Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012 Özürlü Memur Seçme (ÖMSS) Sınav Sonuçları Açıklandı

ßirtan;
niye yanlıs olsun benim puanım 86.8 sıralamam 177 önlisans

Cevap

Arkadaşım bende bilmiyorum,ama bu siteyi takip edersen iyi olur,kendine iyi bak...

içime doğdu varya Liseden 80 üstü puan alanlar atanacak ön lisans ve lisansdan 70 üstü puan alanlar atanacak tabi bunun tercihi yapmayanlarda olacak elbet çünkü sınava giren bir türü memur var memur olupta tercih yapmayacaklar hey allahim yardim et sen büyüksün yarabbi

slm 64.55 almışım beklediğim altında geldi itiraz hakkımı nerden yapabilirim ösym mi gitmem gerekiyor yoksa int yapabilirmiyim

merhaba arkadaşlar ben bu sene lise mezunu olarak sınava girdim ve 87 puan alıp 1399 sırada yer aldım birşey merak ediyorum bu atama nasıl olacak ösym sitesinden klavuz falan mı yayınlayacak nasıl olur bilgi verirseniz sevinirim.. hayırlı günler :)

canyildiz0620;
Sözünüze katılıyorum çok haklısınız..

evet bekleyip görmekten başka çare yok

ben 72 puan aldım.atama nasıl olacak..bilgisi olan var mı?

tercih klavzn bekliyorz ama ne hikmetse birtürlü açıklanmıyor herhangi bir bilgi verende yok nasıl olacak bu işin son bilmem

kılavuz hazırda,kurumların istediği ile bakanlığın istediği uyuşmuyor,kurumlar çoğunlukla lisans+önlisans istiyor,bakanlık en azından eşit kadro verilsin istiyor..kılavuz şimdiki haliyle çıksa önlisans+lisans 5000,diğerleri 2000 çıkacak o zamanda 47 bin lise mezunu ayaklanacak,orta yol bulunmaya çalışılıyor kılavuzun çıkması bu yüzden geçikecek biraz...sabır...

murat bey ;

Ösymde çalışan memur arkadaşı olan bir tanıdığım adını vermem doğru olmaz..

ÖMSS yönetmeliğinde atamaya ilişkin açıklama şöyle;
MADDE 15 ? (1) Özürlü adaylar ÖMSS ve/veya kura işlemleri sonuçlarına göre Devlet memuru kadrolarına yerleştirilir.
a) ÖMSS sonuçlarına göre yerleştirme;
1) Adaylar, kadrolara;eğitim durumları ve özür gruplarına ilişkin şartları taşımaları kaydıyla, ÖMSS puanları, tercihleri, kadro sayıları ve koşulları gözönünde tutulmak suretiyle yerleştirilir. Yerleştirme işlemlerinde, diğer koşullar saklı kalmak kaydıyla, yerleştirmenin yapıldığı tarihte aynı adaya ait geçerlilik süresi bitmeyen sınavlardan alınan en yüksek ÖMSS puanı dikkate alınır ve aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, her ikisinin de aynı olması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır.

29 Nisan 2012 tarihinde yapılacak ÖMSS’den sonra Haziran ayı içerisinde yukarıda belirtilen şekilde atama işlemi yapılır. Daha sonraki aşamada ÖMSS yönetmeliği aşağıdaki şekilde açıklamıştır.
MADDE 17 ? (1) Adaylar, yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşlarına, atanmak üzere Tercih Kılavuzunda yazılı olan belgeler ile birlikte süresi içinde başvurur.
(2) Kamu kurum ve kuruluşları, yerleştirmeye ilişkin olarak atamaya yetkili amirin onayı ile beş kişiden oluşan bir değerlendirme komisyonu kurar. Bu komisyon, atanmak üzere bildirilen adayları, aranılan nitelikler yönünden inceleyerek, nitelikleri uyanların atamalarının yapılmasını teklif eder.
(3) Yerleştirilen adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarınca başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanır.
(4) Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmaz.

80 almışım bende 4600. olmuşum... ortaöğretim... acaba tercihler nezaman olacak bilgisi olan varmı..?

Arkadaslar OSYM nin yapmış oldugu sınavlara bakıldıgında şu noktayıda unutmayın. Sınav sorularının tekrar degerlendirilmesi sözkonusu. Yanı itirazlar için sunulan süre ( 10 Gün ) o süre bittikten sonra gereken açıklamalar yapılacaktır.. 29 sonuçlar açıklandı. Hazıranın 9. ile 10. da açıklamalar olur. itiraz süresinin bitmesi gerekiyor.

bende 84.2 aldım. ortaöğretim sıralamam 2193 herkes için hayırlı olsun.

bende lise mezunuyum.79.88189 puan almışım.öğrenim durumum da yani benim gibi lise mezunu olup bu sınava giren 47334, ben 4500. kişi olmuşum.yerleşebilir miyim???

birgülk; ilk atamada zor ama 2 yıl içindeki atamalarda yerleşme ihtimalin büyük diyebillirim.

dıe another day; tercih kılavuzu yayınlanmadan kaç kişi alınacağını bilmeden konuşmak sadece tahmin olur ama ille de tahmin istersen 2 yıl içinde yapılacak atamalarda atanma şansın çok yüksek diyebililirm...

yani bu sene içinde atanamaz mıyım???

ilk yerleştirmelerde yerleşemez miyim???

birgülk, sonuçta benim dedikllerim kesin bilgiler değil sadece tahmin inşallah ilk atamalarda yerleşirsin.

arkadaşlar aday sistemine giriş yapamıyorum çalışma yapılıyor olmasın belki bugün açıklanır.

birgül mrb.

Sen lise düzeydi 86 puan aldıysan ilk 1500' desin Tabii arkadaşların dediği gibi kadrolar ve tercih kılavuzu olmadan net birşey söylenemez ama ilk atamlar atanman kuvvetli ihtimal diye düşünüyorum içini ferah tut.

Üst Alt