randevu.
Kendisi sağolsun bizi hem çok sıcak karşıladı hem de bakan hanımı arayarak ertesi gün için bir randevu kopardı.
Ertesi gün bakanlığa gitmeden aramızda para toplayarak cok güzel bir çiçek aldık. Anlamlı bir notla birlikte bir kart iliştirdik. Sabah 9 da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaydık.
Saat 10'nda bakan hanım bizi kabul etti.
O da bizi çok sıcak ve samimi karşıladı. Tek tek elimizi sıktı, nerden geldiğimizi, kim olduğumuzu sordu, ilgi alaka gösterdi.
Sonra amatör grubumuzun sözcüsü olarak hemen konuya girdim;
Kendisine kısa bir özet geçtim.
EKPSS deki 2. Atamanın önceden belirtil

Kaynak: https://m.facebook.com/groups/272552159801186?view=permalink&id=580123592377373

malesef birşey çıkmaz arkadaşlar

benim tahminim şu yönde;
2019 yılında başkanlık seçimi var ve cumhurbaşkanı Erdoğan işini riske atmamak için yani başkan olabilmek için bütün kozlarını saklıyor
emekli maaş zamları, asgari ücret, ekpss atamaları vs

2018 /2020 bandında demedi demeyin, özellikle ekpss de çok alım yapacak

oturun çalışın şimdiden
bu yazımı da 2018 ilk tercihlerden itibaren hatırlayın :))

LAZ61

2015 te olan 3. atama da böyle yavaş yavaş sonuç verdi .Ankarada ki grubumuz sistemli çalışıyor .Tüm aralık kapıları yokluyor helal olsun.Umudum var 3. atama olacak.Bizler için koşturuyorlar .Haklarını helal etsinler valla .

Helal olsun müthiş bir özveri,ben de 3.atamanin olacagini dusunuyorum,eger olmazsa siyasetin kirli yuzuyle karsilasmis olacagiz,engellileri bile oy menfaatlerine alet edeceklerini gorecek miyiz bakalim.

selamlar arkadaşlar elimde akdeniz ateşi ve astım la ilgili ilaç raporum var normal engelli raporu almayı düşünüyorum gut rahatsızlığımda mevcut yüzde 40 oranında alabilir miyim lütfen yardımcı olun bana çok zor durumdayım bu konuda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim saygı ve sevgilerimle

green16

bayramdan sonra müjdemiz var deyip bizi kandıran siyasilere nasıl da hemen inaniyorsunuz pes doğrusu

3 atama olsa ki ne olacak uyduruktan bir alım yaparlar

İnanmaktan başka caremiz yok da ondan

GECELERİN EFENDİSİ

hastalık ile ilgiili bir bilgim yok ama google bu hastalıktan yüzde kaç rapor alınır diye yazarsın üç aşağı beş yukarı ne kadar alınacağını anlamış olursun ama bence en yakın yetkili bir hastaneden daha detaylı bilgi alabilirsin diye umuyorum
geçmiş olsun...

200 kişi geldi mi gerçekten eyleme, eğer ki geldiyse evet belki biraz ses yapar bir yerlere dokunur ama arkadaşlar unutmayın ve çokta umutlanmayın bizler aslında toplumun özel kesimiyiz ama maalesef bizim ülkemizde en alt sıralardayız benim görüşüm bu akla geldikçe canları istedikçe bize bir şeyler çıkıyor, normalde kpss de nasıl atamalar seri ve hızlı oluyorsa aynı şey bizim sınav içinde olmalı hatta bence bizim sınavda şöyle olmalı 2016 sınavı 2016 da 2 atama 2017 de 2 atama olsa var ya bir çoğumuz yerleşir işimize gücümüze bakardık, ama bu biraz da bizim suçumuz hep diyorum engelliler arasında gerçekten tam bir dayanışma birlik maalesef ki yok bunu ben 2014 atama eylemlerinde günlerce bizzat kendim görmüştüm hatta unutmam c.başkanlığına gitmiştik 10 kişi gittik ya 10 kişi şaka gibi kim bizi ciddiye alsın bu yüzden çok kızmıştım..Milyonuz halbuki ama bu işlerle uğraşanlar yüzlerde kalıyor hep. 200 kişi geldi denilince bu yüzden şaşırdım milyon olması için Türkiye geneli aynı gün ve aynı saatte kocaman bir eylem yapılmalı işte o zaman ses yaparız ve belki bizden korkarlar :) inşallah hakkımızda hayırlısı olsun..

engelliler kendilerine inanmıyorlar ki baskalarını inandırsınlar

10 bin kadro isteyip 1000 imza toplayamıyorlar

inşallah bır şeyler olurama kardeşlerım şunu unutmayın siyaset demek yalan demektır ,bu işin olması için bır kaç kez medyada yer bulmak lazım...sıyasetçı peşine koşmak yerıne medyada ıkıde bır yer bulunursa o siysetçıler zaten gerekenı yapar...

