Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Avcı05,

Yoğunluğa bağlı olduğunu düşünüyorum, üstte arkadaşların da belirttiği gibi şuan hem sgk tarafından veri girişleri devam ediyor hemde kullanıcılar tarafından sorgulamalar yapılıyor, biraz daha zamana ihtiyacımız olacak ..

Bende de dün görebildiğim bilgiler şuan "kayıt bulunmadı" ile bugün sistemde çıkmıyor.

@İstanblue34,

sabah bn giriş yaptım, hareketler gözüküyordu ama şimdi kayıt bulunaması diyor. tamamen sistemin yoğnlğndan kaynaklı ara ara deneyin bence

@pınar-deniz,

bendede 205.01.01 malullük aylığı yazıyor ama anlamadm tabi bgn sgkda kurula girecek dosyam - daha karar çkmadan malululiyet kararı çkmşş olamaz die düşünmekteyim

@cmnbyt,

Benim anladığım şu; engellilerin hepsini "malulluk" adı altında değerlendiriyorlar. Sonra derecelendirip sonuca varıyorlar. Çünkü sizin 50 ile malulluk sınıfında değerlendirilmeyeceğiniz belli. 60 üzerini malul sayıyorlar. Bu arada 2019'da aldığınız raporla mı emekliliğe başvurdunuz?

@pınar-deniz,
hayır ben direk çalışma gücü kaybımın tespiti için başvurdum . orda zaten engel oranınızn ne oldğna bakmıyorlar

@cmnbyt,
olduğum ameliyat da sgknn hastalık listesinde ağır derecede çalışma gücü kayıbnda yer alıyor ama ben bunu istemiyorum tabi .

@necatiburakozdemir,

Hastane sağlık kuruluna alıyorsun ordan direk seni bölüme gonderiyor o sana bakan doktor yazıyor senin hakkında raporunu yine SGK sağlık kuruluna gönderiyorlar

@pınar-deniz,

çalışma gücü kaybı tespitindeki tüm işlemler malulluk olarak geçer, işe girmeden önce engelliyseniz ve yüde 60 oran alırsanız malulen olmaz, fakat işe girdikten sonra yüzde 60 oran alırsanız malulen olur, ama yapılan tüm işlemler maluliyet olark geçer, maaş da malul maşaşı olarak geçer

merhaba bende sabah bakabildim en son 26.09.2025 tarhinde emeklilik servisine evrak havale edildi yazıyor ne anlama geldiğini bilen var mı

son dört hareket aşağıdaki gibi şu anda dys yine açık bilginiz olsun

26/09/2025 15:10:26Emeklilik Servisi -14 (T***** H********) (B**** S*******)A**** T****Evrak Havale Edildi-
26/09/2025 15:10:26--B**** S*******Evrak Teslim Alındı-E**** teslim alındı.
26/09/2025 14:53:46Unkapanı Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü (Ç**** S**********)Emeklilik Servisi -14 (T***** H********)Evrak Havale Edildi-
26/09/2025 14:53:46--Ç**** S**********Evrak Kaydedildi-E**** kaydedildi.

Malulen emekli dediler karar kesinmiş ağır engelli vermişler 2027 de kontrol muayenesi koymuşlar ben iptal ettim bu süreyi bekleyip 2027 de tekrar başvuru yaparim veya 5600 oldu prim zaten ileride kanun bekleyeceğim belki anayasadan döner mevzu veya birkaç sene sonra eyt yapar yine

Bişey sormak istiyorum hastaneden rapor almam için Kayseri ilinde şehir hastanesine gitmeyip ilçelerden birine gitsem rapor oranına göre iyi verirler mi fikriniz nedir ? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

@dado84,

Kardeşim sıkma canını sağlık olsun dicem ama attan düşenin halinden attan düşen anlar çok uğraştık çok bekledik, çok umutlandık, bu nasıl bir iş nasıl bir sistem yahu 😡 Başvuruyu alırken "sistem değişti tüm başvurular maluliyet adı altında alınıp öyle değerlendiriliyor önemli olan engelli emekliliği için başvuru formunda %60 ve üzeri iş gücü kaybı tesbiti değil de 28/5 iş gücu kaybı oran tesbiti işaretli olması demediler mi bizlere ?

Şimdi de nasıl oluyor kesin karar diyorlar !! Bana da ilk başvurum olan 21 ocak 2025'te onca itirazıma rağmen ısrarla maluliyet tesbiti ve malüllük aylığı işaretlermişlerdi benim engelim de doğuştan ve dys de malüliyet dosyası olarak işlem görüyorum yarın öbür gün sonuçlandığında benim de aynı sonuç başıma gelecek bu durumda 😡

Elimizde ki tek kozumuz sağlık olsun demekten başka birşey değil, sağlık olsun kardeşim en azından ödenmiş prim günün iyiymiş 2027 ye kadar kademeli mademeli birşeyler olur inşllah 🙏

Son düzenleme:
@İstanblue34,
Kardeşim bizim hatamız hemen atlamak oldu SGK dakiler durun bir bekleyin biraz sistem otursun ondan sonra başvuru yaparsınız dediler sevk kagidina maluliyet tespiti yazdılar iş gücü kaybı tespiti değil o yüzden patladık bence bide ara karar sonrası hastaneye gitmiştim fizik tedavi doktoru gördü beni saolsun galiba malulen emeklilik istediğimi düşündü haklı olarak o da yazdı da yazdı 😄 bişey diyemiyorum kadına şimdi

@dado84, dado hakkında hayırlısı kardeşim 2 sene sonra kontrol muhayenesi vermişler onda iptal olma şansı da var o zaman başvurunu yine yap çalışma gücü kaybı olarak o zaman istediğin olur inşallah kardeşim ...

Üst Alt