Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@mustafa3545, ama sizin eşinizde iş gücü kaybı var. Her iki bacakta diz altı mı , diz üstü mü ? Diz üstü eksemtrelerde iş gücü kaybı fazla diye biliyorum ama yinede sonuçta her iki bacakta protez nasıl red verildi. Normal engel oranı kaç eşinizin

@benparis, nakil bekleyen arkadaşada red verildi oranı 100 yarı bağımlıı 5200 gün pirim 2003 girişi mevcut :(

Ben sevk evrağını doldururken çalışma gücü kaybımın tespiti 55/10 28-5. Fırka alanı işaretledim hastanede evrakta maluliyet tespiti yazıyor dys de de maluliyet tespiti yazıyor kafama takıldı genel olarak hepsini maluliyet tespiti olarak mı geçiriyor adını yani ben maluliyete başvurmadım

@Hkn38, Ben de maluliyete başvurmamıştım ama dys'de hep maluliyet yazdı. Sonuçta malulen emekli olmadım. Yaşlılık emekliliği yazıyor emekli belgemde.

@pınar-deniz,
Çok teşekkür ederim hayırlı olsun bende heyete girecem gün verecekler bakalım 2009 girişliyim emekliliği hafif derse 2 yıl var orta derse hemen emekliyim ama emeklş olunca çalıştırmayacaklar birde o dert var 2008 sonrası oldugum için neftet ettirdiler artık

@caan006, iş gücü kayıp oranınız orta mı , hafif mi olarak tespit edildi sizin SGK tarafından

Tekrar selamlar arkadaşlar. Yaşım 43. Boyum 117 engelliyim kısacası. Yüzde 41 sürekli raporum var.
2005 giriş 7300 sgk 21 seneye yakın çalışma sürem var ve devam ediyorum.
Şubatta başvuru yapayım dedim iki taraftanda red yedim. İkinci başvuru hakkı geldi ama gitmedim. 2017 raporu almıştım. Şimdi yenilemek istiyorum ama korkuyorum. Gider olan rapordanda oluruz. Bacaklarım ayakta kalınca uyuşmaya başlıyor. Fazla ayakta kalamıyorum artık. Ne diimki. Biraz sinirimi boşaltayım dedim. Durum bu arkadaşlar. Bunlar işin pkunu kaçırdılar. Bana 18 sene daha çalış diyorlar. Artık ölünce emekli oluruz.

Normal insanları utanmadan (utanmada yok biliyorum) emekli ediyorlar, biz engellileri normal insan görüyorlar. Bir gram hakkım var ise zehir zıkkım olsun 🤬.

Selametle.

@kanrevan41
Eğer sigortalı olmadan önce hasta isen malulen emekli edemezler yaşlılık aylığı ile edecekler.
İkincisi emekliliği hak ediyorsun ek1 hastalık listesinde ağır olarak geçiyor nakilli hastalar dilekçeni verdikgen sonra senin sevkini yapacaklar. Yeni rapor ile değerlendirilip emekli olman lazım. Buraya emekli olduğunda mutlaka bilgi verirmisin nakil olup emekli olan arkadaş daha duymadım en azından bizde bilgileniriz.

Arkadaşlar ben baktığımda aşağıdaki gibi bir görüntü görüyorum. 4 Aralıktan sonra hiçbir işlem yapılmamış. Böyle bekleyen var mı ? Ya da bunun anlamını bilen var mı ?
i7eor6k.png

@Beylikduzu,
Sizindemi Şişli SGK da bekliyor. Merkeze mi gittiniz. Ben 170 dan kayıt açtırıyorum. Cevap gelecek bekleyin diyorlar. Pazartesi günü de mail atarım olmadı.

@Fulya_83, Esenyurt sgk yakınım zaten 15 günde bir uğruyorum 170 kayıt bırakıyorum onlar gene Esenyurt sgk soruyor cimere yazdım sağluk kurulu nerede toplanıyor diye unkapanına gittim ordada değil, bekletiyorlar cevap standart dosyanız sağlık kurlunda işlemleriniz devam ediyor sonuçlanınca bilgiilendirileceksiniz.

@Beylikduzu,

Desene herkese aynı şekilde dönüş yapıyorlar. Bakalım ne kadar bekleyeceğiz. Haber gelirse olumlu olumsuz ben sizinle paylaşırım.
İlla ki her yerde torpilin olacak

@Fulya_83,
Bütçede para yok ssgk çoktan battı olabildiğince uzatıyorlar genelde engelli bireyler muracattan sonra çalışmaya devam ettiği için sgk işine geliyor, vergi indirimi alanalr direk emekli oluyordu onuda kaldırdılar işlemler uzadı iyice.

ben 22 kasım 2024 tarihinde süresiz %63 tek hastalıktan %59 engelli raporu aldım. Hastalığım SGK hastalıklar listesinde mevcut. SGK ya emeklilik için başvursam yine iş göremez raporu için hastaneye mi sevkeder ? 2004 işe girişliyim bu arada

@ctberkalp,
Siz engelli raporu aldınız rapor durum bildirir sağlık raporu değilse yeniden sevk edecekler ikisi farklı biri iş gücü kaybı biri engel oranıdır, yeni sistemde iş gücü kaybı ile emekli olunuyor ...

Üst Alt