Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@aligumus, Bana Sgk'dan red geldi. İtirazda bulundum. Dys takip sisteminde bir kaç birşey yazıyor ama maluliyet red falan yazmıyor. Sonucu kendim sgk'ya gidip öğrendim. Demek istediğim sgk'ya gitmesem dys'yi takip etsem bekleyip durucaktım.

@limi1, aldıkları maaşları gerçekten haketmiyorlar. Sonuçlanmış rapor olduğu halde dys'ye girip daha bir açıklama notu bile giremiyorlar.

@canveli1,

Ne kadar süre beklediniz ara karar sonrasını bekliyorum suan 1 ayi geçti. Gelen evrak kaldırılmış yaziyor ama sonuç muamma. Sgk aradım onlar kurulda sosyal diyor. 5 şubattan beri bekliyorum. Ara karar sonrasını yeni basvuru olarak kabul ediliyor heralde. Ama zaten bu insan 1.5 ay beklemiş ara karar çıkmış 1 ay hastane ile uğraşmış daha neyin kurulu sil baştan. Delirmemek elde degil

@joono,

Bana ikamet edilen yerden basvuracaksiniz dendi bende ordan başvurdum ama birkaç arkadaş da işyerimizin bağlı olduğu yere başvuru yapmış daha bu iş için kimse tam bilgili değil varya yemin ederim Allah'a emanet gidiyoruz 😀😀

@limi1,

Ben 28 ocakta sevk yazısı almıştım. Kurula 12 Şubatta çıktım. Artık günde bir defa bakıyorum. Haziran ayına kaldı sanırım. Bir arkadaş 5.aya girecekken sonuçlandı diye yorum yazmıştı. Ben de artık Haziran 20'sini yeni hedef olarak belirledim :) Yemin ederim ret verseler dahi huzur bulacağım. Dosya 3.şubeden 17 Nisanda bölge sağlık kuruluna gönderildi. BSK 6 mayısda gelen evraklar arasına aldı. Sanırım 1 ay veya 20 gün orada bekler.

Hastaneye sevkten sonra hastanede rapor doktor tarafından ıslak imzalı gönderilmiş bj şekilde kabul ediliyormu? Sistemden gitmemiş görünmüyor???

ben ne ikamet ettiğim ne de iş yerimin bağlı olduğu yerden rastgele bir ilçe müdürlüğüne girip başvurdum.

memur formları verdi, doldurdum. tekrar bilgisayara giriş yaparken benim e-devlet'ten yaptığım başvuruyu gördü.
başka bir ilçe o başvuruyla işlem yaptığı için bilgisayara girişi bıraktı ve işlem yapan müdürlüğe yönlendirdi.

kişisel görüşüm ikamette, çalışılan işyerinin bağlı olduğu da çokta önemli değil,
herhangi bir müdürlükten başvuru yapılabiliyor.

28,5 kanun maddesinden işgücü kaybı tespitine başvurdum ara karar verdiler hakem hastaneye sevk ettiler normalde tır şoförlüğü yapıyordum 5 yıldır görevini yerine getiremiyorum psikiyatri astımdan dolayı işyeri ekibi yeni çalışma alanlarını belirlemişti ben de buna istinaden başvuruda bulundum iş yerinden yakın arkadaşlarımla görüşmeli istediler işe gidip gelemediğimi sormuşlar ama iş yeri hekimi kullandığım ilaçlardan dolayı araç kullanamayacağını söyledi eski çalışan olduğum için de geri hizmette tutuyorlar şu an benim ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırmıyorlar bu 28'e 5 işgücü kaybı değil de malulen mi veriyorlar tam olarak anlamadım onlar da tam olarak anlamamışlar neyin ne olduğunu galiba ben işgücü kaybı tespit yaptırmak istedim onlar da burada emekleyerek başvurusu diye gözüküyor diyorlar bu nasıl bir çelişki ben de anlamadım yardımcı olacak bir kişi var mı acaba bana burada

@1907fatih,

Ocak ayından itibaren tüm emeklilik sistemi değişti engelli emekli olmak istediğin zaman SGK artık sizin iş gücü kaydınız oluştu mu oluşmadı mı onun tespitini yapacak oluşmadı ise emekliliğinizi onay vermeyecek oluştu ise emekli olabilirsiniz 28/5 olarak sizi sevk ettiyse işgücü kaybı tespiti yani engelli emeklilik olarak değerlendirilir hastaneye giderken var olan engelli raporunuzu kullandığınız ilaç dökümlerini falan götürün ona göre doktor muayene sonucu hastane raporu SGK'ya gönderecek SGK sizin iş gücü kaybı oluşup oluşmadığını oluştu işte hangi oranda oluştuğuna kanaat getirip bir karar verecek emekliliğiniz için ocak ayından önce emekli olmak daha kolay oluyordu vergi indirimi rapor alınıyordu ve emekli ediliyordu şimdi çok zorlaştırdılar inşallah hakkınızda hayırlısı olsun

