Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@pınar-deniz,

Benim de doğuştan her iki göz görme keskinliği 0.1 bende malulen olamam dedim sgk şefi karar böyle çıktı Yapılacak bişey yok dedi

@dado84,

Benim hastalığım iyileşme olanağı olmadığı için hep aynı kalıyor doğuştan görme keskinliği 0.1 her iki göz sgk hastalık listesin de 3 düzeye de uyuyor o yüzden ağır verdiler bence senin itiraz sonucuna göre bende ederim ya da anayasa mahkemesi nin kararını beklicez yada sigortasız iş bulmaz

@ilker evlen,

Eyvallah kardeşim sağolasın.

@bjk11,

Haklarımızı çaldıkları gibi sandığıda calmazsalar inşallah soracağız hesabını Kartal yuvası👍 Bence işini garantiye alıp şevkle gitmen daha mantıklı bazen memurlar sorunlu oluyor ama memurdan eminsen sorun yok

@Avcı05,

kardeş hayırlı olsun Dys de iş kazası felan yazılmıştı da neyse onuda atlatmışsın darısı tüm bekleyen arkadaşlara olsun :)

Ne kötü be. Yüzde 72 rapor ile emeklilik hayali kuramıyorum yeni yasa ile. Öyle doluyum ki anlatamam. Anayasa Mahkemesi de olumsuz da olsa bir sonuç söylese artık. İşe gidecek gücüm yok ama bunu kimseye anlatamıyorum. Neymiş tek hastalıkmış. 4 hastalık her gün bitiriyor beni. Ne diyeyim Allah'a havale ediyorum.

@eser27,

evet bizde şaşırdık. ayrıca bölge sağlık tabelasını değiştirmişti-kapılarına kısa vadeli sigortalılar diye yazmışlar. Teşekkürler inşallah nisanda bir sorun olmazsa olucaz. malum güvenemiyorum ben bunlara(hükümet,SGK) her an herşeyi yapabilirler.

@AltayTuna,

Eyvallah sagol

Şu an SGK,dayız ablamla orta seviye 28/5 iş gücü kaybından emekliliği onaylanmış bugün ayın 28'i işten hem çıkış hem SGK'ya tekrardan emek ilgi için başvuru yapacağız bugün için yetiştirebilsek çok iyi olacak çünkü bugün ayın son günü

@kaiser_soze,

Tek hastalık %40 olmazsa emekli etmiyorlar mi? 4 hastalık toplamı %50 olsa ve en yüksek hastalık oranı %39 olsa sıkıntı red mi veriyor. Benim bildiğim sgk sevk ettigi devlet hastanesi oran yazmıyor ve kararı Ankara saglik kurulu veriyor. İş kazalarında böyle sgk sevk eder ve hastane muayene ettikten sonra Ankara oran belirler sürekli iş görememezlik geliri bağlanır.
Simdi oran yok
Hafif
Orta
Ağır
Şeklinde ya emekli olursun ya da red
Tek hastalık 40 isterlerse engellirin %90 emekli olamaz.
Vergi indirimini 11 sene önce aldim. Askerlik borçlanması bile yaptım ama hepsi boşuna gitti. Tekrar hastaneye sevk isteyeceğim bakalim zor ya verilen hak elimizden alınıyor.
Keşke 2025 yilinda yasa çıkmadan emekli olsaydım o zaman firma emekli çalıştırmam diyor. O yuzden emekli olmadim.

@mehmet-41 hayırlı olsun sonunda başardın birde avukatlara sormak lazım 15 ocak da sonrası veya onun öncesinde başvurup da 10 aylık hak kaybı manevi tazminatı varmı bu kadar beklemesine göre.

@Freedomm,

Sgk emeklilik için başvuru yaptığın süreç ve emeklilik onama süreci 10 ay sürse bile 11. Ayda emekli maasi bağlandığı an 10 aylık dönemi sgk zaten ödemek zorunda kural bu yani emeklilik başvuru tarihinden itibaren 6 ay sonra emekli maasi bağlansa bile geriye dönük 6 aylık maaşı ödemesi lazım.

@bjk11,

İşte bende onu diyorum ne kadar yanlış veya doğru bu tür şeyleri avukatları danışması lazım 2 veya 3 ay olsa bile az bi para değildir kimse kusura bakmasın da madem madde çıkarıyorsunuz zorluk seviye getiriyorsunuz devlet bizi keriz yerine koymasın kaç aylık şeyleri ayakkabı kutusuna koyacak da deiliz yani

@bjk11,

Benim tek hastalık 40 olmasına rağmen tiroid kanseri etmediler. 1.5 yılı doldurmayı beklerken bu yasa çıktı her şey alt üst oldu.

@bjk11, Çalışma Gücü Kayıp Tespiti süresi boyunca geçen zamana ait aylıkları SGK ödemek zorunda değil.

Böyle bir kural yok kafamızdan böyle bir kural uydurup insanları beklenti içine sokmayalım.

Çalışma gücü kayıp tespiti belli olur ve SGK Tahsis/Aylık Talep Formu doldurması için kişiyi çağırır. O talep formunu doldurduğu tarihten sonraki ay itibariyle aylık almaya hak kazanır geçerli kural budur.

@mehmet-41, Sizde uzun zamandır uğraştınız ablanız için gözünüz aydın emekliliği hayırlı olsun.