2019 kasım ayında başkanlık seçimi var.. Büyük ihtimal 2018 mart veya nisan ayında ekpss yapılır ve 2019 yılında 2.ci atama olur ve seçim zamanına denk gelir..

İşte bu zamanlar büyük bir alım olabilir seçim olduğu için.. iyi çalışın derim

Konuyu guncel tutalim arkadaslar umutsuz olmayalim sagolsun ankarada arkadaslarimiz ellerinden geleni yapıyorlar Allah hepsinden razi olsun hepimize onculuk ediyorlar haklarını helal etsinler

Konuyu guncel tutalim arkadaslar umutsuz olmayalim sagolsun ankarada arkadaslarimiz ellerinden geleni yapıyorlar Allah hepsinden razi olsun hepimize onculuk ediyorlar haklarını helal etsinler

arkadaşlar bıraktı çünkü milletvekilleri söz verdi bu konu hakkında yardımcı olacaklarına dahi

parti tutmuyorum ama bürokratlar yalancıdır malesefki bizimle kimse ilgilenmeyecek
3 atama olsa dahi düşük alım yapacaklar

neden diye soracak olursan

2019 yılında BAŞKAN seçimi olacak
bu yönetim o kadar zekiki, emekli maaşları. memur alımları vs her şeyi o zaman yapmayı planlıyor
2018 - 2020 bandında baya alım yapacaklar diye tahmin ediyorum

yoksa kamuda 23 bin engelli açığı var ama almıyorlar düşün işte durumu

Skolyoz23

Yanılmıyorsam siz bu sınava girmemiştiniz. Merak ediyorum neden bu kadar olumsuz düşünüyorsunuz ve sanki yıllardır atama işleri ile uğraşıyor gibi konuşuyorsunuz burda herkes küçük bir umut için çırpınıyor şuan söylediklerim size sinir bozucu gelebilir ama 2018 de sınava girip sınırda kaldığınız da beni daha iyi anlayacaksınız

kendi düşüncelerini kendne sakla her konun altına bu düşüncelerini yazıyosun puanın kaç snin sıralaman kaç sınırda kaldık atama için tabiki umut içinde olcaz verdiğin tarihleri sen bekle @Skolyoz23

LAZ61 anlatım çabanız ve emeğiniz için tüm kadro alamayan engelliler adına size teşekkr ediyorum tebrik ediyorum m3. atama olup olmaması önemli ama arkadaşların çabası herşeyden daha önemli hepimizin adına hgitmiş çaba göstermiş ve bizim bilmediğimiz birçok detay vardır sizi uğraştıran emiinim. o yüzden sizlere teşekkr ediyorum. anlatımı çok mkolay derler ya dile kolay. ama çabanız emeğiniz çok.

Skolyoz23

Burda engelli kardeşlerimize destek verceğinize daha çok köstek oluyorsunuz, sınava dahi girmemişsiniz boş laf yapma.

Skolyoz23. Arkadaşım anlıyorum gerçekçi olmaya çalışıyosun anlıyorum ama biraz daha gerçekçi olması gereken varsa oda hükümettir. Şaka gibi alım yapıldı! Bu kadar çabadan sonra 3.atama olması şarttır.. ben yürekten inanıyorum 3.atama olucak. Çünkü ufakta olsa ayaklanma( eylem) olucak. Ciddiye alınsın veya alınmasın, bu sefer susmucaz bu sefer mağdur olmucaz inşallah.

skolyoz sürekli gelip burada atıp tutar bilerek olumsuzu verip gider muhtemelen psikolojik sorunları var kendi gibi insanları da mutsuz etmek istiyor fazla kaale almamak gerekiyor boşverin gitsin

green16
kardeşim benim ne olumsuz kelimemi gördün ben kendimce mantık yürüttüm, rabbim inşallah 10 bin alım yapsın 3 atamada inşallah

ama mantık yürütün derim
adamlar bayramdan sonra size süpriz yapacağız dediler bizleri 7 ay bekletip kandırdılar
yani bunlar 3'üncü atama yapsa bile yani sizce yüksek alım yaparlar mı gerçekten, bana inandırıcı gelmiyor

insanları hemen yargısız infaz yapmayın rica ediyorum, kalp kırmak kolay ama kazanmak zordur

