Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Kimsenin birşey bildiği yok,doğrusu eğer sigorta yok ise ve tahsis talep oluşturduysa biriken tüm maaşları alır, eğer çalışıyor ise zaten tahsis talep oluşturulamayacağı için maaş birikme durumu olmaz..

@UmbertoEco,

Eğer emekliliğe temel olan raporun tarihi emeklilik tahsis talep tarihinden önce ise, emekli maaşı tahsis talep tarihini takip eden ay başı itibarı ile başlar

Eğer emekliliğe temel olan raporun tarihi emeklilik tahsis talep tarihinden SONRA ise, o zaman tahsis tarihi önemsizdir. Rapor süreci tamamlanmalı, ancak ondan sonraki ay başı itibarı ile emekli maaşı birikmeye başlamalı.

@OturanBoğa,

Merhaba ben banka emekli sandığına bağlıyım 1 yıldır çalışmıyorum emekli olmak için dilekcemi 2025şubat ayında bankaya verdim.engelli raporum son 6 ay icinde olmadigindan Mart ayında da durum bildirir raporu çıkarttim süreci sgk saglik kuruluna bankam iletti 2 Ara kararim var ve hala bir sonuç alamadim beklemedeyim eğer emeklilik onaylandı haberi alırsam maaşım birikmiş olmuyormu bilen arkadaşlarım yazabilirmi tesekkurler:)

@zeyno19,

Zeyno hanım ne kadar uzun sürmüş bende banka sandığına bağlıyım bizim bankadakilere 1 ayda cevap geldi .1 Eylül'de bende basvurucam emeklilik için banada 1 ay içinde sonuç çıkar dediler

@zeyno19,

sandıgınız aynı anda tahsis içinde başvurduysa başvurdugu tarihten bir sonraki ay başından itibaren başlar, yani kısaca tahsis e ne zaman başvurursanız o zamandan itibaren başlar, şuan ki yapılan başvuru maluliyet testipiti

@olgunbodur,
Cevabınız için teşekkürler sandık şu formatta dilekcemi almıştı ................. tarihi geçerli olarak, tarafıma ‘’Yaşlılık Sigortasından’’aylık
tahsisi yapılmasını rica ederim. Eğer emeklilik onaylanır ise maaşım birikmiş olurmu dilekçede tahsis ibaresi geçiyor :)

Evet arkadaslar varmi bi gelişme yasayan emekli olan veya sgk dan sonuca iliskin haber alan 7 aydir beklemeye devam ediyorum hala ses yoluk yok ara karardan sonra 3 ay oldu ilk islem dahil 7 ay iyice bööğğ geldi yani

Hayırlı olsun emeklilğiniz. Marmara bölgesi derken her şehir kendi sgk il müdürlüğünde yapmıyor mu bu kurul kararını

14 Temmuzda heyete girdim, sgk daki memur 17 sinde bize ulaşmış heyet raporunuz dedi, sonuç ne zaman belli olur diye sorduğumda ağız ucuyla 2 ay en geç dedi. Bursa sgk il müdürlüğü engelli emeklilik işlemleri servisine sormuştum

Son düzenleme:
@yasinbey,

Ya galiba kurul haftada bir toplaniyormuş o yüzden böyle oluyor geçen sene arkadaş malulen emekli oldu sonucu bir ay bittiğinde gelmişti benim engelli emeklilik için başvuru tarihim 23 Ocak 😄 ara karar 20 Mayıs evragin tekrar halolup SGK ya gönderilmesi 26 haziran adamda topu hastaneye atıyor kardeşim demiyorki biz online sisteme geçmiyoruz adam raporu kaydedip e devlete atıyor aynı günde neymiş efendim medula sistemine göre olacakmiş ondan sonra elden teslimi bekliyor bak SGK gopta hastane gopta 1 ayda teslim edildi 😄😄 yemin ederim ki şansa bala gidiyoruz

Bana sgk'dan kağıt geldi malüllük için araştırma hastanesinden rapor alınmalı diye bu yazı ile hastaneye mi gideceğim yoksa sgk'ya gidip hastaneye üst yazı yazmalarını mı isteyeceğim.

Tek hastalıktan yüzde 60 iş gorememezlik oranı
Bulmanız lazım, yada bir kaç sistem ile olabilir ancak
Diyelim kardiyoloji 40
Solunum akciğer sorununuz var 30
Yüzde 40 duyu kaybınız var diyelim baltazara göre
Yüzde 60 iş gorememezlik oranini topladiginiza
SGK karar verirse malulen emekli olabilirsiniz
Diğer şartları tamamlanissaniz
Yok öyle tek hastalıktan %60 alamazsan asla
Emekli olamazsın diye bir kavram yok
Yanlış bilgidir.

