Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@cfylmaz, hocam eline verdikleri kağıda kaşe basıyolar not sistemde diye hiç bişry göstermiyolar bırakın onu iş bitince dahi vermiyolar ret yesende onay alsanda vermiyolar durum bildirir raporunu asıl şerefsizlik burda diye düşünüyorum ali cengiz oyunu var versene kardeşim ret olduysa bile ben bakmak istiyorum ne yazıldı eksikmi fazlamı ama vermiyolar malesef

@Hkn38, Hocam bu süreçte ilk istenen durum bildirir raporunun tek amacı hangi hastalığının tespitidir. Zaten çok büyük ranla ilk durum bildirir raporundan sonuç çıkmayıp ( Çok bariz bir hastalık Yoksa) ara karar ile rahatsızlığının olduğu birim doktorundan rapor istiyorlar. İşte asıl olat burada burada bir şekilde doktor ile iyi iletişim kurun anlatın yazılması gerekenleri. Ben şahsen aldım ve eksik yazılanı tekrar düzeltriedim.

@cfylmaz merhaba, raporda şu şekilde yazıyor

RETİNİTİS PİGMENTOSA+ GLOKOM+ OR:+0,75 +2,25 162//+3,50 -4,00 133
GÖRME:0,3//0,3 BİO:BİLATERA SANTRALDE ASK F:BİLATERAL KEMİK SPEKÜLLERİ
OCT:RETİNA ATROFİK RNFL::BORDERLİNE ALANLAR GÖRME ALANI:SANTRAL 15
DERECE DIŞINDA RİNG SKOTOM % 73

çalışma gücü kaybına girmiyor mu bu şimdi anlamadım ?

@murat086754,
sizin raporunuz eksik yazılmış sanırım. Burada görme keskinliği diye yazılmalıydı. Görme keskinliği listede mevcut, sizin raporunuzda bunlar olmalıydı. Ne yazık ki bu yüzden red gelmiştir. En iyisi 6 ay geçtikten sonra tekrar başka hastaneden rapor alın.

@BnymnYldz, merhabalar,
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
En kısa zamanda taşındığım yerin sgk sına giderek öğreneceğim.
Net cevaplar ile görüşmek dileğiyle....

@pınar-deniz, Merhabalar;
Bende sizin gibi 2008 öncesi sigortalıyım, doğuştan serebral palsi hastasıyım. Özel Değilse biraz durumunuzdan bahsedebilir misiniz.
Benim çevremde hiç benim gibi olan biri olmadığı için Sp li arkadaşım yok. Şuan çalışıyor musunuz. Ben iş bulabilirsem düşünüyorum. 20 bin tl ile geçinmek çok zor.

Son düzenleme:
@Fulya_83, Serebral palsiliyim evet. Aile şirketinden Bağ-kur'luydum ve normal emekliliğime 2 yıl kala emekli oldum. Şirket ortağı olarak maaş almaya devam edebiliyorum ve bildiğim kadarıyla sakatlığı doğuştan olanlar malülen emekli olamadıkları için çalışmaya devam edebiliyorlar. Benim asıl işim serbest editörlük olduğundan durumum biraz sıradışı. İşimi yapmaya devam edebiliyorum. Dediğiniz gibi, 20.000 TL ile geçinmek mümkün değil.

@güllerin efendisi, Merhabalar , sizin SP li olduğunuzu bilmiyordum. Öğrenmiş oldum. Siz emekli misiniz. Çalışıyor musunuz. Biraz hastalığınızdan bahsedebilir misiniz. Özelden de yazabilirsiniz.
Evet toplu ödememi aldım. Borçları kapattım :D

@pınar-deniz, Pınar Merhaba, Ne üzerine okudun.

Üst Alt