GG8590
kendinizi kandırıyorsunuz ona sinirleniyorum
arkadaşlar gitti zor bela mv ile konuşmaya ağız eğdiler dil döktüler saolsunlar ama mv'leri ne yaptı twitterdan engellilerin işe giriş ve çalışma konularında konuştuk dedi

ya bürokratlar yalancıdır demek istiyorum
şimdi siz 3'üncü atama olacak büyük alım olacak diye kendinizi avutup 2018'e hazırlık yapmazsanız, asıl o zaman yine kaybedeceksiniz
2018'de nedenleri ile birlikte yazdım büyük alım bekliyor bütün açık olan kurumlar

yani siz bilirsiniz, ne haliniz varsa görün
madem sınırdasın, 3'ün atama olana kadar 2018 sınavı yaklaşıyor, ya atanamazsan, işte otur çalış eğer atanamazsan bile 2018'e bomba gibi hazırlık yapmış olursun

siz bilirsiniz, devam edin kendinizi avutmaya suç benim haklısınız

Smilemisty
teşekkür ederim ılımlı ve gerçekci yorumun için, rabbim kalbinizden geçeni bir an önce kabul eylesin inşallah

Reinaldo
sen çok destek olmuşsun belli, hatta o kadar destek olmuşsun ki, her yerde seni konuşuyorlar,
gerçekleri konuşmak ne zamandan belli köstek olmak oluyor

bu insanlar büyük bir umutla 3'üncü atamada 10 bine yakın toplam kadro bekliyor veya buna benzer
ee bu insanlar bu yüzden oturup 2018 sınavına hazırlık yapmıyor çünkü beyin olarak alım olacağına inanıyor

bu kadar yüksek alım olmazsa ve 2018 sınavına da az kaldığını hayal et, ve nasıl yıkıldıklarını tahmin edebiliyor musun
işte demem o ki; 2018 e hazırlık yapın eğer atama olursa gider kurtulursunuz zaten

sen ise sinsi sinsi ders çalışıp bırakın atama ile uğraşsınlar diyenlerdensin

sende haklısın rakip tabi, benim bu sınavla alakam yok girmedim bile ama kardeşlerime diyorum ki, 2018 e hazırlık yapın
rakiplerim olmasına rağmen, kardeşlerime asıl bu şekilde destek oluyorum

umarım anlamışsındır Ronaldihno

sen insan mısın? daha beni tanımıyorsun bile nasıl olurda hakkımda bunları konuşursun. Fesatlık akıyor resmen... Gidin çalışın, çalışma diyen mi var?

bu arada hiç bir engelli gitmesine gerek kalmadan mecliste batmanlı bir milletvekili var, sürekli engellilerin haklını savunuyor

Mehmet Ali Aslan
Hatta siz daha gitmeden adam mecliste engelliler 10 bin alım istiyor sözünüzde durun demiştir

açın izleyin ama kimse yorum dahi yapmamıştır
gerçekci olalım beyler
eğer beni yanlış anladıysanız hepinizden özür dilerim bir daha da yazmam kendinize iyi bakın
Allah kalbinize göre versin
güzel haberlerinizi okumak dileğiyle
kalın sağlıcakla

Anlamsiz bir sekilde tüm konularda ayni seyleri yaziyorsun,bunlara gerek yok,anladik tamam 3.atama olmayacak.Biri geldi 2019 secimlerini ve secim yatirimi olarak o zaman 3. Atama olacagini yazdi sen de ondan gordun her yere papagan gibi ayni seyleri yaziyorsun.Emek verip 3. Atama olsun diye cabalayan insanlarin şevkini baltaliyorsun.

tüm konularda aynı şeyleri mi yazıyorum ??

neyse hocam ne bildiğiniz varsa öyle yapın beni ilgilendirmez

herkesn bi beklentisi var amacı olmayan insanın beklentisi olamaz rahat olun arkadaşlar...

Bunun doğru söyleyip söylememekle bir alakası yok :) dedim acaba sadece ben mi rahatsız oluyorum arkadaşın yazılarından,kuruntu yapıyorum dedim baktım buraya da yazmış ve arkasından çok tepkiler gelince sorun ben de değilmiş dedim.

Herkesin bilgisi var bu konularda,bir kişi sürekli atama beklemeyin olmayacak tarzı yazınca tepki görmesi son derece normal.Biz de biliyoruz çok zor oldugunu ama 3.atama olsun diye hem kendileri hem de diğer engelliler icin bir şeyler olsun diye imza toplayan çabalayan insanların emeklerine haksızlık oluyor böyle sözler.Kampanyalara destek olacak insanların da desteklerini çekmesine neden oluyor.

Hani derler ya gölge etme başka ihsan istemez diye.Kimse sizden destek olmanızı beklemiyor ama köstek de olmayın.

Üst Alt