Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012 Özürlü Memur Seçme (ÖMSS) Sınav Sonuçları Açıklandı

16 - 14
16 - 14
puanım 71.55816 başarı sırası 12954 aday sayısı 47334 :)

Acaba...

80.3 puan aldım orta öretimde türkiye geneli 47 bin kişi sollandım hayırlısı bakalım ne olacak

92 küsür puan, 364. sıradayım, ortaöğretim, genel özürlü..

peki sınav kağıdı yani cevap kağıdı ösym sonuç sayfasında yayınlanacakmı..?? ygs de yayınlanmıştı umarım bundada yayınlanır.. veya bilgisi olan kimse varmı...???

slm arkadaşlar tercih varmı yeni kanun çıkmış her engelli yaşadıgı şehirde işe girecekmiş ben böyle bir şey duydum bilgisi olan varsa bana bilgi verriseniz sevinirim:confused:

hatun;
Hangi kanun bu? Dogu hizmeti sartini engellilere uygulamayacaklar mi?

normal kpss sınavında lise mezunları teknik veya sağlık vs. den mezun olanlar düz lise mezunlarından daha önce seçiliyorlardı
ben 84 puan almıştım ama düzlise mezunu olduğm için bir yere girememiştim fakat teknik lise mezunu bir tanıdığım 78 puan ile yerleşti. Ömss sınavında da böyle bir durum varmı bilgisi olan varmı acaba? 91 küsür puan aldım inşallah heba olmaz:confused::confused:

efekt;

kardeşim Allah herkezin gönlüne göre versin işsizler varken benim vicdanım rahat etmedi çünkü işsizliği en iyi ben bilirim 100 tane özel sektöre gidip işe alınmadım niye engelliyim torpilim yok bu yaşta baba eline bakmak ağır geliyor insana ben asgari ücrete bile razıyken benim gibi tonla engelli kardeşim varken kamuda çalışanın 1500 tl üzerindeki maaşlı işini beyenmemesi,yer değiştirmek,yükselmek için işsiz insanların işine mani olmasını vicdanen kabul edemiyorum Allah büyük işte biliyor HARİTAYI KOYCAM ÖNÜME GÖZÜMÜ KAPATIP TERCİH YAPCAM NERESİ GELİRSE ARTIK :) dilerim ilk önce işsiz insanlar yerleşir sonra Allah herkesin çarşısına pazar versin BEN YİNE deseteklerim işsizlerin öncelilik alınmasını yok ünv.5000 önlisans 5000 lise beş bin alınsın lafları var hala liselileri yine desteklerim lisans giren 5017 kişi liseli giren 47334 kişi herşey adil olmalı :eek:ALLAH HERKEZİN GÖNLÜNE GÖRE VERİR HERKEZ Bİ YERLERE YERLEŞİR İNŞALLAH...

79,3 orta öğretim..47334 kişi girmiş 4835 olmuşuz...hayırlısı bakalım

ömss tercih klavuzu ve yerlestırme

selam arkadaslar, benım kafama takılan bır kac konu var; ömss puanımız 2 yıl gecerlı, bakan atamaların ıkı yıla dagıtılacagını belırtıyor. her atamada yenıden mı tercıh yapılacak? yanı ılk tercıh formunu konusulan tahmını 7 bın kısılık atama ıcınmı yapacagız genelmı? dıger bır konu sınava gırıste ust yas sınırı konulmadı, bu durum bana normal gelmıyor. yerlestırme sırasında mulakat olacaksa yas sorun olurmu? bılgısı olan arkadaslar bızlerı bu konularda aydınlatırsanız cok sevınırım. sımdıden tesekkurler.

arkadasalr hepinizin başarilarini dilerim sira kura ile memur aliminda simdide onlarin kalbi atiyor hadi hergeze hayirlisini nasip etsin allah

Valla çok zordu süre yetmedi muhabbeti yapmayın alan nasıl almış? Sorunu bence kendinizde arayın :D :D
ne kadar bencilce bir yorum ya evet yetmedi çünkü 1 saat gerçektn çok az kndmden örnek vereym daha iyisi olabilirdi.sakin kalabilen hızlı okuyup yapmış ama genelleme yapmaya gerek yok arkadaşım:( ben önlisans 66küsürat genel özrlü emeğime yazık süre kurbanı poldum bide kutucuk vaktimi aldı bunca yıldır sınava giriyorum o kadar tuhaf bir kutucuk görmedim yaaa....

en yüksek diyanetin memur alımı

arkadaşlar en yüksek alım diyanette şimdi ben i.h.l mezunuyum 74,6 puanım var atanma şansım ne olur

erkenmi seviniyoruz ne:)şöyle bir düşündümde bu branşlara göre alma olayı düz liseyi öldürür adam 1.sırada atıyorum AHMET KARDEŞİM ALINMA diyanet imam hatipli isterse arkadaş 9200.sıradan tercih yapcak sağlık kendi kadrosunu açarsa 30.000 sıradaki tercih yapcak B KURUMUNA ELEKTRİKÇİ ALINCAK 50.000sıradaki meslek lisesi tercih yapcak 1.sıradaki gene bakcak umarım bölüme göre değil genel bi alım olur yoksa 100 puanda işe yaramaz :eek:

