Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Kafakafka,

Nisan ara kararlarına geçen ay bakmışlar şimdi mayislara başlamışlardır artık yakında sonuçlanacak inşallah bizikilerde

Bir gelişme daha oldu bugun sgk aradım 21 ağustosta evraklarım verilmiş günlük ortalama 15 dosya inceleniyormuş. Dosya sırasına göre ortalama 15 Ekim gibi bilgi verilir dediler 🙈

@dado84,

Yalnız değilsiniz arkadaşlar, 21 ocak 2025 te ilk başvurum mayıs ta ara karar çıktı, ara karar için istenen evrakları toparladım verdim sonuç, temmuz başında ikinci ara karar çıktı.

İkinici ara karar için evrakları toparladım verdim 10 temmuz da, her ara kararda farklı evraklar istendi tek bir kerede isteseler süreç bu kadar uzamayacak.

Evrakları toparladığım son hastane ile görüştüm 17 temmuzda başvuru yaptığınız sgk ya gönderdik evraklarınızı sgk size 2 3 ay içinde dönüş yapar diyorlar, şaka gibi !!! Toplamda 8 ay bitti halen sonuç yok !!?

Bu arada hastanede toparladığım son evrakların fotokopilerini, durum bildirir sağlık kurulu raporunun orjinal edevlet çıktısını iki hafta önce başvuru yaptığım SGM ile görüşüp ok aldıktan sonra elden teslim ettim. Bakalım sonuç ne zaman çıkar.

@Birgül.halil,

Ya galiba o süreler olacak ara karar çünkü 20 Mayıs'ta çıktı benim tekrar hastane vs sgk ya gelmesi vs 26 Haziran'da oldu Eylül ortasında ara demişlerdi bana. Da iste

@İstanblue34,
Bu ara karar süreçlerine hastane SGK ya çok geç ulaştırıyor evrağı sonra da SGK hastaneye atıyor topu iki ara karar nedir abi bu adam hastadır veya değildir bu sıcakta engelliye zulüm ediyorlar oraya git buraya gel

Türk Ceza Kanunu’nun 46. maddesinde yer alan akıl sağlığı yerinde olmayanların cezai ehliyetlerinin bulunmadığını belirten nitelemedir yazılmış şizofroni tanısı mevcut arkadaşımız hem emeklilik hakkı kazanmış hemde tahliye olmuş buğün itibari ile

@dado84,

Aynen öyle dostum ulaşım, refakatçi, hastane sırası, siniri, kalabalık, hoşgörüsüz insanlar, kaybedilen zaman, belirsizlik, süreç ve netice beklemek yiyor bitiriyor insanı.

@İstanblue34,

En kötüsü de ne biliyormusun dosyanı takip edemiyorsun sene 2025 oldu dijital takip ekranini patlattılar adamları arıyorsun keyfine göre cevap veriyorlar devlet Hastanesi'ne gidiyorsun kurul kayittaki suratsız elemanlar hepsinin üstüne sıcak 😭

@İstanblue34,

bana da 2 kez ara karar çıktı en son ara karar raporlarımı 4 temmuzda ilçe sgkm, ara karar isteyen bölge sağlık kuruluna gönderdi ekrandan gösterdiler ne zaman sonuç çıkar aracaba istanbulda

@grafakir,
Benim işlemlerim 7 temmuz da bitti 10 temmuzda kurul toplanacak öğlen 13:30 da burada ol dediler, oldum. 10 gün sonra hastane sağlık kurulu danışmayı aradım durumu sordum bana evrakları 17 temmuz da ilgili SGM ye gönderdiklerini SGM nin ise iki üç ay içerisinde dönüş yapacağını söylediler. Daha sonra yine her 10 günde bir sordum aynı cevabı aldım. Bu arada sgm de bize gelen herhangi bir evrak yok diyor. Umarım bir aksilik yoktur ve süreçlerimiz en kısa süre de olumlu sonuçlanır.

@grafakir,
İkinci ara karar gelenler yeni yıla artık 😡 öncelik ara karar raporu gelenlerin olmalı niye bir kolaylık yapmıyorlar acaba

@dado84, kardesim anlamayacak ne var bunda bir cogunuz 8 aydir bekliyoruz 9. Aya girdik adamlar zaten yarimizdan fazlasini emeklilikten edip kurtuldu emekli edeceklerinide zamani hzatip surunduruyorlar ne kadar zaman calarsam okadar kar ederim gozuyle bakiyolar sene başinda kanun ilk devereye girdiginde bunlar bilmiyormuydu yogunluk olucak sistem çokecek biluyorlardi suan hersey hukumetin istedigi sekilde ilerliyor senin benim engellinin emeklinin bu ulkede 20 senedir hakki yeniyor

Arkadaşlar ben rapor aşamalarını geçtim. Dün e-devletten yaşlılık ağlığı başvurusu yaptım. Tahmini maaş kaç ayda bağlanıyor?

Üst Alt