@Sançar1, SGK'nın size gönderdiği sevk yazısı ile belirtmiş olduğu hastaneye gideceksiniz. Hastane raporunuzu düzenleyecek ve SGK'ya gönderecek. SGK raporu inceleyecek ve emekli olup olmamanıza karar verecek.

@Dertli58,
Öncelikle hayırlı olsun . sgk girişiniz kaç? emekli olduktan sonra calısacak mısınız?acıkcası sorum 2008 den sonra emekli olup çalışasabiliyor muyuz?

@Damla yılmaz36,
SSK girişim 1988 hayır emekli olursam çalışmaya abim
Zaten çalışacak sağlık durumum da yok 2008 den sonraki olayı bilmiyorum

@gannicus,
Kardiyoloji hastalıktan zaten 60 aldım bu demek değildir ki
İş gorememezlik oranım %60 alırım değil birleşik hastalıklar olarak
Solunum sistem hastaliklarindan yüzde 30 iki kulaktan toplam yüzde 46 duyu kaybim var
Yaptığım araştırmalarda iş gorememezlik %60 oranı bulup malulen
Emekli olabioecegim yönünde
Sen hangi kaynağa dayanarak olamazsın diyorsun?
Olabilirmiyim olamazmiyim ?
Tsklr

@yasinbey, ben artık kurum içinde iş hızlandırıcı değerli kağıtçık ya da hediyelerin süreci belirlediğine inanmaya başladım.sanki bulunduğumız il de emekli olacak herkes mi engelli / malül? 7 ay hala sonuç yok..biz de martta başvurduk eşim görmesini kaybetti ve düzelmeyecek bir şekilde.ona bile ara karar çıkardılar...

@BnymnYldz
Sgk dan gelen yazı ile o zaman bağlı olduğum sgk ta gidip hastane ismi yazan yazı mı isteyeceğim. Bu elimdeki kağıt ile herhangi bir Egitim araştırma hastanesine gitsem olmuyor mu

@Sançar1,
Üzerinde Hastane ismi yazan sevk kağıdınızı alıp o evrak ile hastaneye gitmelisiniz. Genelde siz hangi hastaneyi istiyorsanız o hastaneye sevk ediliyorsunuz

Şu anda üniversite araştırma hastanesinden çıktım..Çıldırıyorum kendimi zor tutuyorum..6 ay kontrole tabi tutulma kararı verdir psikiyatri heyeti..2016dan beri epkriz ilaç dökümü vs 40 tane evrak getirdim doktorun verdiği karara bakın..Sağlık kurulu odasına girdim dokotora dedim ki senden sgk ara kararla bilgi istedi beni 6 ay muayene et demedi böyle bir saçma kararı nasıl verdin..Beni ilgilendjrmez diyor sgk herif..Sgkyi aradım sgk müdürüne bağladılar o da diyor ki sgk hastaneden rapor isterken tarih belirtmemiş dosyanda tarih yok doktor neye göre böyle karqr verdi anlamadım diyor..Ben şimdi ne yapacam dedim 6 aydır beklettiniz bi 6 ay daha mı bekleyecez üstelik onay verilip verilmeyeceği belli değilken..İyi tarafından bak diyor 12 aylık maaş alabilirsib onaylanırsa cart curt.

Burada ara kararla sevkedilen arkadaşlardan böyle bir durum başına gelen oldu mu???

Benimki ilktir herhalde..Şuraya bak sgk hastaneden rapor istiyor doktor rapor olumlu vrya olumsuz rapor yazacağına 6 ay git gel diyor hastaneye..Sinirden deliriyorum valla billa..

Herkese merhabalar,

Benim raporum da SGK tarafından onaylandı, işten çıkışı yapıp emeklilik başvurumu yaptım.

2008 öncesi SGK girişim var, SGK'daki memur istersen emekli olduktan sonra tekrar çalışmaya başlayabilirsin sıkıntı olmaz dedi.

İzmir'de olanlar için sevkinizi Ege Üniversitesi Hastanesine yaptırıp, raporu oradan almanızı tavsiye ederim. Şubat ayında SGK'dan sevkimi yaptırmak için gittiğimde oradaki memur Ege'ye sevk edelim demişti ama ben Çiğli EAH'ye sevk yaptırdım. Sonrasında ara karar ile Ege'ye sevk ettiler. Ege'deki doktorlar SGK'nın ne istediğini biliyor. Hatta kuruldaki profesör hanım özellikle SGK'nın sorduğu herşeye cevap yazmalıyız, yoksa tekrar tekrar uğraştırıyorlar demişti.

Şubat ayından beri uğraştırdılar ama sonuç olumlu oldu. İnşallah herkesin gönlüne göre olur.

Üst Alt