Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Ferhat3333,

abi ben 13 ay önce aldım bu durum bildirir raporuna etkisi olurmu bir öncesinde yüzde 60 almıştım 15 ocak yasalaşınca emekli olamadım kurula eski 60 olanı verdim buradan eğer olumsuz sonuç çıkarsa buna itirazmı edeyim yoksa yeni bir engelli raporu alıp sgkyamı gideyim

@SERHAN2853, önce sgk hastanede sevk edecek orda oran yazmıs sartların priim yılın karsılıyorsa zaten emekli ederler emeklilik sgk oran vermez hastane ayrı sgk ayrı olay sgk sevk eder hastane hastalıklarını yazar sgk artık karar verir

@Ferhat3333, ben hafif düzey sag koldan verdi pirimim tamam yılımı bekliyom 1.5 sene snra emekli etti ki yasadan cok sonra basvurdum

@SERHAN2853,

Emeklilik için mi yaptınız başvuru,yu ay sonuna doğru çıkar sonra onu elektronik ortamdan alır ve sağlık kurumu kuruluna gönderir ordan da sonuç İstanbul ankara izmir gibi bir yerdeyseniz biraz geç çıkar normal bir ildeyseniz 1 ay gibi bir sürede çıkar

@Batax,

Her ağır düzey malulen emeklilik sayılmaz. Malulen emekliliğin bazı koşulları var. En önemli şart eğer Hastalığın ilk sigortalı olmadan önce başlamış ise Malulen emekli olamazsın zaten hastalığın mevcutmuş . Ağır düzey alsan da yaşlılık aylığı olarak bağlanır ve istersen çalışabilirsin. Eğer ki rahatsızlığın ilk sigortalı olduktan sonra başlamış ise ve ağır düzey aldıysan bu seferde yaşlılık aylığı alamazsın malulen emekli edilirsin ve bir daha çalışamazsın. İnsanlar bu ayrımı karıştırıyor.

@cfylmaz şimdi benim raporumda hafif orta derece yazıyo ama ağır tanısı konmuş diye mail geldi ben neye inanıcam anlamadım sifortaya gittim malülen diyo bende istemedim 2006 sgk girişim 6470 günüm var

@emdo Ne kadar etkiliyor seni o o önemli ,çalışabiliyir musun ?ek 1 de hafif orta var mı ağır haricinde ?

Bende fiziki olarak bi engel yok %52 oranjm hafif orta derece yazmakta ve çalışıyorum şuan

@samedo99 sadece hafif orta yazıyo raporumda fiziki olarak bi engelimde yok çalışıyorum şuan başvuru yaptığım sgk engelli emeklisisin dedi bi üst sgk ağır çalışma gücü kaybı demiş ve çalışmaya mecburum anlamadım brnde

@emdo, senin özelinde eğer Ağır düzeyde yazsaydı Malulen olacaktın çünkü sigorta girişin 2006 rahatsızlığının başladığı tarih 2016. Sende Ağır yazmıyorsa çalışacaksın kural budur kimseye inanmana ve ya inanmamana gerek yok.

@cfylmaz valla anlamadım dediğim gibi bi sgk engelli emeklisin dedi biyerde ağır çalışma gücü tehşisi koymuş kaldım arada çözemedim gittim sordumda adam gibi cevap vermiyolarki

@emdo, raporundan kastın doktor raporundan ve ya engelli raporundan bahsediyorsan ağır orta düzey diye o geçerli değil. Sgk dan başvuru sonucunun ne geldiği önemli. Eğer oldu ki ağır düzey yazıyorsa dtek çaren duruma itiraz etmen.

@cfylmaz Evet engelli raporumda orta derece yazıyo ama sgkya göre ağır yazıyo bende itiraz ettim zaten ordaki çalışanlarda itiraz et zaten dedi kimine göre engelliemekliyim kimine göre malülen kaldım ortada

@emdo, Eğer ağır Düzey çıktı ise Sgk dda Malulen dir. Rapor ne yazık ki bir şey ifade etmiyor. Ama durumun belli ise zaten ysk düzeltecektir durumu sadece bir süre daha beklemen gerekecek gibi duruyor sürecin.

O zaman rapor niye istiyolar anlamadım heyete çıktım tek bir hastalığım var ve günümde yılımda haddinden fazla kaldıki orta derece yazıuo raporumda ondan direk itiraz ettim bende @cfylmaz

@emdo, Sen engelli raporunda yazılan Orta veya Hafif ibaresini dikkate alma o senin emekliliğin için bir anlam ifade etmez.

