Herkese geçmiş olsun
Arkadaşlar herkese geçmiş olsun bakalım. forumda incelediğim kadarıyla standart sapma ilginç bi şey. ben işitme lisans 72 puan 5017 kişi arasında 1690 sıralama var. ben hakiketen kötü gittiğini düşünürken herkesin sınavları hakiteten kötü gitmiş. daha önce forumda bahsettiğim bir konu vardı. lise mezunların 80 ve üstü atanabileceğini lisan mezunların ise 70 ve üstü atanabileceğini bahsetmiştim. galiba tahminim doğru çıkacak. yine de belli olmaz arkadaşlar. şimdi kadroları dört gözle bekliyoruz.hangi kurum hangi kadro statüsünda alacak.genelde yardımcı hizmetli kadrosunundan çok açılacağının düşünüyorum. lise mezunların çok yüksek puan alanların memur olma sansı var.lisans mezunlarına gelince 80 puan alanların memuruk cepte , daha aşağıdaki olanlar ise sans diyelim, burada tercih çok önemli . benim merak ettiğim bir konu ise lisans mezunlarına nasıl bir kadro açılacağı. istediim kurumlar ise maliye,sgk, hazine, vb bu kurumlar hakiketen farklı bir kurumlar . fatma sahin 3500 kadro açılacağını söyledi, ösym başkanı ise 7000 kadro demişti. eğer 7000 kadro açılırsa bütün tahsil durumlarına göre ilk 2000-3000 arasında olanların atanma sansı %51 olacağını düşünüyorum. Allah herkesin hakkında hayırlı olanlanını nasip etsin. herkesin atanmalarında bol sanslar