Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@scpapegoat, 2016 %56 oranlı engelli emeklisiyim.Kontrol için bunca yıl sonra SSK’dan evrak ile devlet hastanesine sevkim istenmiş.Bu durumda aynı oranı alamazsam ki oranlar düşürülmüş diye biliyorum.Emekli maaşım iptal edilir mi?Düştü oran diyede geriye dönük maaş talep edilir mi?Böyle bir durumla karşılaşan var mı aramızda

@Aliii Şahin, 10 sene sonra kontrol istemeleri biraz garip olmuş belki de arka planda bunun kontrol sistemi vardır belirli sürelerle kontrol ediliyordur mevcut raporunuz sürekli miydi? birde bu raporunuzdaki tanılarınızın sgk nın iş gücü kaybı listesinde de yer alıp almadığını mutlaka kontrol edin derim. Artık oran durumuna bakmıyor iş gücü kaybı hafif orta ve yüksek diye sadece sgk sağlık kurulundan bilgi geliyor diye biliyorum

Yaklaşık 1 senelik aradan sonra tekrar herkese merhabalar,

Geçtiğimiz yıl başlattığım iş gücü kaybı tespiti hafif olarak sonuçlanmış ve kontrole gerek olmadığı iletilmişti. Sigortalılık süremi beklediğim için ekstra bir işlem yapmamıştım. Bu ay itibariyle 18 yıllık sigortalılık sürem de doldu ve sgk ya gidip işlemler için bilgi aldım. Gerekli evrakları temin ettim ve şirketime dilekçe ile başvurdum. Ay sonunda emeklilik sebebiyle çıkışımı yapacaklar sonrasında tekrar aynı işte çalışmaya devam edeceğim. çıkış sonrası sgk ya maaş bağllanma talebi ile tekrar gideceğim. Uzun bir süreç oldu, şartlar, koşullar değişti ancak sonunda olumlu sonuç oldu benim açımdan. Bekleyen veya başvurma sürecindeki herkesin yolu bahtı açık olsun.

Son düzenleme:
Üst Alt