@cfylmaz
ya konuya tam hakim ol öyle yaz, ya da kimseye bulaşma.
benim etiketleyerek cevap yazdığım kişi
@Beylikduzu
Bak bir önceki mesajında ne demiş ?
"ilk sigortalı olduğum tarih 2000, engelli raporu aldığım tarih 2019"
hadi gel bu adama malulen emekli olamaz şartını uydur, uydurabilirsen.
emeklilikle ilgili milyon tane detay var, her mesajımıza milyon tane detayı ekleyerek mi yazacağız ?
bizzat kişiyi etiketleyerek sadece onun durumuna mesaj yazdığımı anlayacak kapasiten var mı acaba ?
----------------------------------
@YusufB123
size bu bilgileri kim öğretiyor bilmiyorum, ama beni etiketlediğin için cevap verme hakkımı kullanıyorum.
Elimizdeki engelli raporlarını SGK son 6 ay içinde alınmış olması şartı ile kabul ediyor. Ki ben bu yılın Mart ayında bu şekilde emekli oldum.
Benim gibi önce hastaneden engelli raporu alıp SGK ya başvurup emekli olan engellilerde var.
Kaynak tabi ki götüm değil
Meraklısı için kaynak :
Maluliyet Tespit İşlemleri
Bu durumun tespiti için bağlı bulunulan sosyal güvenlik il müdürlüğü/merkezlerinin ilgili servislerine bir dilekçe ile başvurulması gerekmektedir.
İlgili servislerce, durum bildirir sağlık kurulu raporlarının temin edileceği yetkili hastanelere sevk işlemi gerçekleştirilir. (
Sigortalıların talep tarihi itibariyle son 6 ay içerisinde Kurumca yetkilendirilmiş hastanelerce düzenlenmiş raporlarının bulunması halinde sevk işlemi yapılmaksızın bu raporlara göre işlem yapılır.)
Kamu görevlilerinin ise temin edecekleri raporu ve talep dilekçelerini çalıştıkları kuruma ibraz etmeleri gerekmektedir.