Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Görünen o ki, bazılarına emeklilik onaylanıyor. Buradan şunu anlıyoruz ki, her önüne gelene red vermiyorlar.. Aslında herkese red vermeseler ve hastaneden rapor çıkarılması kolay olsaydı bu yasa için kimse için sorun olmazdı. Bu yasanın cidden kolay olması için şunlar olmalıydı. Öncelikle kişinin tek hastalığı, hastaneden tek hekim olarak çıkarılmalıdır. Hastaneden heyet veya kurul olmadan tek tekim olarak, kişinin hastalığıyla ilgili tek hekim raporu olarak SGK'ya gönderilmelidir. SGK'da kendisine ulaşan raporu en fazla 1-2 hafta için onaylaması gerekirdi. Eğer hastalıkla ilgili yetersiz bilgi ve tahlil ve sonuçlar varsa, red kararı vermemelidir ve bunun itirazını ilgili hastane veya doktora yapmalıdır. Ara karar alırsa şayet, bu sefer de kendi belirleyeceği hastane veya doktora sevk etmelidir. Bütün her şey en fazla 1 ay sürseydi kimse bu kadar zorlanmaz ve herkes daha kolay emekli olabilirdi en azından.

Arkadaşlar iş gücü kaybı için sgk dan sevk yazısı mı alınacak kimse cevaplamadı bir daha sorayım dedim. Elimde sgk dan egitim araştırma hastanelerinden rapor alınacak diye yazı var bununla sgk yamı gidecem hastaneye mi

@Batax,
Herkes daha kolay reddedilirdi desen tam süper olurdu. Şimdi yine bekleyenlerin umudu var belki olabiliriz diye. Öbür türlü 1 ayda alayı red yiyecekti... 😁😁😁

@Sançar1,
Bir eğitim ve araştırma hastanesinin ya da üniversite Hastanesi'nin sağlık kuruluna randevu al. 2 gün kala SGK'ya git. Onlar sevkini yapacak. Randevu günü de hastaneye muayeneye git...

@bozcam,
Kontrol muayenesi istenildiğinde SGK söylüyor mu emekli olunca durum bildirir raporunda kontrol muayenesi olursa evrağa not düşünüyorlar mı? Bilginiz var mı

Emekliliği onaylananalar hakkında genel bir bilgiyi öğrenmek lazım. Yeni yasada emekli olduktan sonra SGK kontrol muayenesi isteyecek mi? Eski yasada veya vergi indirimli emeklilikte süreli olanlarda SGK hep kontrol muayenesine çağırırdı. Peki yeni yasada emekli olanların kontrol muayenesi nasıl işleyecek?

Merhabalar, daha henüz bana yazı gelmedi ama YSK dan tekrar sevk edlimek üzere ara karar sonucu çıkmış. Bun durumda nasıl oluyor tekrar sağlık kurulu randevusu alıp tüm bölümlere muayene mi oluyoruz.burdaki süreç nasıl oluyor?

Emekliliği Onaylananlar Başvurduğu Hastanenin Yada Sgk Kurumunun İyi Olduğunu Düşünerek Tavsiyede Bulunuyor Buradan O Arkadaşlara Şunu Söylemek İstiyorum 500 Kişinin İçinde Belki Emekliliği Onaylanan 3 Yada 4 Kişinin İçinde Olabilirsin Bu Hastanenin Sana Verdiği Bir Ödül Değil Aslında Bırak Kim Nereye Başvurusunu Yapıyorsa Yapsın Sana İyi Gelen Bana İyi Gelmeyecek Belkide Tam Tersi Olacak Bilemeyiz Emekli Olanların Emekliliği Hayırlı Olsun

@kahani08, Tüm bölümlerde muayene olmuyorsunuz. Ara karar yazısında hangi bölümde muayene olacağınız ve ne tür tetkik tahlil veya hastalığınıza ait daha detaylı hangi bilgiler istenildiği yazar.

Ara karar ile sevk yazısının adresinize gelmesi biraz zaman alabilir. SGK ile görüşerek mümkünse giderek bu sevk yazısını elden alabilirseniz süreci biraz daha hızlandırabilirsiniz.

@BnymnYldz, bilgi için çok teşekkürler yazı YSK dan kuruma gittiğinde arayacağız dediler ayrıca bana gelmesini beklemeyeceğim zaten SGK çok yakın her zaman gidebilirim. Sevk için ilk süreçte olduğu gibi benim belirlediğim hastaneye gidebileceğim değil mi

@kahani08, Hastane durumunu gittiğinde sorabilirsin.

Daha önce senin belirlemiş olduğun hastaneden aldığın rapora göre karar verilemediği için belki bu sefer SGK kendi istediği hastaneye gönderebilir.

@savas_38,

Bağlı bulunduğun SGK ya başvuru için gittiğinde seni hastaneye sevk ediyorlar ve Durum bildirir sağlık raporu istıyorlar. P raporda genel kontroller yapılıyor ve hangi rahatsızlığınızın olduğu üstün körü yazılıyor. Ardından bu raporda detay göremediği için YSK ara karar veriyor ve tekrar hastalığınızın olduğu bölüme sevk ediliyorsunuz ve detaylı kontroller yapılıyor.

Arkadaşlar 3 ayin sonunda ara karar cikti bolu izzet baysal hastanesine sevk edilmisim acaba gidip heyete girsemkimi yoksa böylece beklesemmi emekli olamiyacaz sonunda herhalde

Arkadaşlar merhaba Nisan'da başvuru yaptım hiçbir hareket yok ne ara karar ne ne red nede emekli olabildim geçen hafta içi SGK ya gidip sordum kuruldaymis kurulda çok yogunmus doğrumudur beklemeye dewam mi edecem pazartesiden beri SGK yi ariyorum telefonlarda bakmıyorlar hastalığım kalp kapak emeliyati oldum tansiyon psikiyatri birde aort anevrizmam var anevrizma için ameliyat olcam bir ay sonra bu hastalıklardan emekli olan var mı merak ediyorum tekrar herkese geçmiş olsun diyorum Rabbim herkesin hakkında herşeyin hayırlısını versin

Ara karar çıkmış yeniden detaylı rapor istediler. tekrar gönderdim 7 agustosta. 2.sürecte 3-4 ay sürermi. yaşamış olan vardı hatırlayamadım. bilginiz varmıdır

@dado84,
evet 4 ayda sonuçlandı. ara karar çıktı şimdi yeniden rapor gönderdim ne kadar bekleriz bilmiyorum

@Batax,
çok saçma. %88 oranlı kanser hastasına red vermiş siz haala demekki herkese vermiyormuş diyorsunuz üstelik böyle değilde şöyle olsa idi daha iyi olurdu diyorsunuz. sizin fikrinizde yanlış çıkarılan yasada yanlış. düpedüz hak kaybı bildiğiniz insanların haklarını çaldılar. 1 kişi bile olsa bu hak yemektir. Bu kadar net

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Avcı05,

% 82 ile kanser hastası olmam ve tedavi görmeme rağmen bana da hem SGK hemde Yüksek Sağlık Kurulu RED verdi. Hakkımı göz göre göre yediler. Bu da burda dursun.

Üst Alt