@mehmet-41,
Elimde engelli raporu yoktu işgücü kaybı olarak başvurmuştum SGK engelli oranı gibi bir engel oranı belirler mi peki hakem hastaneden sonuç

@1907fatih, siz engelli olarak emeklilik için mi başvurdunuz yoksa elinizde bulunması için engelli rapor için mi başvurdunuz

arkadaslar ben zonguldak sgk il müdürlüğüne gittim hastane sevk istedim biz sevk edersek is surec uzuyor dendi kendin basvuru yap raporu bize getir ankaraya sevk edelim dediler bu bilgi doğrumu her ilde degiskenlikmi gosteriyor

@mehmet-41,

Benim iş biraz karışık oldu ben direk e-devlet üzerinden işgücü kaybı olarak başvurdum hastane kurulunda emeklilik olarak gözüküyormuş peki işgücü kaybı belirledikten sonra emeklilik vermesem tekrardan gidip engelli raporu alsam engelli emeklisi olabilir miyim

@1907fatih, hastaneden çıkan rapor SGK'ya gider SGK rapor üzerine herhangi bir oran ile oynayamaz ne yazıyorsa ona göre iş gücü kaybı tespiti yapılır emekli onayı verir veya vermez durumunuz bunu belirleyecek ayrıca zaten rapor aldığınızda bir hafta 10 gün içinde zaten e-devlet'e rapor düşüyor oradan alıp bu raporu diğer engelli hakları için de kullanabilirsiniz bir daha engelli raporu almanıza gerek kalmaz ancak psikiyatri hastalıklarda rapor süreli olarak çıkabiliyor süre sonunda tekrardan yenileme yapmalısınız İnşallah olumlu olur

@Alibekar, onlar sevk etsin kendin alacağın engelli raporunu kabul etseler de yine ara kararla sevk edebiliyorlar sen tam teşekkülü bir hastanenin sağlık kurulundan randevünü al ertesi gün sgk ya git aldığın o hastaneye sevkini iste mümkünse ikametgahına yakın bir hastane olsun kıllık yapabilirler.

@turancen Hastalığınızds bir gelişme var ise 6 ay bekleme süresi yok, kanunda böyle bir madde yok zaten 6 ay diye

10/04/2025İŞTEN ÇIKIŞ HKTEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL 2 SERVİSİGelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış21/04/2025 8:30 AMT.C no yazıyor
Bu işten çıkış hakkında diye açılan satır ara karar çıktığı için açılmış olabilir mi arkadaşlar.

bir önceki satırı da yazsan daha net bir açıklama yapılabilir diye başlamıştım cümleme.

şimdi senin paylaştığın diğer satırlara da bakınca, dosyan hala sağlık kurulunda ve henüz karar verilmediğini gördüm.

ne zaman ki bir alt satırda tekrar
TEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL 2 SERVİSİGelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış

satırını görürsen karar çıkmış diyebiliriz.

Son düzenleme:
@turancen,

Kardeşim burda bilende sallıyo bilmeyende,
Senin ilk aldığın rapor maluliyet tespit raporuysa istersen hemen engelli raporu başvurusu yapabilirsin,
Yok ilk raporun engelli raporuysa tekrar engelli raporu almak için 6 ay geçmesi gerekli.

@ucuncubahar,
İşlemlerin hızlı ilerlemesi açısından önemli bence,verdiğiniz dilekçe posta yolu ile bağlı bulunduğunuz sgk'ya gönderiliyor ve orda işleme giriyor buda nerden baksan 10 gününe sebeb oluyor.
Tercih yine size kalmış.

Arkadaşlar duş ekranı hiç ilerlemiyor SGK da bununla alakalı bir bilgi vermiyor başvuru ikinci ay başında yapıldı emeklilik için neden bu kadar fazla sürüyor bu süreç 3 ay bitti ses yok daha

15 OCAK ÖNCESİ BAŞVURANLAR ESKİ KURALLARA GÖRE EMEKLİ OLACAKLAR

Engelli vergi indiriminden yararlanmakta olup, koşulları tamamladığı için 15 Ocak 2025 tarihinden önce emekli aylığı bağlanması için talepte bulunanlar, ocak ayında yapılan değişiklikten önceki eski kurallara göre emekli olacaklar. Bu kişilerin emekli aylığına hak kazanma koşullarının belirlenmesinde eski kanun hükümleri uygulanacak.

Böyle Bi yazı gördüm ben 13 ocakta başvurup emekli oldum eski kanunlar göre uygulanacaksa ilk başvurudan ötürü bekledim 5 aylık toplu maaş almamız gerekmiyor mu peki?

Üst Alt