@strazyevsk,
SGK'nın verdiği kararı yanlış buluyorum. 2020 yılında beyin pıhtısı attı ve 20 gün yoğun bakımda kaldım. Hastane "ölecek" diye beklemiş, ailem beni eve almış. Evde bilinç kapalı halde 5 ay yaşadım, bu da vücudumun her yerine zarar verdi.
Sol kolumda dirsek kemikleşmesi, sol kalçamda ağır derecede kireçlenme oldu. İki dizimde kontraktür nedeniyle tendon boyu kısaldı. Özel bir hastanede ciddi bir ameliyat geçirdim; 11 saat sürdü. Kalça temizliği yapıldı ve iki diz kırılıp sabitlendi, ancak yamuk oldu. Bacaklarım kısaldı, özellikle sol bacak çok kısa kaldı. İki bastonla yürüyebiliyorum ama merdiven veya kaldırım çıkamıyorum.
Yoğun bakımda felç sonrası beyin oksijensiz kaldığı için ağır nörolojik hasarlarım ve lezyonlarım var. Anlama güçlüğü çekiyorum ve evde bakım yardımı alıyorum.
Ilk hastane raporum 89 sonrası 86 en sonrası 76 kronik süresiz. 1800 gün sigortam var.
@strazyevsk,
Davalı:
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı
Adres: Ankara
Konu: Malulen emeklilik başvurumun reddine ilişkin işlemin iptali, maluliyet durumumun tespiti ve geriye dönük ödemelerin talebi
---
Açıklamalar
1. Başvuru Tarihi: 17/04/2024 tarihinde malulen emeklilik başvurum SGK’ya yapılmıştır.
2. Davacı, 2020 yılında ağır sağlık sorunları nedeniyle uzun süre yoğun bakımda kalmış, sonrasında kalça ve diz eklemlerinde ciddi deformiteler ve hareket kısıtlılıkları gelişmiştir.
3. Geçirmiş olduğu 11 saat süren büyük ameliyat sonrası her iki diz ve sol kalçada kalıcı hareket kısıtlılığı, kemik fiksasyonları ve heterotopik ossifikasyon oluşmuştur. Ameliyat sonrası durumunun geri döndürülemez nitelikte olduğu Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde Prof. Dr. Ahmet Fırat tarafından da teyit edilmiştir.
4. Güncel sağlık kurulu raporlarına göre:
İki baston kullanarak kısıtlı şekilde yürüyebilmektedir.
Merdiven çıkması, uzun mesafe yürümesi mümkün değildir.
Normal klozet kullanamamakta, evine özel yüksek klozet yaptırmak zorunda kalmıştır.
Sırt üstü yatamamakta, sadece sağ tarafına dönerek uyuyabilmektedir.
Dizlerini tam kapatamadığından kendi başına yerden kalkması mümkün değildir.
Sol bacakta deformite ve kısalık mevcut olup, ayakkabı ve çorap giyme gibi basit ihtiyaçlarda dahi zorluk çekmektedir.
5. Tüm bu sağlık sorunlarına rağmen SGK tarafından malulen emeklilik başvurum reddedilmiştir. Oysa ki mevcut engelim, günlük yaşam aktivitelerimi ağır derecede kısıtlamaktadır. Bu durum raporlar, tetkikler, ameliyat notları ve fotoğraflarla .
---
Hukuki Nedenler
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, ilgili yönetmelikler ve sair mevzuat.
---
Deliller
1. Engelli sağlık kurulu raporları (2020, 2021, 2022, 2023)
2. Ameliyat raporları ve epikrizler
3. MR ve röntgen görüntüleri
4. Prof. Dr. Ahmet Fırat’ın uzman görüşü
5. Fotoğraflar (diz-kalça deformiteleri, baston kullanımı, özel klozet vb.)
6. SGK işlem dosyası
---
Sonuç ve Talep
Yukarıda arz ve izah olunan nedenlerle;
1. Malulen emeklilik başvurumun reddine ilişkin SGK işleminin iptaline,
2. Sağlık durumumun maluliyet kapsamında olduğunun tespitine,
3. Tarafıma başvuru tarihi olan 17/04/2024’ten itibaren geriye dönük malulen emeklilik maaşı, prim ödemeleri ve bayram ikramiyelerinin ödenmesine,
karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.
Tarih: …/…/2025
Davacı: Tolgahan DEMİR
Biraz avukat yardımı ile toparlayıp dava etmeyi düşünüyorum sgkya.elimde ameliyat raporlarım ve çok ciddi Delillerim var.