Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@BnymnYldz,

Hâla akp savunuculuğu yapıyorsun.
30 senede değişmeyen tek sey senin gibilerin zihniyeti ayrıca
bana kanunları anlatma sistemi hepinizden iyi biliyorum.
Sen hâla dediğimi bile anlayamamışsin.
Süresiz vergi indirimi veren ve süresiz rapor alan engelli kişilere bir gece yarısı tüm haklarını iptal edip tekrar heyete sokan zihniyetin nesini savunacaksın...

@pınar-deniz,

Bak guzel kardeşim is kazası geçiren birine %10 rapor ciksa ve Ankara 11 ay sonra onama yapsa 11 aylık sürekli iş göremezlik gelirini toplu olarak alirsin.
Simdi Ankara yaşlılık aylığını hafif derece onama yapsa ve 9 ay boyunca senin kaybını kim karşılayacak? Emekli olmak icin işten ayrılıyorsun ve sadece emekli maaşına odaklanmış oradan gelecek para ile hayatını idame ettireceksin.
Kurumsal firmalar emekli çalıştırmıyor yani işten çıkıp tekrar başla demiyor. Bana emekli olursan geri baslayamazsin dedi. 9 ay nasil yaşayacaksın?
Sistem baştan aşağı hatali ve hâla akp ile sistemi savunanlar var.

@pınar-deniz, aynen bende bu gün ilk maaşımı aldım ayın 28 tahsis talebinde bi 20 gün vardı onuda maaş tan önce verdiler ama bende 9 ay bekledim

@bjk11, şimdi kardeşim yeni çıkan yasa bu bende 9 ay bekledim martın başında başvurdum gecen ay başı onaylandı bu ay başına kadar olabı verdiler oda 14 küsürdü bu ayın 28 inde de gercek maaş ım yattı 16 881 işte alacagın bu kimseye ayrımcılık yapmıyorlar

@pınar-deniz, @ilker evlen SGK'nın uyguladığı kanunda olan prosedür bu şekilde ama bazı çok bilmiş cahil arkadaşlar halen biriken aylıklar alınır kural böyle diyor. Bu arada emekliliğiniz hayırlı olsun.

@bjk11, Senin anlama problemin de var rapor alırken bu durumunu da belirt eklesinler rapora.

Kanunları biliyor olsan biriken aylıklar alınır diye böyle saçma sapan bir şey söylemezsin.

İş kazası süreci ile emeklilik sürecini aynı değenlendirmen zaten çok bilgili olduğunu gösteriyor.

Biz aylardır bu forumda AKP'nin attığı kazığı konuşuyoruz burada. Arkadaşlar nasıl doğru şekilde bu süreci geçirir onu paylaşıyoruz. Daha dün üye olup ta saçma sapan fikirlerini yazıp insanları yanlış yönlendirme. İnsan gibi konuşmayı öğrenirsen inşallah doğru bilgilere ulaşacaksın.

Not: İlk emeklilik başvurusu yapıldığında işten çıkılmasına gerek yoktur. Bu süreç aylar sürebilir ve çalışma gücü kayıp tespiti yapılana kadar çalışılabilir.

@BnymnYldz, çok teşekkür ederim bünyamin bey sizinlede konuşmuştuk hafif çalışma gücü kaybindan onay aldım değerli görüşleriniz ve yönlendirmelerinizin devamını dileriz sizi bilen biliyor yardımlarınız için teşekkürler ederiz ....

@BnymnYldz,

Valla hic akp'nin attigi kazığı degil direk akp'yi savunuyorsun.
Buraya yeni uye olsan ne olur? Eski uye olsan ne olur?
Asker ocağı mi burası kıdem ya da devrecilik mi var?
Sen hâla yanlışı savunuyorsun.
Bu adam 9 ay boyunca ne yiyecek?
Kirasını kim odeyecek?
Faturaları kim ödeyecek?
Demen gerekirken akp seni silkeler diye daha hâla akp yalakalığı yapıyorsun.
Sistem hatali diyeceksin ve insanlar suresiz vergi indirimi ile rapor almış ayrıca askerlik ya da doğum borçlanması yapmış bu haklari bir gece yarısı ellerinden alınmış.
Bakın burada kim hükümeti savunursa lafi sokarım.
Engelli haklarının yaninda durun ve tam karşımızda durmayın.

• Beğen
Reaksiyonlar: bayy
@bjk11, AKP'yi savunuyorsun diyor daha 😅

Çalışan bir kişi emeklilik başvurusu yaptığı zaman işten çıkmasına gerek yok sen daha bunu anlayamamışsın maalesef.

