Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Arkadaşlar bugün sgk dan sms geldi birikmiş emekli maaşınız bankada çekilebilir durumdadır diye 13.500 ocak ayı emekli maaşım bu mu olucak yoksa bu ay başka maaş yatar mı

2 ay geçmesine rağmen hiç bir hareket yok bu kaç ay sürecek boyle bilgisi olan varmı ?

@güllerin efendisi bana başvurduğum sgk engelli emekliliğe hhak kazanmışssınız dedi başka yerde malülen dedi kime yada neye inanacağım ben %52 rapor oranım orta derce yazıyo raporda

@sabi88, Orada yazan tutar Ocak ayında ilk maaş alacağın güne kadar olan yapılan ödemedir. E devlet üzerinde emekli günlük ödeme kısmında da görülebilir. Bu tutarı bankadan kimlik belgen ile çekebilirsin.

Seçmiş olduğun bankadan bu tutarı çekmeye gittiğinde emekli maaş hesabı açtıracaksın. Emekli maaşı için verilen promosyon sözleşmesi imzalayacaksın.

Tahsis numaranın son rakamına göre emekli maaşı alacağın tarih belirlenir.

Yani sana gelen mesajda yazan tutardan başka Ocak ayında normal maaşını da alacaksın.

@emdo, Sözlü olarak orası bunu dedi öbür taraf bunu dedi diye kafaya takmayın. SGK Sağlık Kurulu' nun sonuç evrağında ne yazıyorsa o geçerlidir.

Orta Düzeyde Çalışma Gücünüzü Kaybettiğinize diye bir sonuç evrağınızı aldınız mı SGK'dan var mı böyle bir belge.

@sabi88,
Kardeşim o para,maaş gününe kadar olan birikmiş para.
Maaş günü ayrıca maaşını alırsın
En düşük emekli maaşı yeni zamla 18900 oldu.

@İstanblue34
Kardeşim yargı yoluyla halledemezsin,
Sebebiyse,vergi indirimini ne kadarda olsa 2024 alsan bile,senin emeklilik başvuru tarihin yasa çıktıktan sonraymış.
Bu sebebden kendini boş işle meşgul edip,hem ruhunu hem bedenini bu işle yorma.
6 ay sonra tekrar şansını dene.

@İstanblue34,
bende aynı sonuç 2024 11. Ay başvuru vergi indirimi ile 14 ay sonra red geldi yeni yasaya göre değerlendirildi YSK itiraz yaptım 5-6 ay sonra sonuç çıkar muhtemelen.

Rapor oranı edit

Rapor oranım %100
Sgk listesinde olan rahatsızlık.
7200 prim gün
Son 7 yıl ortalaması 4/B

@serkanmalkoc,
Kansızlık olduğu kesin, ayrıca kurumlardaki yeni memurlardan kaynaklı çok sorun var çalıştığı kurumun ne yasasını ne mevzuatını biliyorlar saksı gibi tiplerle dolu kurumlar.

@bayy,

Kardeşim 5 yada 6 ay sürmüyor ben 29 ağustos da yolladım 10 aralıkta sonuçu öğrendim senin rahatsızlığın neydi acaba

@güllerin efendisi,

Başvuru BSK süreci 14 ay sürünce YSK 6 ay sürer die düşündüm. Rahatsızlığım Hipertrofik kardiyomiyopati, Hocm + ICD

Arkadaşlar, aklıma takılan ufak bir durum da var. Ağır tanı alanlara malulen emeklilik hakkı veriliyor. Zaten malulen emekli olanlar tekrar çalışmayacaklar. Ben zaten emekli olduktan sonra asla bir daha çalışmayacağım. Zaten emekliliği sırf çalışmadan ömür boyu maaş almak için bekliyorum. Diyelim bana da malulen ve süresiz emeklilik onayı çıktı. Bu durum benim için fark eder mi? Malulen emeklilik aslında, hem daha düşük maaş, hem de devamlı kontrol muayenesi gerektirebilen bir emekliliktir. Ben emeklilikte süresiz ve kontrol muayenesi istemeyen emeklilik istiyorum. Zaten dediğim gibi, emekli olduktan sonra çalışmayacağım.

@Batax,
Şimdi senin ağır düzeyde gelse çalışamıyorsun senin raporun süresiz ise ve sağlık kurumu kurulu kontrol muayenesi gerekir diye bir ibare koyarsa o zaman kontrol için çağrılırsın diğer türlü çağrılmazsın kardeşim ilk önce bi onay gelsin onlar sonraki mesela

@emdo,

Yanında sağlık kurulu gibi bir yazı var mı

merhabalar bende bugün heyete girdim sağ kol brekial plexsus üst trunkus ağır düzeyde hasarlı nörojen tutulumu oran 30 vermişlerdi ama 40 45 deniyor bu süreçte yeni rapor alsam sorun olurmu engel oranı biliyorsunuz hakkaniyetli verilmiyor bu süreç kurul önünde en geç 2 ay içinde yollanmaktadır yazıyor 2 ayı geçtikten sonra sonuçla ilgili bize smsmi geliyor yoksa sgk gidip kendimmi bilgi almam gerekiyor değerli yorumlarınız için teşekkürler birde bir arkadaş durum bildiriri buradan bakın demişti bakıp ögrenebilen varmı bu site e-İmzalı Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporları Sorgulama

@bayy, bende 12 ay sürdü 6 ay normal heyetten red geldi itiraz ettik 6 ayda ara kararla birlikte 3 ara karar ve 29 aralikta red geldi hipertrofik kardiyomapati EF 30 içe rapor 100

Ölüm dosegindekinide ölünce bağlıyor

@SERHAN2853, benimde aynı sag kol üst orta yüzde 60 aldm gecen sene nasıl yüzde 30 verirler 6 ay snra baska hastaneden randuvu al git

Üst Alt