Meclis komisyon toplantılarda insanlar hakkında dalga geçer gibi engellilikle alakası olmayan zihniyeti bozuk olanlar karar verdi artık anayasa mahkemesinden de umudum kalmadı merak etmeyin bir gece ansızın anayasa mahkemesi karar verir biz uyurken iptal etmediğine dair

@feramuz,
Evet bugün SGK'ya gittik süresiz şekilde orta tanıya girmiş iş yerinden 08 kodu ile çıkış alıp hemen tahsis talep verdik gittiğimizde sonucu sorduğumuzda sonuç belgesinde maluliyet tespiti yazıyordu ancak tahsis talep doldururken yaşlılık aylığı 28/5 olarak işaretledim ve memur kontrol edip bu şekilde tamam dedi şekilde dolduruluyor dedi emeklilik işlemlerini dys'den yine takip edersiniz diye bilgi verdi

@kaiser_soze,
Akp bilerek çıkardı. Engelllerin 18yil ve 20 yil çalışma süresi ve emeklilik dönemi geldiği icin yasayı bilerek çıkardılar. Sırf emekli olmasınlar diye en zayıf halka engelliler ve organize olup hükümete karsi ses çıkarmıyor. Atanmayan öğretmenler iyi organize oluyor ve haber gündemine gelıyor. Engelliler birlik olmuyor sadece birbirini yiyor.

38 ve 43 yasinda olan sağlıklı insanları emekli ettiler. Eyt çıktı ve engellilerin emeklilik hakkını vergi indirimini iptal ettiler. Şunu söyleyeyim bu hükümet emekli maaşlarını bile iptal eder. Şuan emekli oldum ben yırttım diyenlere seçimden sonra bir ek madde ile herkesi tekrar heyete sokar ve heyet zaten kendi atadiğı doktorlar yani emeklilik bile iptal olur. Hükümetten kurtulmak elzemdir. Yoksa seçimden sonra tüm haklarımız tek tek gidecek.

@sabi88,
Yapilacak bişey mutlaka vardır ne kadar kurumlara guvenmesem de bir şekilde anlarlar diyorum

X de ana yasa mahkemesine başvuru yaptım diyenler var. Hükümet zaten ana yasa mahkemesini tanımıyor yani itirazlar ve hukuk yolu ile değişmez. Tek çözüm yolu sandik ve bye bye akp demek.
Eyt emeklileri icin 2026 ek madde ekleyip hem emekli hem sgk çalışamazsın diyecekler. Ben çalışırım diyenin emekli maaşı kesilecek şimdilik 2008 sonrası girişler ama sonra 2008 öncesini kapsayacak. Aynı pisliği engellilere yaptılar. Vergi indirimi almıştım 2008 oncesi sgk ve süresiz vergi indirimi simdi yeni yasa ile iptal ettiler.

@BnymnYldz,
Nasil yok babam heyete girdi ve emekli oldu. O zaman 1 yil ya da 2 yil icinde emekli maaşı bağlanıyordu ve aldik.

@Freedomm,
Benim babam heyete girdi 1997 yılında emekli maaşı geçen süreci toplu para olarak aldi.
Yine is kazasi yüzünden sürekli is göremezlik geliri icin başvuru yapan birine maas bağlanması 10 ay sürse geriye dönük 10 aylık maaşı catir catir alir.
Ben emekli olmak icin başvuru yapacağım o sgk bana 3 ya da 6 ay sonra emekli maaşınız bağlanmış derse o aradaki 6 ay seve seve odeyecek. Yok oyle bir dunya keriz silkeleme alıştılar. Vatandaş zaten cahil hak hukuk bilmiyor

@bjk11 Tahsis talep olusturmadiysan başvuru yaparken alırsın geriye dönük :) imkanı yok alamazsın

@samedo99,

Emekli maaşını alırken göreceğiz. Beni kimse silkeleyemez.
Akp herkesi silkeliyor ama sandıkta ben silkelerim. 😁

İşi gücü bırakıp 15 gün heyet randevu ile uğraş sonra sürekli vergi indirimim iptal edilsin.
Engelli kesime her sey müstahak ya kimse itiraz etmiyor. Emekliye de müstahak 16bintl maaş hepsi hak ettiği gibi yönetiliyor.
Ben, Erdoğan'in yerinde olsam emekli maaşlarını yeniden düzenler ve 6bin gün primi olmayan herkesin maaşını iptal ederdim. Gidin 6bin günü tamamlayın diye ek madde eklerdim. Oyle verilen hak geri alinmaz falan hikaye Erdoğan bize az bile yapıyor. 😂

Son düzenleme:
@bjk11,

(3) Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentlerinde belirtilen sigortalıların yaşlılık aylığı, yazılı istek tarihini takip eden ay başından itibaren başlar.

Üstteki maddeyi dikkatlice okursan eğer aylığın ne zaman başlayacağını öğrenebilirsin.

SGK'ya ilk başvuru çalışma gücü kayıp tespiti için yapılır. Bu yapılan emeklilik başvurusu değildir bunu karıştırıyor herkes.

Çalışma gücü kayıp tespitin SGK tarafından belirlendikten sonra gidersin ve aylık talep formunu doldurursun bir sonraki ay aylık almaya hak kazanırsın.

Babanın toplu aldığı 1997 yılındaki emeklilik sürecinden bahsediyorsun. Aradan 30 yıl geçmiş neredeyse o zamandan bugüne kadar hangi kanunlar hangi yönetmelikler değişti haberin yok halen toplu para alınır diye iddia ediyorsun.

Sen emekliliğe hak kazanırsan SGK'dan aradaki ayların maaşını istersin silkelemeyi düşündüğün AKP'nin seni nasıl silkelediğini o zaman görürsün.

@bjk11, Ben yeni emekli oldum. Dokuz ay süren işlemler için kuruş alamadım. Ne zaman Sağlık Kurulu onayı geldi, gidip başvurdum. Bu ay ilk kez ve tek maaş aldım. Geçirdiğim dokuz ay (ara karar vs) emekliliğe başvurmak için uygunluğumu ispatlama süreciymiş. Öyle söylendi.

Üst Alt