SGK Sağlık Kurulu düzenlenen rapordaki oranları dikkate almam diyor zaten verilecek kararda ise bir bağlayıcı tarafı yoktur.

Hastanenin sana verdiği değerlere bakarak ben Orta Düzey veya Hafif Düzey olurum diye bir beklentiye girmemelisiniz.

SGK Sağlık Kurulu tarafından yapılan inceleme sonu yapılan tespite göre emeklilik hakkı kazanılır. Sende de sanırım bu kurul Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kayıp Tespiti yapmış dediğine göre geçerli olan budur.

Verilen bu karara göre hastalığın iş hayatına başladıktan sonra oluştuysa Ağır Düzey Tespiti yapıldığı için Malullük Aylığı bağlanır.

Orası bunu dedi burası bunu dedi diye iyice kafanı karıştırma

İstersen sonucu kabul edersin emekli olursun veya istersen de bu verilen Ağır Düzey kararına itiraz edersin. Dosyan Yüksek Sağlık Kurulu tarafından tekrar incelenir ve nihai karar verilir.

Valla ben sonuna kadar kovalicam ititraz ettim gerekirse yeniden heyete giricem benim 20 yıllık hizmet sürem var sanki çok para veriyolarda bi daha çalışma olmaz deniliyo @BnymnYldz

Yalovada engelli bireye red verilince oda dava açmış kaybetmiş sgk kurum avukatını vurmuş sgk kurumu başarılı çalışıyor. Gelene red gidene red yazık oldu avukata ölüm aylığı bağlandı hanımına, iki yaşındaki çocuğuna, bizede öldükten sonra 3/1 kesilerek ailemize ölüm aylığı bağlar sgk kara geçer. Devletimizin kurumu

Tgrt haberde vermişler haber yok ortada güya icra davası yersen malüllük maaşı o adamın muhtamelen piskolojik rahatsızlığı vardır devletimizin sgk kurumu işini bilir yazık oldu adama,avukata

Tgrt ana haber 07.01.2026 40:35 dkikada haber malulu adam ya hep ya hiç oynamış yazık oldu. Adama , sgk kurum avukatına

Çalışma bakanı ölen avukata sahip çıkmış adalet bakanı da peşini bırakmayacağız demiş. Bizede aile sosyal bakanı sahip çıkar sonuçta hak ve adalet çöp tenekesinin içinde olursa %83 calişma gucu kaybı raporunu 06.12.2024 tarihinde engelli vergi indiriminden dilekce verdim bana yazılan yazı sen malulu değilsin vatandaşı cıldırtırlar vatandaş kendi kanunlarini koymuş adam . Yazık oldu psikolojisi bozulmuş Adama, ve avukata

Son düzenleme:
bende durum bildirir skr için sevk ile seyrantepe gittim 9 ocakta rapor e devlete düştü bu hastane posta ilemi yolluyor yoksa çıkar çıkmaz sağlık bakanlığına bağlı oldugu için 14 iş günü içinde sgkya ulaşırmı sağ brekial plexsus üst trunkus agır düzeyde hasarlı kronik dönem nörojen tutulumu ft açıklaması :SAĞ DOĞUMSAL BRAKİYAL PLEKSUS HASARI SEKELİ./ SAĞ OMUZDA FRAKTÜR ÖYKÜSÜ 15/8/2024TARİHLİ EMG: SAĞ BRAKİYAL PLEKSUS ÜST TRUNKUS AĞIR DÜZEYDE KRONİK DÖNEM PARSİYEAKSONAL HASAR İLE UYUMLU. FM: OMUZ ÇEVRESİ 3-/5, DİRSEK ÇEVRESİ :4/5, SUPİNASYON PASİFAÇIK, ANCAK AKTİF 0 DERECE. EMG RAPORU EKTEDİR.bu emg raporu ankara sağlık kuruluna gidiyormu birde endokrin yorumu:ENDOKRINOLOJI VE METABOLIZMA HASTALIKLARIBOY:168 KİLO:119 BMI:42 OLAN HASTANIN SİSTEMDE 500 ÜST TRİGLİSERİD DEĞERLERİ VEFENOFİBRAT RAPORU GÖRÜLMÜŞ OLUP; HİPERLİPİDEMİ VE OBEZİTE TANILARI İLE TAKİPTEDİR.

Üst Alt