Başvurusunu yapar eğer çalışıyorsa işine devam eder. SGK'dan sevkini alır gider raporunu alır bundan sonra çalışmaya devam ederek SGK'nın Sağlık Kurulu tarafından verilecek kararı bekler.

SGK bu kişi hakkında aylar sonra olumlu karar verirse o zaman işten çıkışını alır aynı gün aylık talebinde bulunur aylık bağlama işlemleri başlar.

Yani senin sandığın gibi ilk başvuru yapıldığında hemen işten çıkmasına ve aylarca SGK'nın vereceği kararı işsiz olarak beklemesine gerek yok.

Senin verdiğin örnek gibi yani 9 ay boyunca kirasını faturalarını ödeyememesi için bir sebep yok ortada.

Anlamışsındır inşallah.

@ilker evlen,

Kardeşim ben ayrımcılık istemiyorum. 9 ay emekli maaşı almak icin bekliyorsun ve 9 ay cok uzun bir süre yani kira ve faturalar beklemez. Market ve pazar emekli maaşı yatınca öderim desen seni idare etmez. Biz niye sgk ve hükümeti idare edelim.
9 ayda çocuk oluyor yani bir canlı hayata gözünü açıyor.
Sistemi eleştirmeyen ve eleştirini elestirenlere ayar oluyorum.
Benim arkadaşım 2024 yılında beyaz yaka olduğu icin sirket çıkış verdi. Sırf emekli olmak icin ve 2024 yılında 45bintl emekli maaşı bağlandı ama tekrar işe almadılar. 2025 yılında emekli olsaydı 40bintl emekli maasi alırdı. Enflasyon farkını almak icin emekli oldu. Ben devam ettim keşke aynısını yapsaydım. Hayatımda yaptığım en büyük hatalardan biri daha erken emekli oluyordum. İşim ve maaşım guzel diye olmadim. Çarşamba günü heyete gireceğim.

@bjk11 Yahu AKP savunanyok bende vergi indirimi ile 1 Mayıs'ta emekli idim ama olamadım ne yapalım şimdi biriken aylığı alırsın mi diyelim ,yine diyorum tahsis talep vermediysen kralı gelse alamazsin tahsis talep vermek icin de calismiyor olmak gerek

@BnymnYldz,
O arkadaş benden büyük 1997 sgk girişli eyt den emekli oldu. Şirket 2024 yılında emekli olmak isteyen varsa ayrılsın ama geri işe alım olmaz dedi. Ben de engelli raporum ve suresiz vergi indirimim var diye olmadim. Sonra 2024 ile 2025 enflasyon farkı olayını öğrendim. Keşke olsaydım gündemi takip etmedik kötü oldu.
Akp'nin süresiz vergi indirimi ve raporları geçersiz kıldığını yeni öğrendim.
O yüzden buraya uye oldum.
gündemi takip etmek lazim ama gundem cok yoğun...😂

@samedo99,
Ben ayrıldım şirketten zaten çarşamba heyete gireceğim.

@sabi88,

Abi başvurular yavaş itiraz yavaş bu nedir ya 15.10 da ulaşmış YSK ya bakalım ne zaman sonuçlanacak

@dado84, 5 ay sonra sonuç çıkar artık

TBMM Engelliler Komisyonu'nda işveren ve işçi örgütleri dinlendi. TİSK, çalışan sayısı yüksek firmalarda %3 engelli kotasının düşürülmesini talep etti.

@caan006,

Diyorum size hâla akp savunuyorlar. Bakin tüm haklarımız tek tek elimizden alınıyor.
Engelli araba satışı 10 yil süre galiba danistaydan dönmüş. Tek adam rejimi herkes icin tehlikeli bir gece yarısı yasa çıkarıyor. Sabah kalkıyoruz vergi indirimleri iptal yani sil baştan ayni islemleri yapıyoruz. Herkes gece yarısı resmi gazeteyi takip etsin yarın emeklilik icin daha farklı yaptırımlar görürüz. İstanbul da ek-5 tarim sigortası ödeyen 300bin kişinin emekli maaşlarını iptal etmişler. Geriye dönük ödedikleri para ve prim gün sayısını silmişler. Gerekçe İstanbul da tarim yapacak alan yokmuş ve her yer betonmus yani ek-5 isteğe bagli prim ödeyenler dikkatli olsun yoksa emekli maaşlarınıza bile çökerler. Yasalara ek- madde ekleyip parayı alırken iyi ama emekli olunca gel bakalım buraya diye silkelemek bunlarin yaşam felsefesi olmus.

