Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@senli,

Malulen olacaksınız çünkü engeliniz sigorta girişinizden önce başladı. Evet çalışamazsınız.

@senli,

Yanlış yazmışım önce değil sonra başladığı için maluliyet oluşuyor. Sigortadan önce olsaydı maluliyet olmayacaktı.

Benimde öyle oldu işte 2006 girişim var 5600 oldu prim 2021 de felç geçirdim o zaman malulen emekli için başvurdum kabul edilmedi.. sonra engelli raporu aldım yüzde 55 verdiler aradan dört sene geçti ben iyileşmek üzereyim hafif veya orta gelir diye gittim bana ağır verdiler ve malulen ettiler ama 2027 kontrol muayenesi koymuşlar şimdi bakalım YSK da itiraz büyük ihtimalle red gelecek o zamanda mecbur 2027 yi bekleyeceğim yenide. Başvuru için ya da anayasa mahkemesi kararı bozacak bir şekilde emekli olacağız ?

Üç hafta evvel KOAH orta düzeyden emekli oldum. Kod 08 ile işlem yapıldı ...Giriş 2005. 5450 günden. Sorum şu ben engelli kartı alamayacak mıyım ? Rapor hiç bir yerde görünmüyor. Sadece bana SGK evrak verdi orta düzeyden 2027 Ağustos kontrollü diye. Benim otobüsleri yada indirimleri halklarım yok mu ? Tşkler

@sslleck,

Onun için tekrar sgk gidip engelli raporu çıkaracam yani bütün vergi indirimlerden yararlanmak istiyorum diyeceksin tekrar seni hastaneye yönlendirecek

@sslleck,
Orta düzeyden emeklilik malulen emeklilik değil doğru mudur? Normalde olunan, 15 Ocak kanunu öncesi gibi emeklilik mi?

@BnymnYldz,
Bu sabah bu şekilde 28/5' den ve sevk isteği ile başvuru yaptım fakat bugünkü DYS' de " SKR Düzenlenmesi (Maluliyet Tespiti) " şeklinde giriş yapılmış yav. Bilgim haricinde 28/5 şıkkını silip maluliyet tespitini mi işaterlediler acaba kayıt yaparken, böyle birşey olamaz herhalde.

Son düzenleme:
@Futi_26, @esra777, Çalışma Gücü Kayıp Tespiti ve Malullük Tespiti aynı yönetmeliğe göre yapıldığı için düzenlenen rapor her iki emeklilik değerlendirmesinde kullanılabiliyor.

Siz 28/5 için başvuru yaptığınız için SGK Sağlık Kurulu sizdeki hastalığın hangi düzeyde olduğunu tespit edecek. Ağır Düzey, Orta Düzey veya Hafif Düzey.

"Bilgim haricinde 28/5 şıkkını silip maluliyet tespitini mi işaterlediler acaba" böyle birşey yapamazlar.

Orta Düzey emeklilik malulen emeklilik olmaz.

Son düzenleme:
@serkanmalkoc, çalışabilir malulen olursa çalışamaz yanlış bilgi veriyorlar.

Çalışma gücü kaybı oranı olan % 60 ile % 60 özür oranı aynı anlama gelmez. Bu oranlar farklı yönetmeliklerle tespit edilmektedir. Malul sayılan sigortalılarımız veya hak sahipleri her hangi bir işte çalışamaz. Özürlü vatandaşlarımız ise özür durumlarına uygun işlerde çalışabilir.

@güllerin efendisi, yanlış biliyorsunuz malulen emekli değil fakat çalışma gücü kaybı ağır düzeyse çalışabilir.
Çalışma gücü kaybı oranı olan % 60 ile % 60 özür oranı aynı anlama gelmez. Bu oranlar farklı yönetmeliklerle tespit edilmektedir. Malul sayılan sigortalılarımız veya hak sahipleri her hangi bir işte çalışamaz. Özürlü vatandaşlarımız ise özür durumlarına uygun işlerde çalışabilir.

@esra777, bwnimde öyle artık o paket icinde degerlendirip hafif orta veya agır düzeyi karar veriyorlar benimde öyleydi hafif kusur verildi

Üst Alt