Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@senli,

İlk raporu sanırım 2015 veya 14. Bana süreli vermişlerdi sürekli yenileyip duruyorum 2 yılda bir. Benimde 40. İlaç içmediğimde nöbetler oluyor ayda 2-3 kez

@furkan t1 hangi hastanede heyete gireceksin,birbirimizle iletişim halinde olalım ikimizde epilepsi hastasıyız süreç nasıl ilerleyecek bakalım,doktorların epilepsi için bakış açıları nedir,benim en korktuğum raporum düşer diye stresteyim.

@caan006,

Malulen Emeklilik: Çalışma gücünün en az %60'ını kaybetmeye dayanır. Malul kişi tekrar sigortalı olarak çalışmaya başlarsa, emekli maaşı kesilir. Çünkü maluliyet aylığı, kişinin çalışamayacak durumda olmasına istinaden bağlanır

Malulen emekli birinin tekrar çalışmaya başlaması halinde, kural olarak malullük aylığı kesilir.
Ancak, kişinin sigortalılık başlangıç tarihine ve hangi statüde (4/a - SSK, 4/b - Bağ-Kur, 4/c - Emekli Sandığı) çalışmaya başladığına göre kesilir
Genel ve Önemli Kurallar:
5510 Sayılı Kanun Kapsamında Çalışma: Malullük aylığı alan kişi, 5510 sayılı Kanun kapsamında (yani Türkiye'de sigortalı olarak) veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaya başlarsa aylığı kesilir.

Merhaba ,
çalışma iş güce kaybı için raporu SGK ya vereli 1 hafta oldu DYS sisteminde şu an Alan Evrak Geçmisinde : S***** K******* D**** Evrak Havale Edildi- yazıyor.
ne anlama geldiğini bilen var mıdır ?

“Emeklilik Servisi 3 (4B-MYÖ)”
“Malulluk Aylığı” klasörüne kaldırılmış
“Evrak iade edildi - 4B”

Dosyam bu aşamaya geldi. 2024/05 tarihinde yaptığım malulen emeklilik başvurusu iki kez reddedilmesine rağmen, mahkeme yoluna gitmek ile yeniden sevk alıp devam etmek arasında çok kararsız kalmıştım. En sonunda, ikinci red sonrasında yeniden sevk almayı tercih ettim, çünkü durumum gerçekten çok ağırlaştı.

Detaylı muayenemi İstanbul Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yaptı. Sadece bir hafta içinde bu kadar ilerleme olması, önceki doktorların işini yeterince iyi yapmadığını gösteriyor. Neyse ki bu kez doktorlar oldukça ilgili ve dikkatliydi.

Anladığım kadarıyla, SGK çok ciddi rahatsızlık içeren dosyaları öncelikli olarak değerlendiriyor; aksi halde bir haftada bu kadar ilerleme olması mümkün değil.

@serkanmalkoc,

Doğru hocam maalesef. Bizzat ben yaşadım. Ağır seviyeden verdiler. 2008 öncesi girişli olduğum halde çalışamıyorum. Hatta o kadar katı ki bir gün dahi SGK prim ödemesi görürse sistem emeklilik otomatik iptal oluyor dediler.

Üst Alt