Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@hepsiyAh
Merhaba. Hafif iş gücü kaybını onaylayan kurum sizin ameliyat olduğunuzu biliyormuydu. Bununla ilgili bir bilgi yada ameliyat raporunu sunmuşmuydunuz. (Raporda hiç birşey belirtilmedi. sadece Bilateral mix tip işitme kaybı mevcuttur yazıyor demişsiniz de ondan soruyorum bu soruyu)

@Hayrullah Diyaroğlu,
Benden herhangi bir bilgi istenmedi. dediğim gibi. raporu aldığım hastane takiplisi olduğum yerdi. ameliyatım aynı hastanede yapıldı. kendileri hastane ile iletişime geçtiyse öğrenmiştir.

Merhaba durum bildirir raporunu nerden görebilirm hastane direk sgk ya göndermiş hastene ne yazdığını bilmiyoruz
Bilgisi olan varsa paylaşırmı
iyi günler

Buradaki bazı arkadaşlar durum bildiri raporunu e-devlet'ten görebildiğini söylüyor benim henüz raporun çıkmadığı için göremiyorum e-devlet'ten arama yerine durum Bildirir raporu yazarsan çıkıyor zaten

@Alibekar,
SGK hangi Dr a gitmeni istiyorsa ona gidiyorsun. Yani ağır hastalığın, yüzde oranı hangisinin yüksekse. Ben ara karar ile KOAHtan tekrar göğüse girdim. O kadar.

@kahani08, ilk ara kararda bizi Anadolu Pendik eğitim araştırma Hastanesi'ne gönderdiler orada odyo testi için bir yıl beklersiniz demişlerdi çok basit bir işlem için çok sıra varmış Ben de SGK'ya gittim tekrardan sevk evrarını iptal edip Ümraniye devlet hastanesine aradım orada hiçbir yoğunluk yokmuş hemen evrağını oraya yazdırıp SGK'dan evrak alıp hemen Ümraniye eğitim araştırma Hastanesi'ne gittim Tek hekim durum bildiri raporu sabahtan bir saat içinde hepsini hallettik odyo testi ne varsa hepsini hallettik hastanede hiçbir sıkıntı yok hemen işitme testini yapıyorlar

Merhaba Arkadaşlar bana SGK dan verilen hizmet cetvelindeki açıklamada 5510 S.K işe başlamadan malül sayılma şartlarından emekli olur yazmaktadır. 3600 yasasından emekli edilmişim bu durumda malul emeklimi sayılıyor yoksa engelli emekli mi ? Çalışmaya devam edip emekli maaşımı alabilir miyim

Güncel Olarak başvurmak isteyenlere BİLGİDİR !!!
1-6 Ay geçmemiş yeni rapor eğitim araştırma-üniversite veya şehir hast olması zorunlu(devlet hast kabul edilmiyor)
2-Primleriniz tam ise çalıştığınız iş yerinin bağlı olduğu sgk kurumundan sevk alıyorsunuz.Sevk verirken size randevu aldınız mı diye sormaktalara siz randevuyu mhrs üzerinden erişkinler sağlık kurlu rapor kısmından alıcaksınız sevk 10 gün süresi var randevuyu önce alın sevk işi kolay
3-Sevk işlemi geldiğiniz hast evrak giriş böl gidin barkod alıp kurulun bulunduğu muracat ksımına gidin size 8 hekimli imza ve kaşe basılacak döküm alacaksınzı doktorları aynı engelli raporu alır gibi tek tek gezip muayene olacaksınız.
+varsa hastalığınız vakit kaybetmeden güncel olmak zorunda tetkit reçete rapor emg,ekg her ne ise doktor onu baz alıp işler aksi taktirde 20-30 gün süre extra bekleme durumu oluyor heyet doktor gezme yalan oluyor bunları önceden hallederseniz örnek kendi engelim emg siz bakmıyor size mantığı anlatmaya çalısıyorum
4-Eczaneden 1 yıllık ilaç kullanım listesi isteniyor zorunlu. (ilaç kullanmasanızda boş kağıt olsada o döküm isteniyor)
5-elinizde ne kadar rapor reçete tetkit tüm işlemleri bitirdiğinizde teslim ediyorsunuz kurul değerlendirip ona göre değerlendiriyor...

Öneriler tavsiyeler; Tavsiyem engelli raporu ile uğraşmayın mutlaka eksik veri yazılıyor ve ara karara çıkıyor zaman kaybı. O sebeple sevk almaya bakın ama öncesi Hast randevu bulun...
Kendi engel grubunuz da emekli olan kişileri bulun iletişim kurup nasıl emekli olmuş çalışma güc nasıl değerlendirmiş öğrenin red yiyenler bir azınlık kısmı şahsi düşüncem bu sebeple red yiyor...

ÖNEMLİ BİLGİ; CHP Milletvekili Aylin hanım Anayasa mah üyesi ile bu konu hak anayasa ihlalidir dedi sanırım lehimize sonuç çıkma olasılığı fazla yani iletişim kuruyorum dedi ama bu kısım vergi indirim belgesi alan kişileri bağlayacak gibi anlıyorum iptal kısmı Ekim 2008 öncesi ile alakalı..Bu tarihten sonra Ekim 2008 den sonra ki hak kaybı buna mütakip 2021 de değişen yönetmelik ile alakalı o dönem kimse itiraz etmedği gibi o kısmı kapsamayacak.
Ekim 2008 den sonra sgk lı olan her vatandaş engelli de olsa düz vatandaşta olsa çalışamayacak ya emeklkilik ya da çalış.

Şimdilik durumlar bu yönde bilgi vermek istedim

Sabahtan gidersen sevk evrak varsa randevu sormuyorlar benim gibi bir kaç kişi vardı sormadılar kimseye sevk evragi varsa sorun etmiyorlar ancak huysuz birine denk gelirsen sorabilirler

@kahani08, rendavusuz gidebilirsiniz elinizdeki sevk kağıdı ile gidin ben kurum talimatı ile geldim deyin ona gore öncelik veriyorlar bende oyle olmustu MHRS veya hiçbir rendavu almadan direk islemleri başlattı

@Alibekar,

Evrak yolluyorlar adresine. Ama sen onu bekleme kararı veren SGK ya git sevk kağıdı verecekler. Muhtemelen ayrı bir hastaneye. Al evragi baslat işlemlerini vakit geçmeden. Zaten aylarca bekletiyorlar....

@NİHAT3455, tekrardan Ara karar istenmişti Ara karar belgesi ile gitmiştik

Anadolu Pendik eğitim araştırma hastanesi bir işitme testi için bir yıla yakın sıra var dedi bizi de SGK'ya gidip oraya olan sevk evrakı iptal edip tekrardan Ümraniye eğitim araştırma Hastanesi'ne randevu oluşturduk Tek hekim durum bildiri şeklinde hemen bir saat içinde muayenemiz işitme testimiz yapıldı bu ay birlikte neredeyse 8 ay olacak halen bekliyoruz sonucu emeklilik için

@dado84,

21.08.2025 tarihi itibari ile çeşitli sosyal medya platformlarından 3 kişinin emekliliği onaylandığını okudum engelleri uzuv kaybı

Üst Alt