Sınavı kazanan arkadaşları tebrik ediyorum Hayırlı olsun

xxxman;
ya ben sanırım yanlış anlattım demek istediğim forumlarda arkadaşlar önceliğin branş a verileceğini belirtir bir şekilde yazışma yapıyorlar buna istinaden ben 9200 lerde olmama rağmen atanmam kesin ilk 100 e giren arkadaşım düz lise mezunu ise bekleki boş kontenjan olsun bu şekilde mi yani arkadşlar yanlış yönlendirilmesin açısından dedim.

ömms lisans mezunları

Herkese merhaba arkadaşlar, ömms sınavına girerken forumda herkes zaman yetersizilğinden bide soruların zor oluşundan bahsetmiştik.burada ve başka yerdeki forumdaki yorumlarda da lise mezunların ve lisans mezunların 80-90 üstü alanlar azımsanmıyacak kadar var. bu demek oluyorki bu sınavın adaletsiz olduğunu bahsetmek mümkün değil. beni sevindiren başka bir konu ise bazı kesimler ise devlet ne çok özürlü alıyor, devlet kurumlarında o kadar çok özürlü var hiç bir iş yapmıyorlar gibi boş konuşanlara buradan kapak olsun. lisans mezunların soruları tam kppss a grubu sorulardan farkı yoktu. eğer hükümet 20000 kadro alımını iki sene içerisinde alırsa sınava girenlerin neredeseyle yarısını alır... pek sanmıyorum ama iki yılda 10000 alacağını tahmin ediyor. iki yıl sonra ise belediye seçimleri var onlara yatırım için bayağı alım olur bu demekki arkadaşlar nerede ne zaman ne olacağı belli olmaz. bi de başka bir konum ise sınavlara yeterince hazırlanmıyoruz. devlet kurumlarında sürekli torpil var deyip kendimizi kandırıyoruz. ama torpilin yok olmadığın inkar edemeyiz ama , buda tamamen bahane değil. sınava giren arkadaşlar 90 ve üstü alabiliyorlarsa suçu biraz kendimizde bulmalıyız. başka bir konu ise engelli memurların bu sınavlara girmelerini haksızlık olduğunu söylüyorsunuz. peki normal memur olanların tekrar kpss girip te atananlara neden bi şey demiyorsunuz bide bu pencereden bakınız. sizlerin ne bileyim bunun etik olmadığını , hakkımızı yendiğini falan bahsediyorsunuz, dışarıdan bakınca öyle gibi görebilirsiniz, ama öyle değil. bütün haklara sahip memurların kurumlar arası farklılın olduğunu ,aynı haklara sahip olmamıza rağmen farklı muameler görülmektedir. bu yüzden herkes daha iyi bir yerlere, iyi koşullarda çalışmak için mücadele etmektedir.bu adaletsizliğin giderilebilmesi için yeni girecek memurların önüne geçilmemesi için sistemin yeniden gözden geçirilmesi, adaletli ve seffaf bir sitemin için devlet personel başkanlığı ve sgk kurumun bu işe atmadığı müddetçe bu karışıklık ve haksızlık devam edecektir.

ne branşı arkadas sokun kafanıza bu ÖZÜRLÜ MEMUR SEÇME SINAVI branş taş patlasın 3-5 olur

bencede branş olarak ele almazlar . kendi kanaatimce değerlendirme genel özürlü görme engelli işitme engelli gibi özür grubuna göre lisans önlisans ve ortaöğretim olarak 3 grupta değerlendirilik o şekilde istekde bulunacaklardır . düşünsenize endüstri meslek lisesi mezunu bir kişi okulu bitirdikten sonra özürlü durumuna düştüğünü ve bu kişiden kendi branşında performans beklediğini . sonuçta bizlerden önce atanmış arkadaslarımızı görüyoruz herkesin yapabildiği kapasitede iş veriliyor . o yüzden bizleri branşlara göre değerlendirmezler

Normal KPSS sınavı tercih Klavuzunda bazı kodlar mevcuttur bazılarında işletmenlik sertifikası ister. ÖMSS olası kodlar bölümü olursa birincisi ünvanlı kadro tercihleri , ikincisi ise tercih edilen engel gurubu şeklinde olma olasılığı mevcut bana göre yoksa nasıl kazananlar içinde tercih yapılacak... hakkımızda hayırlısı Hak eden kazansın

87 puan.. Sıralama 1345 ama tercih yapmayı düşünmüyorum.Zaten Meb.te memurum.

Üst Alt