@BnymnYldz, Çok teşekkür ederim. Darısı bekleyen herkesin başına.

@bjk11, Anlamadığınız şey şu sanırım. Sağlık Kurulu onay vermediği sürece emekliliğe başvuaramadığınız için o sırada çalışmaya devam edebiliyorsunuz. Yanlış anlaşılmasın bu arada, yeni sistemin ve AKP'nin savunulacak tarafı yok.

Son düzenleme:
Ben 9 Ekim de emeklilik için başvurdum dys de 5 Kasıma kadar işlem süreci var sonrası yok 5 kasımdan beri bir hareket yok SGK arayınca da evrak görüntüleyemiyoruz kaydınız yok diyor birde 1 kasımdan seçince kayıt bulunmadı diyor normal mi ?

@pınar-deniz,

Ya arkadaşım sizlerin anlama sorunu var galiba ya da ben derdimi anlatamıyorum.
15 ocak 2025 engelli emeklilik icin yasayı çıkaran akp hükümeti ve süresiz vergi indrimim iptal edilmiş. Bizlere bir hak verilmiş askerlik borçlanması yapmışım. Kadinlar doğum borçlanması yapmış ve engellilerin emeklilik başvurusu yapacağı en yoğun olduğu dönem 2025 yılı olduğu için Erdoğan yasa çıkarıp haklarımızı iptal edip tekrar heyete sokuyor.
Ben işten ayrıldım zaten heyete gireceğim ve ayağımdan ameliyat olacağım. Yani çalışırken emeklilik başvurusu ve ameliyat işlemlerini yapamazdım.
Sağlık kurulu kac ay icinde onay veriyor? 9 ay sonra maas bağlandı diyenler var.
9 ayda çocuk oluyor yani 9 ay cok uzun bir süre galiba herkes emeklilik icin sisteme yüklendi.
Engellerden bir cacık olmaz ya birlik ve beraberlik yok.
X de sadece 50 ya da 100 tane engelli kişi yeni yasaya karşı itirazlarıni yazıyor ve haklarımızı elimizden alıyorlar diyor ama 100 beğeni alıyor. 10milyon engelli niye destek olup beğeni vermiyor? 2008 öncesi sgk girişi olana sürekli vergi indirimi alarak emekli olabilirsin diyen sistem bugün herkesi heyete sokuyor..
Engelliye her şey müstahak hakkını bile aramaktan aciz x de yorum bile yazmayan kesime seçimden sonra Erdoğan yeni yasa cikarir ve herkesin emekli maaşını keser.
Suan zaten engellilere darbe yapıyorlar ve ses cikarmiyorsunuz.
Bugün ekpss girip 80puan alan atanamıyor.
Bugun ozel sektör 30bintl ceza ödüyor ve engelli almıyor.
Engelli maasi 4bintl galiba para mi bu Allah aşkına 4bintl ile 1 ay engelli nasil yaşasın?
gelişmiş ülkeler engelleisine verdiği maas ve sosyal yardımları yapay zekaya sorun yemin ederim Orta Doğu ülkesinde doğdunuza bin pisman olursunuz.
Almanya ve Hollanda engelli maaslari ve sosyal yardımlara bir bakin derim.

Son düzenleme:
@bjk11, Haklısınız, anlatamıyorsunuz.
Üstelik çok saldırgansınız. Kendinizi öğretmen gibi konumlandırıyorsunuz sanırım ama kimse kimsenin öğretmeni değil burada. Konuyla ilgili tecrübelerimizi yazdığımız, süreci birbirimize kolaylaştırmaya çalıştığımız bir yer burası.
Öyle bilgileri kimsenin haberi yokmuş gibi yazıyorsunuz ki, ben içten içe gülüyorum. Burada çoğu insanın sizin bilgi diye paylaştıklarınızdan zaten haberi var. Farkımız, bu bilgileri sizin gibi agresif biçimde kullanmıyor oluşumuzda.
Öyle bir yazıyorsunuz ki, gerekli tepkileri bir tek siz gösteriyorsunuz, geri kalan herkes engelli hakları konusunda ne bir şey biliyor, ne bir şey yapıyor. Ne kadar üstten bakan bir tavır bu.
Daha fazla uzatmadan şunu söyleyeyim; bu size son cevap verişimdir. Buraya polemiklerle zaman kaybetmeye gelmedim çünkü.

Üst Alt